"Dünyanın bütün şehirleri onların olsun, tek sana yakın olayım."
Alıntı
İyi insanlarla arkadaşlık yapınca iyi, kötü insanlarla beraber olunca kötü olur. Bu kısımdakiler insanların çoğunluğunu teşkil eder.
Sayfa 113·Kitabı okudu
Reklam
Bir kadın bir erkeğin ancak şu sırayla arkadaşı olabilir: Önce tanıdığı, sonra sevgilisi ve daha sonra arkadaşı ...
Sayfa 31·Kitabı okuyor
Başkasının da kendisini bizim kadar kötü hissettiğini gördüğümüzde kendimizi iyi hissediyoruz. Eski bilinen bir söz vardır: "Mutsuzluk arkadaş arar." Cehennemde acı çeken kişi yalnız başına olmak istemez.
Alıntı
"Kiminle gezdiğinize, kiminle arkadaşlık ettiğinize dikkat edin. Çünkü bülbül güle, karga çöplüğe götürür."
Sayfa 90
Alıntı
Hesaplara öyle ilgi duyuluyor ki tutunduğumuz dal bunlarmış adeta. Burada en iyi dostlar vedalaşırken birbirlerine ellerini uzatmak yerine hesaplar uzatıyor: şu kadar sana, şu kadar bana. değiş tokuş ne kadar adilse, arkadaşlıkları da o kadar iyi.
Sayfa 53 - Sel Yayıncılık·Kitabı okuyor
Reklam
Reklam