Dostlar, arkadaşlar, sevgililer... Kimlerin limanıyız?
Güçlü fırtınalarda direkleri kırılmış Gemiler bize sığınır - - bulduk sanırız. Görmezler. Varsa yoksa uzaklar - - Onarırız. Giderler, kalırız. Sonra gecelerde: Bu son olsun, son Gönderme - Engine yalvarırız. Sonra büyür daha da Korkunç yalnızlığımız.
Sayfa 83·Kitabı okudu
Şiir
"Evet arkadaşlar,onlar, o eşkiyalar düşmana karşı savaşarak ölürlerken,Ağalar,Beyler düşmanla işbirliği içindeydiler."
Sayfa 178 - Muallim Zeki Nejad·Kitabı okuyor
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
“Hayat beni sıkıyor...” dedi. “Her şey beni sıkıyor. Mektep, profesörler, dersler, arkadaşlar... Hele kızlar... Hepsi beni sıkıyor... Hem de kusturacak kadar...”
Adam olmak demektir hocam, adam olmak!
İlk Meclis'te bir gün "laiklik" tartışılıyordu. Mustafa Kemal Paşa Meclis'e başkanlık ediyordu. Meclis'in tanınmış din bilginlerinden biri kürsüye çıktı. Alaycı bir tavırla şöyle söze başladı: "Arkadaşlar, bir laikliktir gidiyor. Affedersiniz, ben bu laikliğin manasını anlayamıyorum." Başkanlık kürsüsünde oturan Mustafa Kemal Paşa dayanamadı, elini kürsüye vurarak hoca efendinin sorusunu cevaplandırdı: "Adam olmak demektir hocam, adam olmak!"
Sayfa 562·Kitabı okudu
1000Kitap
Beni anlayan insanlarla vakit geçirmeyi seviyorum. Diğer türlüsü çekilmiyor arkadaşlar.
Özmen'in önemle üzerinde durduğu konulardan biri de yörede görev yapacak memurların nitelikleridir. Görevlendi rilecek yargıç ve savcılara büyük görevler düştüğünü anlatan Abidin Özmen, "Bölgeyi bir gün Kürtlük propagandası, yarın Kürtlük cereyanı kaplasa" diyor, "bugünkü adli prensiplerin memleketi kurtaracağına kanaat getirmiyorum. Meğer ki bölgede amme hukuku müdafii olacak arkadaşlar ulusal duyguyu her şeyin üstünde tutmaya azmetmiş şahıslar ola."
Sayfa 100·Kitabı okudu