Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
224 syf.
·
Puan vermedi
Ahh Hamza ahh... Yüreğimin acısına merhem oldun vesselam. Kitabı okurken sanki ben düşündüm sen söyledin, bunca yıllık birikmişlerimize ses oldun. İslam dininin, güzel dinimizin belkide sözde müslüman kimliği tarafından tarihte görülmemiş katline şahit olduğumuz bir çağda yaşıyoruz maalesef. Bu sistemin bir parçası olmaya hepimiz zorlanıyoruz, direndiğimizde ötekileştiriliyoruz en yakınlarımız tarafından. Kitabın sonunda ister istemez Cahit Zarifoğlu fısıldıyor kulaklarınıza; "Ben bu çağdan nefret ettim, etimle kemiğimle nefret ettim."
Hamza
HamzaÖmer Faruk Dönmez · İz Yayıncılık · 20192,832 okunma
455 syf.
10/10 puan verdi
·
127 günde okudu
HERKESİN ÖZELLİKLE BİR EBEVEYNİN OKUMASI GEREKEN BİR KİTAP
Öncelikle okuduğum her kitabın bende iz bıraktığını düşünürüm az ya da çok , değerli veya değil ama illaki bir şeylere dokunmuştur. Bu kitabın bende bıraktığı iz ise kitap; ideallerimi, üstüne inşa ettiğim değer yargılarımı, hayallerimi, hayatımı sorgulamaya itti. Özetle bende bıraktığı iz paha biçilmezdi. Bu kitabı çok uzun bir zamandır okuyorum.
Yapboz
YapbozJodi Picoult · April Yayıncılık · 2009548 okunma
Reklam
400 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Ben okurken öyle çok utandım ki insanlıktan. İnsan olmaktan, onlarla aynı havayı solumaktan, aynı coğrafyada yaşamaktan utandım. Kitabı okuduğum her an "Bunları yapan insan mı?" dedim kendi kendime. Günümüzdeki sıkıntılarını özetleyen güzel bir kitap olmuş. Kitabın temel konusunu pedofili ve Suriyeli Mülteci sorunu oluşturuyor, bu istikamette gidiyor kitap. Okurken gerçekten sinirleneceğiniz, üzüleceğiniz yerler çok fazla, para uğruna ruhunu satmış insanlar, biz onları gözümüzden sakınırken küçücük çocuklara tacizde bulunan, hatta tecavüz eden sapıklar, hayatta kalmak uğruna en sevdiklerinden vazgeçmiş mülteciler... Yaşanan bu insanlık dramına kayıtsız kalmamış ve kitabının arka planını oluşturmuş Ahmet Ümit, güzel de olmuş. Şairin "Ben bu çağdan nefret ettim. Etimle kemiğimle nefret ettim." cümlesini ne için söylediğini az da olsa idrak edebileceğimiz, içimizden birisinin yazdığı izlemini veren bir eser olmuş. Tavsiye ederim. Keyifli Okumalar.
Kırlangıç Çığlığı
Kırlangıç ÇığlığıAhmet Ümit · Everest Yayınları · 201831,6bin okunma
495 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Kökler
Merhaba... Kökler’de Kunta Kinte’nin meşakkat dolu yaşamı ve ondan sonraki 7 nesil boyunca Alex Haley’e kadar uzanan soyunun başına gelen maceralar anlatılıyor. Beyazlar tarafından Afrika’nın batısındaki Gambia’dan küçük yaşta kaçırılan Kunta işkence edildikten sonra pislik kokan bir gemi ile Amerika’ya götürülüyor. Abdurrahman Dilipak bir yazısında “Modern batı uygarlığının arkasında Kızılderililerin kanı, kara derililerin gözyaşı, sarı ırkın çalınan alın teri var.” diyor. Çok beğendiğim ve sık sık da kullandığım bir alıntıdır. Kökler’de Kunta Kinte karakteri üzerinden köleleştirilen tüm insanların kanına, gözyaşına ve çalınan alın terlerine şahit olacaksınız. Oldukça etkileyici bir eser. Belirli bir yaş üzerindekiler eserden uyarlanmış diziyi de hatırlayacaklardır. Okuduğum süre boyunca, insanın insana zulmü karşısında, Cahit Zarifoğlu’nun dediği gibi “Ben bu çağdan nefret ettim. Etimle kemiğimle nefret ettim.”
Kökler
KöklerAlex Haley · Altın Kitaplar · 1979248 okunma
136 syf.
