Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Ayrılık kaygısı (1959) başlıklı muazzam çalışmasında Bowlby , erken yaşlarda aile ortamında yüzüstü bırakılan kişilerin, büyüyüp ilişkilerdeki zorluklarla veya belirsizliklerle karşılaştıklarında genellikle iki tür tepki geliştirdiklerini ileri sürer: Birincisi,korkma, sıkı sıkı sarılma, kontrol etmeye çalışma eğilimi. Bowlby bu örüntüye "kaygılı bağlanma" diyor. İkincisi ise savunmaya yönelik bir geri çekilme manevrası eğilimi. Bunu da "kaçıngan bağlanma" olarak adlandırıyor. Kaygılı kişi partnerini sürekli kontrol etme, kıskançlık patlamaları yaşama ve hayatının çoğunu ilişkilerinin "daha yakın" olmamasına üzülerek geçirme eğilimindedir. Kaçıngan kişi ise nefes alacak bir "alan" ihtiyacından bahseder, kendi başına vakit geçirmekten keyif alır.
Sayfa 204
Güvenli ve istenen bir bağlanma kurma stratejileri sıklıkla insanları kendinden uzaklaştırır. Özellikle üzüntülü zamanlarda yalnız olmak kaygılı bağlanma durumunda olan kişiler için yıkıcıdır ve bağlanma figürü uzaktaysa bu durumla baş edemezler. Daha sonraki ilişkilerde sevgilileri-eşleri uzaklaştığında güvensizlik ve daha da çok kıskançlık hissederler. Bu bağlanma tipinde olanlar her zaman aşk ararlar.
Reklam
560 syf.
·
Puan vermedi
·
49 günde okudu
İcebreaker.. "Vay canına, ben de bunun sadece bağlanma ya da kıskançlık olmadan, kısa süreli bir kaçamak olduğunu düşünüyordum." İşte herşey böyle başladı. Bağlanma yok.  Aşık olmak yok.  Birliktelik yok.. Ama işler istedikleri gibi gitmedi.  Buz pateninde rüzgar gibi esen Anastasia ve Hokey takımının yakışıklı ve başarılı kaptanı Nathan.. Bu kitabı okumak için çok geç kalmışım millet. Buz sporları kurugusu sevenler için harika bir öneri ve sakin kitabın kalınlığına aldırmayın, su gibi geçti sayfalar. Kendimi okurken resmen pistte kayıyormus gibi hissettim. Herşey, bir gün birinin hokey takımınin pistini mahvetmesi ile başladı. Pistleri mahvolan hokey oyunculari, kendilerini buz pateni pistinde buldu. Çünkü başka çalışmak için artık başka seçenekleri yoktu. Buda Anastasia ve Nathan'in bir araya gelmesine vesile oldu. İkiside ulaşılmaz, ilişki istemeyen, bağlanmayı asla kabul etmeyen kişilerdi. Ama aşk planlari bozdu. Nathan'in bir arkadaş grubu var, resmen eğlenerek okudum. Beni üniversite yillarima suruklediler. Çok güzel diyaloglar, atışmalar, planlar, partiler, ahh genclik dedirtti kitap resmen. Yetişkin içerik olduğu için herkese oneremiyorum kitabı maalesef ama kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Özellikle Nathan, harika bir karakterdi. Bu kitapta erkek karakter daha ön planda yer almış ama hakkını vermişti.Sizi eglendirecek, mutlu edecek bir kitap kesinlikle.
Icebreaker
IcebreakerHannah Grace · Olimpos Yayınları · 20231,469 okunma
544 syf.
·
Puan vermedi
·
27 saatte okudu
Çarpık Nefret ~ Ana Huang . Twisted serisinin her kitabında sevgim daha da artıyor dostlar tam favori karakterimi favori ilişkimi buldum diyorum diğer kitap bana bu sözleri en baştan söyletiyor. Bu defa Josh Chen ve Jules Ambrose’u okuyoruz. Josh başarılı bir doktor olma yolunda ilerleyen yakışıklı çekici ve biraz da kibirli biri. Jules ise
Çarpık Nefret
Çarpık NefretAna Huang · Martı Yayınları · 20231,455 okunma
256 syf.
·
Puan vermedi
·
9 günde okudu
Nacizane...
Bu kitapla aslında bir insanın başka bir insana ve özellikle bir cisme nasıl bir tutkuyla bağlanabileceğini görmüş oluyoruz. Çiçeklerin de esasen bağlanılacak derecede bir hususiyetleri var. Yani bana sorarsanız bu dünya bir cisme bağlanma özgürlüğü verilseydi şüphesiz bunlardan biri çiçekler olurdu.Ancak bu dünya herhangi bir şeye bu kadar tutkuyla ve aşkla bağlanılacak bir yer mi değil mi ? Onu da sizlere bırakıyorum. Baş kahramanımız ise bunu harikulade bir şekilde başardı.Bakın özgürlük diyorum çünkü elbette bu kadar özenle bakılan ve korumaya çalışılan her şeyin illaki bir zalimi olacaktır… Bu kitapta tutku, aşk, insanlık, devlet, zulüm, masumiyet, hırs, kıskançlık vs. birçok unsuru bulabilirsiniz. Ve ne yazık ki iyi bir insan olmak her zaman alkışlanacak bir meziyet olarak görülmez.İnsanlar bakar ve görmez belki de görmek istemezler… Ancak iyi insanlar her zaman kazanırlar öyle değil mi?
Siyah Lale
Siyah LaleAlexandre Dumas · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202114bin okunma
306 syf.
·
Puan vermedi
·
27 saatte okudu
Bu kitapta tüm ilişkilerle ilgili bilgiler verilmiştir. Ben bu kitabı okurken bazı notlar aldım ve bazı kısımlarını ekleyerek bu kitabın nelerden bahsettiğini anlatmak istiyorum. Moss ve Suechbell yakın ilişkiler için önemli kişilerdir. Onlara göre, yakın ilişki dememiz için şunlar olmalı: 1. Davranışsal yakınlık (bir arada olma isteği) 2. Sözel
Yakın İlişkiler Psikolojisi
Yakın İlişkiler PsikolojisiSusan S. Hendrick · Nobel Akademik Yayıncılık · 201649 okunma
Reklam
408 syf.
·
Puan vermedi
·
22 günde okudu
Kolidorun sonundaki sağdaki kapı kırmızı oda, buyrun ...
Risk almak istemediğim bir zamanda elim hep klasiklere giderken kitaplıktan bana gülümsedi “Uğultulu tepeler”. İsmini de pek çok kez duymuştum( duymayan eminim kalmamıştır ). “Bireyin kişilik oluşumu yolculuğunda çevre faktörünün önemi“ adlı bir çalışma yapacak olsam kitaptan konuya uygun birçok bölümü örnek gösterirdim.
Uğultulu Tepeler
Uğultulu TepelerEmily Brontë · Can Yayınları · 202142,2bin okunma
208 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Meksikalı, üniversite hocası, Fransa’da ülkesinin büyükelçisi olan, ödüllü ve ismi bir ödül adına eklenen meşhur yazar #carlosfuentes ‘den okuduğum ilk kitaptı ve yazarın söz dizimlerini, aşkın karanlık yüzünün psikolojisini işleyişini çok beğendim. Er*tizmin dozu biraz fazla ama kitabın güzelliği yazarın süslü ve felsefi cümlelerinde saklı.
Diana
DianaCarlos Fuentes · Can Yayınları · 201496 okunma
25 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.