Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Neslihan Birsen

Neslihan Birsen
@Nbirsen
İnsan hayatının ömrü bir nokta, Varlığı değişip durmakta, Duyuları buğulanmış, Vücudu tümüyle çürümeye haiz, Pek mühim ruhu bir damla nefes, Talihini öngörmesi zor, Bırakacağı iz belirsiz... Peki ona bu hayatta yön gösterecek ne var? Yalnızca ama yalnızca tek bir şey, Felsefe.
Sayfa 115
Reklam
Hayattaki ve işte ki asıl amaç başta olmadığımız bir kişiye dönüşmektir. Eğer bir kitap yazmaya başladığınızda en sonda söyleyeceğinizi biliyorsanız sizce bunu yazmaya cesaretiniz olur mu? Yazı ve aşk ilişkileri konusunda geçerli olan bu durum hayat için de geçerlidir. Oyun, nasıl biteceğini bilmediğimiz sürece oynamaya değerdir.
Sayfa 18
Babam saatler zamanı öldürürler demişti. Zaman demişti küçük çarkların tik taklarından oluşup kaldıkça ölmüş demektir; ancak saatler durursa zaman canlanır.
Sayfa 76

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Sana Bütün umutların ve özlemlerin mezarını veriyorum demişti; o daha çok insan yaşantılarının saçmalığına varman için acıta acıta kullanılmaya elverişlidir, böylece senin kişisel ihtiyaçlarını babanın ve onun da babasının ihtiyaçlarını karşıladığından daha çok karşılayamayacaktır. Bu saatti sana zamanı hatırlasın diye değil, ara sıra onu bir an unutasın ve soluğunun hepsini onu elde etmek için harcamayasın diye veriyorum. Çünkü şimdiye kadar hiç bir savaş kazanılmamıştır demişti. Dahası savaşılmamıştır bile. Savaş alanı insanların delilikleri ile umutsuzluklarını ortaya çıkarır ve Zafer felsefecilerle budalaların hayalidir.
Sayfa 68
Her insan kendi erdemlerinin yargıcıdır ama hiçbir insan başka bir insanın mutluluğuna katılamaz
Sayfa 156
Reklam
İyi olmak insanın dogasiyla uyumlu olmasıdır. Başkalarıyla uyumlu olmaya çalışınca uyumsuzluk baş gösterir. Bir insanın yaşamındaki en önemli şey kendi yaşamıdır. Komşunun yaşam şekline gelince ; insan,yobaz ya da Püriten değilse ahlaki değer yargilariyla caka satmamali ,çünkü başkalarının yaşam şekilleri bizi hiç ilgilendirmez. Ayrıca nihai hedef birey olmayı başarabilmektir.
Duyguların güzel yanı bizi yolumuzdan sasirtmalariysa ,bilimin en güzel yanı da duygusal olmayışıdır.
Sayfa 47
İnsanoğlu kendini fazla ciddiye alıyor. İnsanlık tarihinde işlenen ilk günah budur. Mağara insanı gülmeyi bilseydi,tarih çok daha farklı gelişirdi.
Sayfa 47
"Hiçbir şey bilmemek en mutlu yaşamdır"sophocles
Sayfa 14
mantığınıza sesleniyorum, insan evlilik kurumunun köhneliğinden haberdar olsaydı kafasını evlilik yularına gönüllü uzatır mıydı? Ve hangi hatun kişinin bir adamla işi olurdu eğer evlilik öncesinde doğum ya da eğitimin ne kadar acı ve tehlike ile dolu olduğunu bilseydi ya da hiç değilse bu konular üzerinde daha önce kafa yormuş olsaydı?
Sayfa 13
Reklam
Dünyadaki kötülük neredeyse her zaman cehaletten kaynaklanır ve eğer aydınlatılmamışsa,iyi niyet de kötülük kadar zarar verebilir. İnsanlar kötü olmak yerine daha çok iyidir ve gerçekte sorun bu değildir, şu erdem ya da kusur denilen şeyin:en umut kırıcı kusur ,her şeyi bildiğini sanan ve böylece kendine öldürme hakkı tanıyan cehalettir. Katilin ruhu kördür ve insan her tür sağduyudan yoksunsa güzel aşk ve gerçek iyilik diye bir şey olamaz.
Sayfa 135
Gerçekten de felaketler ortak bir şeydir, ancak başınıza geldiğinde inanmakta güçlük çekilir. dünyada savaşlar kadar vedalarda meydana gelmiştir. Ve bağlar'da savaşlarda insanı hazırlıksız yakalar. Bir savaş patladığında insanlar," uzun sürmez bu, çok aptalca!"derler. Ve kuşkusuz bir savaş çok aptalcadır ancak bu onun uzun sürmesini engellemez. Budalalik hep direnir,insan hep kendisini düşünmesi bunun farkına varabilirdi.
Sayfa 45
Vergiye tabi fahişelik, doğrudan maddi hırsızlık, kapı kırarak yapılan hırsızlık, cinayet, haydutluk alt sınıflar içindir; buna karşılık becerikli soygunlar, dolaylı ve incelmiş hırsızlık,insan cinsinden hayvanların bilgince sömürülmesi, büyük taktik gerektiren ihanet, yüksek dolaplar nihayet gerçekten iyi kazanç sağlayan ve yasanın yetişemeyeceği kadar yüksekteki tüm kötülükler ve suçlar, üst sınıfların tekelinde kalmaktadır.
Sayfa 419
Çoktan yitip gitmiş birinin bu yabancı sayfalarını okuyan bir insan bir eski zaman kişisiyle bir olduğunu duyumsar.
Sayfa 71
Öğrenmek için mütevazı olmak gerek. Ancak hayat en büyük bir öğretmendir.
Sayfa 65
82 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.