8/10 puan verdi
Yedi Güzel Adam
“Biliyor musunuz? Ben bu çağdan nefret ettim. Etimle, kemiğimle nefret ettim.” Bu dev kelimelerin sahibi Cahit Zarifoğlu’nun söz ve şiirlerine pek çok yerde rastlamış ama yazarın bir kitabını okumamıştım, işte şimdi bu kitap aracılığı ile şairi ilk kez okudum. Şiirlerinin anlaşım zorluğu olduğuna dair duyumlar almıştım bana göre de Zarifoğlu şiirleri “kapalı bir kutu” çıktı. Kutuyu elime aldım; kurcaladım, içini de açtım ama içindeki değerli hazineyi kavramak konusunda zorlandım pek tabi ki ben de. Ancak okurken şunu kesinlikle hissettim; şiirler o kadar çok nitelik barındırıyor ki anlamıyor oluşumu asla şaire yormayıp, kendimde aradım eksikliği.. Bir amaç uğruna, bir kaygı için yazılmış şiirler. Okurken ahengi hissediyor oluyorsun ama manasını tam anlamıyla kavramak konusunda tıkanıyorsun. Kavrayamadıkça daha çok içine girmek istiyorsun, istedikçe anlam kıvrımlarının kenarlarına sürtünüp, kendinle debeleniyorsun. Neler yaşattın sen bana böyle sayın şair! :) Asla “ben bir daha okumam” demiyorsun, diyemiyorsun. Daha çok “bir sonraki satırı hissedeceğim” diyerek okuyorsun. Ya da bir sonraki kitabı.. İşte Cahit Zarifoğlu şiirlerinin yarattığı girdap... Ve çok sevdiğim sözlerinden biri daha: “Halk aşksızsa sokaklar banka dükkânlarıyla doludur” Ben kitabı bitirip bu anlam gelgitlerinden kendimi dışarı çıkarabildim sizlere de keyifli ve anlamlı okumalar diliyorum..
Yedi Güzel Adam
Yedi Güzel Adam
Yedi Güzel Adam
Yedi Güzel AdamCahit Zarifoğlu · Beyan Yayıncılık · 202318,4bin okunma
144 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
"İnanmıştım ve bu inancımla mutluydum; sen, inancımı ve huzurumu elimden aldın. Şimdi elimde hiçbir şey kalmadı ve sersefil ölüyorum; çünkü bana anlattığın şeyler, benden alıp götürdüğün şeylerin yerini doldurmuyor.” Selam. Ne yazık ki okuduğumda beni mutlu eden bir kitapla gelmedim bugün. Okuduğumda mutlu olmadım ama okuduğum için mutluyum.
İnsan Nedir?
İnsan Nedir?Mark Twain · Flipper Yayıncılık · 202015,1bin okunma
Reklam
160 syf.
8/10 puan verdi
·
20 saatte okudu
~~Huzursuzluk|Zülfü Livaneli~~ Okurken huzurunuzu kaçıracak, “coğrafya kaderdir” sözünü dilinize dolayacak, Ortadoğu’nun kanayan yaraları için derin bir iç çektirecek bu kitap. “İnsan” olmanın yine birilerine yetmediği, inancından dolayı yaşam hakkının elinden alındığı ve bunu yapanların başka bir inancı öne sürdüğü.. Zulmün, kadın olana hep
Huzursuzluk
HuzursuzlukZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 201799,7bin okunma
229 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Ben Bu Çağdan Nefret Ettim, Etimle Kemiğimle Nefret Ettim.
Tamamiyle tesadüfen karşılaştığım bir kitap oldu. Hoş tesadüf değil tevafuk demek daha doğru olur.... Yazar okuyucuya ruhunun silkeleneceği, klişelerden uzak "Ben ne yapıyorum? Bu halim ne? Bu çağın hali ne?" dedirtmek istemiş ve çok da güzel dedirtmiş. Kesinlikle kitabın her cümlesinde bile kendinizi, yaşam tarzınızı, kaybedilen değerlerinizi, fıtratınızı hatırlıyor ve sorguluyorsunuz . Beni çok derinden etkileyerek bir çok şeyi sorgulamama vesile oldu. Acı olan kısmı ise böyle güzel bir kitabın böyle güzel bir kalemin pek duyulmamış olması. Malum çağımızda kalem kalitesini kitabın içeriğinden çok popülarite oranı belirlediği için böyle güzel bir kitapın okunmaması gerçekten bir kayıp olur.
Aşk-ı Kabristan
Aşk-ı KabristanUmut Kozak · Kozak Kitap · 201938 okunma
372 syf.
·
Puan vermedi
Hayatımda okuduğum en zor kitaplardan biriydi. Her sayfa çevirişimde insanı boğan, yutkunmayı zorlaştıran gerçeklerin olması beni çok etkiledi. Çoğu sayfayı göz yaşları içinde okudum, yeri geldi elime almaktan çekindim ama asla yarım bırakmayı düşünmedim. Benim okurken boğazımın düğümlendiği şeyleri yaşayan insanlar var. Okumamak onların büyük bir cesaretle anlattığı olaylara saygısızlık olurdu. Kitap bana bir kez daha insanların ne kadar kötü olabileceğini öğretti. Ve kimseye güven duyulamayacağını. İnsanın canı olarak gördüğü kişinin o canı nasıl yok ettiğini gördüm. Ve Türkiyede çocuğun hiç bir değerinin olmadığını. Ne yasada ne toplumda. Cahit Zarifoğlu'nun şu sözleri geldi aklıma : Biliyor musunuz? Ben bu çağdan nefret ettim Etimle, kemiğimle nefret ettim
Kardeşini Doğurmak
Kardeşini DoğurmakBüşra Sanay · Doğan Kitap · 20185,6bin okunma
36 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.