Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bilge İrem

Sabitlenmiş gönderi
Lakin tek korkum: Yarın ölebilirim kendimi tanıyamadan.
Reklam
336 syf.
7/10 puan verdi
·
21 günde okudu
Zor Kişiliklerle Yaşamak
Zor Kişiliklerle YaşamakChristophe Andre
8.4/10 · 1.307 okunma
Bir çocuğun bağımsızlığını geliştirmesi için iki aşamadan geçmesi zorunludur. Birinci aşamada çocuk, araştırmaya yönelmeden önce "sağlam bir temele" sahip olmalıdır. Bağımsızlık önce sevdiklerinden uzaklaşmaktır. Bir çocuk, sevdiklerinin, onun uzaklaşmasını kaldıracak ve kabul edecek kadar kendisini sevdiklerinden emin olursa, bağımsızlığa doğru bir adım atabilir. İkinci aşamada. çocuk, ortaya koyduğu bağımsızlık çabalarının anne ve babası tarafından desteklendiğini ve yüreklendirildiğini görmelidir. Tersi durumda, suçluluk duygusu ağır basacak ve bütün bağımsız olma çabalarını engelleyecektir.
Sayfa 210Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
288 syf.
7/10 puan verdi
·
8 günde okudu
Hyunam-Dong Kitabevi
Hyunam-Dong KitabeviHwang Bo-reum
8.6/10 · 200 okunma
Bilge İrem
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Arkada Yaylılar Çalıyor
Arkada Yaylılar ÇalıyorMelikşah Altuntaş
7.9/10 · 180 okunma
Reklam
Çoğu kez sanıldığının tersine bir durumun bilincine varılması iyileşme için yeterli olmaz. Bazı depresif kişilikler, bugünkü durumlarına yol açan eski ve eğitimsel nedenleri durmadan ve en ince ayrıntısına varıncaya dek inceledikleri halde gene de, işin içinden çıkamazlar. Bir şeyin bilincine varma, çoğunlukla yararlı ama yetersiz kalan bir aşamadır.
Sayfa 187Kitabı okudu
Umutsuzluğun umudundayım Karanlığın ışığında Öyle derin, öyle yoğun Uçurumların doruğundayım. Varsın bir yanıt Bulmasın sorularım; Yalnızca soru sormaya Bile razıyım...
Acımı Anlamıyor musun yüzümden? Yüreğimi yansıtan Bir aynaya döndü. Aklımdan Azat oldu da dilim Yaşamın arkasından konuşarak Özgürlüğünü kanıtlıyor şimdi. Acımı Anlamıyor musun yüzümden? Bir kez olsun duy beni Sözcükler Araya girmeden!
"Kuyuya düşmüş ve ileride de düşecek insanların hikâyelerini niye okuyayım ki?" diye sordu Minchul, anlam veremeyerek. "Çünkü aynı mücadeleyi veren başka insanlar olduğu gerçeğiyle bile güç bulabiliriz. Bu zorlukları tek ben yaşıyorum zannederken aslında onların da savaş verdiğini fark edebiliriz. Acımız varlığını korusa da, ağırlığının bir şekilde, biraz olsun hafiflediğini hissedebiliriz. Yaşamı boyunca kuyuya hiç düşmemiş bir insan var mıdır diye düşündüğümüzde, bunun mümkün olmadığını fark edebiliriz."
Sayfa 152Kitabı okudu
Reklam
Gelecek planlarım arasında
Birisi hayatının bir döneminde kitabevi hayali kurup dükkân açar, bir veya iki yıl çalıştıktan sonra rüyadan uyanmışçasına dükkânı kapatırdı.
Sayfa 149Kitabı okudu
"Kitap okumanın dünyaya bakışımızı genişlettiği söylenir ki bu da dünyayı daha iyi anlayabilmemizi sağlar, anlayışa sahip oldukça da güçleniriz. Güçlendiğimiz yönünü başarıyla bağdaştıran insanlar olsa da durum yalnızca güçlenmekle sınırlı değil; anlayış beraberinde acıyı da getirir. Kitaplar, kısıtlı deneyimlerimizle hiç görmediğimiz bir dünyanın barındırdığı acılarla çevrelenmiştir. Bir başka deyişle, eskiden farkında olmadığımız istiraplarla karşı karşıya kalırız. Bir başkasının kederini derinden hissederken sadece kendi başarımız ve mutluluğumuzun peşinden koşmak zorlaşır. Bu yüzden kitap okumanın, aksine bizleri bahsedilen o başarıdan uzaklaştırdığı kanaatindeyim. Kitaplar bizi başkalarının önüne ya da üstüne koymaz; başkalarının yanında durmamızda yardımcı olur. Bu sebeple bizler bir başka açıdan başarıya ulaşıyoruz aslında."
İyi bir kitabın kriteri neydi? Yaşama dair öğeler barındırması. Öylesine söylenmiş sözler değil, derin bir bakış açısıyla dürüstçe yazılması. -Yaşamı anlayan bir yazar tarafından yazılmış bir kitap olması. Anne ve kızıyla, anne ve oğluyla, kişinin kendisiyle ilgili kitaplar. Dünyaya dair, insana dair kitaplar. Yazarın engin anlayışının okuyucunun kalbine dokunması; o dokunuşun, okuyucunun hayatı anlamasına yardımcı olması. Bir kitabı güzel kılan, işte tam olarak bu nitelikler değil miydi?
3.419 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.