Dilaver Cebeci;
"Benim kalemimden kan değil süt damlıyor, Geceler boyu böyle geleceği emziriyorum."
Benim için mutlu bir gün bir sayfa iyi yazı yazdığım sıradan bir gündür. Yazının dışındaki hayat eksik, kusurlu, anlamsızmış gibi gelir bana. Beni tanıyanlar, yazmaya, masaya, beyaz kağıtla dolma kaleme bağlılığımı bilir ama gene de biraz "tatil yap gez, eğlen, yaşa" diye öğüt verirler bana. Daha yakından tanıyanlar ise benim için en büyük mutluluğun yazmak olduğunu bildikleri için yazıdan, kağıttan, mürekkepli kalemimden beni uzak tutacak şeylerin en sonunda bana yaramayacağını söylerler. Hayatta hep ve yalnızca istediğini yapmış istediği işten başka hiçbir şeyle uğraşmamış nadir mutlu insanlardan biriyim.
Reklam
Yine biliyorsun ki, sevmedim ülküden başkasını Başı dumanlı dağları, dolunayı, ufukları Bir de Çankaya yokuşunda rüzgara tutulmuş saçlarını Önce Allah, sonra genlerim şahit. Sevgimi üç bin yıl sonra doğacak torunuma yolluyorum Trahomlu şairler doğruluyorlar masaların altından Elleri fahişelerin karanlık saçlarında Benim kalemimden kan değil süt damlıyor Geceler boyu böyle geleceği emziriyorum Kahrolayım sevmedim ülküden başkasını Bir de seni çok seviyorum.
Sayfa 220Kitabı okudu
"Benim kalemimden," diyordu "kan damlar." " Amenna, senin kaleminden kan damlar," diyorlardı.
Sayfa 53 - YKYKitabı okudu
Hafiflemek istiyorsan,azalmalısın... "Biraz küçülsem, diyorum, biraz azalsam. Daha sade, daha düz, daha yoksul olsam. Bu kadar çok giysi, bu kadar çok kitap, bu kadar çok takı. Bu kadar çok kablo, bu kadar çok müzik, şiir, resim. Bunca yüz. Bunca haber. Bunca yol. Bunca şehir. Bu kadar çok mesele. Elimi verip kolumu kurtaramadığım beyhude.
Önsöz ve Giriş Yerine:
elinizdeki kitap, Şeyh Galib Kitabı'nda yer alan, benim kalemimden çıkmış bölümlerin genişletilmiş şeklidir. Ayrıca bu kitaba Galib'in üç çağdaşı hakkında yazdığım metinleri de eklemeyi uygun buldum. Bunlardan birincisi Dede Efendi'dir. Galib'in çilesini çıkardığı Yenikapı Mevlevihanesi'nde aynı şeyhten el alan ve büyük şairin öldüğü yıl çilesini tamamlayarak Dede olan Hammamızade İsmail'in musikimizdeki yerini burada ayrıca tarif etmeye gerek yok. Aslında bu kitaba ad olan ''Kuğunun Son Şarkısı'' tabirini ilk defa onun için kullanmıştım.
Sayfa 4 - Kapı Yayınları, 6. Baskı,Kitabı okudu
124 öğeden 81 ile 90 arasındakiler gösteriliyor.