Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Berkay FERDANTAŞ

Berkay FERDANTAŞ
@Berkayferdantas
İstanbul
Tekirdağ, 24 Eylül
19 okur puanı
Mayıs 2020 tarihinde katıldı
Vardığın hükümler, okuduğn kitaplarla paraleldir mutlaka.
Sayfa 323 - İş Bankası Kültür yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Püriten
Püriteni, şu şekilde tanımlayabiliriz: Bazı eylemlerin, başkaları üzerinde gözle görülür kötü bir etkisi olmasa bile, özünde günah olduğuna; günah olduğu için de etkili her yolla -olanak varsa ceza yasası ile, bu olmazsa ekonomik baskıyla desteklenen kamuoyu yoluyla- engellenmesi gerektiğine inanan kişidir.
Sayfa 121Kitabı okudu
Öğrenebildiklerimizin listesi adeta sınırsız ancak eğer hatırlayamazsak bu öğrendiklerimizin hiçbir değeri olmayacağı da bir gerçek.
Sayfa 140Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Pedagojik Bilgi Kırıntısı
Otokontrol ve zevk erteleme konularında çocuklarımıza vereceğimiz eğitim şüphesiz sadece onların kendi geleceği için değil, ülkemizin geleceği için de çok olumlu sonuçlar doğuracaktır
Sayfa 113Kitabı okudu
Okumanın önemi
Okumayı keşfetmek insanlık tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri oldu çünkü onun sayesinde tür olarak ilk defa entelektüel açıdan gelişmeye başladık.
Reklam
Hasta Toplumlar
Pek çok ilkel toplum üzerinde çalışmalar yapan Edgerton, Hasta Toplumlar isimli kitabında, " Hasta toplumlar kendi bireylerine o kadar çok acı verirler ki, birey o toplumdan kaçmak ister. Fırsatını bulduğunda da kaçar," diyor.
Sayfa 41
Foton Demeti Olmak
... Eğer bilincimiz bir bilgisayara yüklenebiliyorsa biz kimiz? Bu sayede ölümsüzlük kavramıyla da oynayabilecek duruma gelebiliriz. Bedenlerimiz eninde sonunda çürüyüp gidebilir; ancak, bilincimiz sonsuza kadar yaşayabilir mi? """Bunun daha da ötesinde, belki de günün birinde bazı bilim insanlarının tahminine göre, zihnimiz bedensel kısıtlamalardan kurtularak yıldızlar arsında gezinebilecek. Bundan yüzyıllar sonra, tüm sinirsel şablonumuzu lazer ışınlarına koyup bilincimizin yıldızları keşfetmesinin en elverişli yolu olarak uzayın derinliklerine gönderebildiğimizi hayal edebiliriz.""""
Sayfa 9 - ODTÜ YAYINCILIKKitabı okuyacak
Yakışıklı beyler ve güzel hanımlar toplumun hayranlığını kazanabilirler, ama geleceğin tüm harika buluşları, değeri anlaşılmamış, adı sanı duyulmamış bilim insanlarının ürünü olacak.
Yaşlılar kendilerini çok, başkalarını ve devleti az düşünür
Ölümsüz Sarmallar
Çaprazlama işlemi genleri yok etmez, sadece yol arkadaşları değişir ve yollarına devam ederler. Elbette devam edecekler. Onların işleri bu. Onlar eşleyiciler bizler onların hayatta kalma makineleriyiz. Yapılma amacımızı yerine getirdiğimizde bir kenara atılırız. Fakat genler yerbilimsel zamanın müdavimleridirler, sonsuza giderler.
Reklam
Karınca kendine yararı dokunan, ancak bahçeye zararı olan bir hayvandır. Kendi çıkarlarına düşkün olan kişilerin de yaşadakıları ülkeye zararı böyle olur.
Sayfa 12 - İş bankasıKitabı okudu
Bilgelik
Akıllı insan kendine büyük fırsatları yaratır, bulmaz.
Sayfa 9 - Çeviren:C. Cengiz ÇEVİKKitabı okudu
Fotoelektrik Etki İle Teknolojik Gelişim
Günümüzde kuantum fotoelektrik etki uygulamalarından yararlanmaktayız. Örneğin televizyon, bu keşif sayesinde mümkün olmuştur. Televizyon kameraları, metal bir yüzey üzerindeki bir görüntüyü kaydetmek için, fotoelektrik etkiyi kullanırlar. Işık, kameranın merceğinden içeri girer, metale çarpar ve belli elektriksel kalıplar yaratır, bunlar da evdeki televizyon alıcılarına gönderilmek üzere televizyon dalgalarına dönüştürülür. Bu metal, sadece bir kez ışığa tutulabilen alışagelmiş kamera filminin aksine tekrar tekrar kullanabildiği için hareketli görüntüleri yakalayabilir.
Sayfa 44 - ODTÜ YAYINCILIKKitabı okudu
Einstein'ın Nobel Ödülünü Aldığı Konu Fotoelektrik Hakkında
Einstein, Planck'ın kuanta (ışğın parçacık gibi davranması ve bu parçacıklara verilen isim) hakkındaki garip kuramını kullanarak bir ışık parçacığı metal bir yüzeye çarptığında ne olduğunu sordu. Işık, eğer Planck'ın kuramına uygun davranan bir parçacıksa, metaldeki bazı atomların elektronlarını yerlerinden sökecek ve elektrik üretecekti. Einstein, sökülen elektronların enerjisini Planck sabitini kullanarak hesapladı. Planck ve Einstein'ın denklemlerinin deneysel fizikçiler tarafından doğrulanması uzun sürmedi. Planck, kuantum kuramı için 1918 yılında, ardından sa Einstein, fotoelektrik etki için 1921 yılında Nobel ödülünü kazandı.
Sayfa 44 - ODTÜ YAYINCILIKKitabı okudu
31 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.