Yılmaz Güney

Boynu Bükük Öldüler yazarı
Yazar
8.3/10
1.470 Kişi
5,1bin
Okunma
1.126
Beğeni
32,9bin
Görüntülenme

Yılmaz Güney Yorumları ve İncelemeleri

Yılmaz Güney yorumları ve incelemelerini, Yılmaz Güney kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Yılmaz Güney puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
104 syf.
8/10 puan verdi
Kitapta Konyalı genç Mehmet Salpanın İstanbulda yaşadıklarının öyküsü anlatılıyor. Yazar , Salpanın yaşadığı durumları çok duygulu şekilde kitaba yazmış. Olayları sanki siz yaşıyormuşçasına okuyacaksınız. Yılmaz Güney gibi bir sinema oyuncusunun bu kadar duygulu kitap yazacağı aklıma gelmezdi , kitabı okumanızı öneririm.
Salpa
SalpaYılmaz Güney · İthaki Yayınları · 2017621 okunma
416 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
12 günde okudu
Yılmaz Güney, daha çok sinemacı ve siyasi kimliği ile tanığımız değerli bir şahsiyet. Kitabı alırken biraz önyargılı almadım desem yalan olur. Çünkü yazar kimliğini hiç tatmamış ve tanımamış olmakla beraber beklentimi karşılıyamıyacağını düşünüyordum. Fakat hiç beklemediğim şekilde inanılmaz derecede ters köşe oldum. Kitabın bu kadar gerçekçi, bu kadar beni içine çekebileceğini düşünemezdim.Orhan Kemal’i (Bereketli Topraklar Üzerine) okumuş gibi oldum. Betimlemeler ve cümleler mükemmel. Roman okuyucuları bilir ki, çok az roman vardır, sizi içine alan, bir seyirci gibi tüm olayları izleten, izletebilen. Yılmaz Güney bunu başarmış. Kitap buram buram Kapitalizm eleştirisi ile dolu. Emeğin, sömürü düzeninde başkaldırışının hikayesini, bir Çukurova’lı olarak, köylü-ağa temeli üzerinden çok güzel betimleyerek anlatmış Yılmaz Güney. Kısacası beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. İyi okumalar.
Boynu Bükük Öldüler
Boynu Bükük ÖldülerYılmaz Güney · İthaki Yayınları · 20171,044 okunma
Reklam
280 syf.
6/10 puan verdi
İnsan neye ihtiyacı olursa dünyanın en önemli nesnesi o olurmuş. kimi pırlantaya mücevhere kimi de iki ekmeğe. Allah mutaç etmesin. ama bu gerçekleri yaşayanlar da var.
Soba, Pencere Camı ve İki Ekmek İstiyoruz
Soba, Pencere Camı ve İki Ekmek İstiyoruzYılmaz Güney · Yılmaz Güney Vakfı · 2003225 okunma
60 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Yıllar önce filmi izlemiştim...kitapta hem filmin hikayesi hemde seneryosu var ... bir saatinizi ayırıp okuyun ...bulabilirseniz filmide izleyin...yılmaz güneyin ne kadar iyi bir sinemacı olduğunu anlamak için iyi bir fırsat...okuyun ...
Aç Kurtlar
Aç KurtlarYılmaz Güney · Güney Yayınları · 199836 okunma
208 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Sabahattin Ali’nin ‘Canım Aliye, Ruhum Filiz’ kitabını okuduktan sonra Sabahattin Ali’yi tanıdım demiştim. İşte ‘Selimiye Mektupları’ndan sonra da Yılmaz Güney’i tanıdım. Şimdi Selimiye Üçlemesi için sabırsızlanıyorum. . ‘Bu mektuplar, Yılmaz Güney’in sansürden geçmiş ‘görülmüş’ duygularını, düşüncelerini anlatır, halkımızın okumasında da sakınca yoktur aksine yarar vardır.’ “sevgimiz, acımız, özlemimiz, her duygumuz görülmüştür...” . Oğlu 6,5 aylık, karısı 20, kendisi 36 yaşındayken başlayan hapishane hayatında neredeyse iki günde bir yazdığı mektuplardan oluşuyor kitap. Oğlunun, sevdiği yiğit karısı Fatoş’un, ailesinin olduğu fotoğraflarla, hatta kendi el yazısının bulunduğu mektuplarla zenginleştirilmiş bir kitap. Hapis yattığı iki yıl boyunca yazmış olduğu mektupların bir tanesinde bile ümitsizlik yoktu. Hep umut, hep hedefler vardı. Bir mektupta ‘asıl hapishane, insanın kafasında yarattığı hapishanedir..’ diye yazmıştı, işte Yılmaz Güney’in fikirleri hiçbir zaman hapis olmamış, okudum! . Tanımak için okunması doğru bir kitap fakat sadece kendi mektuplarından oluştuğu için sıkılabilirsiniz, ben sıkılmadım! Aksine iyi ki okudum.
Selimiye Mektupları
Selimiye MektuplarıYılmaz Güney · İthaki Yayınları · 2018202 okunma
80 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Merhaba. Sahaf'tan takasa gelen bu kitabı sonunda okudum. 80 sayfalık kitabı neredeyse bir saate bitirdim. Taze yorumlarımı da gecenin bu saatinde yazmak istedim. Türk sinemasi'nda yaptıkları tartışılmaz olan oyuncu, yönetmen Yılmaz Güney' in 1950'li yıllarda kaleme aldığı ilk gençlik öykülerini bir araya getiriyor kitap. Adana'da doğup büyüdüğü, fakirlikle tanıştığı, insan acılarını bol tasvir ve benzetmelerle bezedigi o acı yıllar.Kitabin onsozunde Yılmaz Güney'i bu hikayeleri yazdığı 50'li yıllarda toplumcu Ömer Seyfettin ve bireyci Sait Faik arasında akım olarak ikincisinde olduğu vurgulanıyor. Kitaptaki genel anlatım, yazarın ilk gençlik yıllarının heyecanıyla kaleme alindigi belliyken, son öykünün dil farklılığı Yılmaz Güney 'in sosyalist kimliğini barındırdığı 70'li yıllardan olduğu ile açıklanabilir. Gerçekten de yazar, belli bir statü, bilinç (belki de ün ) kazanınca yazdığı cümleler daha düzgün daha anlamlı olmuş belki ama sanki Anadolu insanının o saflığını ve öz günlüğünü kaybetmiş. Kitaptaki en sevdiğim hikaye olan "Mavisiz Yalnızlıkta bir ressamın cizdiklerini canlandirmasi ve bununla sanatına değer katma çabaları mükemmeldi hatta son zamanlarda okuduğum en hikayeydi doğrusu. Evet o bir Sait Faik değil ancak bir yazar olarak da sinemaciliginin yanına yakışan bir sanatçı...
Ölüm Beni Çağırıyor
Ölüm Beni ÇağırıyorYılmaz Güney · Yaba Yayınları · 1993403 okunma
Reklam
222 öğeden 171 ile 180 arasındakiler gösteriliyor.