-Gel, kendini büsbütün rezil etme; insanlığın sana bağladığı ümitleri boşa çıkarma canım kardeşim.
Kitap Alıntısı
Oysa bir siyasetçinin veya siyasal gru­bun aldığı siyasi bir karar, bir ulusun, başka ulusların, hatta insanlı­ğın kendisinin kaderi üzerinde etkili olabilme potansiyeline sahiptir. Çağdaş devletlerin gücü eskiden olduğundan çok daha fazladır. Za­manla devletin gücünün azalacağı, hatta ortadan kalkacağı yönün­deki kehanetler veya beklentiler kesinlikle boşa çıkmıştır. O, bugün istesek de istemesek de, beğensek de beğenmesek de yurttaşlarının veya uyruklarının hayatlarının hemen her alanını kapsama, bu alan­ların bütün ayrıntılarını bilme, şekillendirme imkânına kavuşmuş­tur. İnsanların artık eskiden olduğu gibi, dağ başına gidip devletten kaçma imkânları kalmamıştır.’O Kaide insanlar ya devleti ve siyasi hayatı sürekli ve bilinçli bir sorgulama ve denetim altında bulundu­rup, onların doğru buldukları bir biçimde şekillendirilmesine aktif olarak katılacaklar veya kendilerinin ve hayatlarının en arzu etmedikleri bir biçimde devlet ve diğer siyasi mekanizmalar tarafından biçimlendirildiğini görmek zorunda kalacaklardır. O halde siyaset, insanın kendisinden kaçınamayacağı ve kaçmaması gereken kaderi­dir. Ünlü bir deyişi biraz değiştirerek söylersek ‘Siyaset artık yalnız­ca siyasetçilere bırakılamayacak kadar ciddi bir iş” haline gelmiştir.
Sayfa 184 - Adres Yayınları·Kitabı okuyor
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Yıllar ömrümü çaldınız...
YAŞLI BİR ADAM Gürültülü kahvenin içerlek bölümünde yaşlı bir adam oturuyor tek başına başını masaya eğmiş, önünde bir gazete. Ve sefil yaşlılığının küskünlüğü içinde hayatını nasıl boşa harcadığını düşünüyor güçlü, yakışıklı, sazı sözü yerindeyken. Biliyor artık çok yaşlandığını, duyuyor, görüyor. Oysa daha dün gibi geliyor ona gençlik günleri. Nasıl da hızla geçmiş zaman, nasıl da hızla geçmiş. Onu nasıl yanılttığını düşünüyor aklının, ona nasıl her zaman safça inandığını ''Yarın daha çok vaktin var," diyen o yalancıya. Dizginlediği onca istek geliyor aklına, boşa giden onca sevinç. Kaçırdığı her fırsat alay ediyor şimdi onun bu kafasız hesaplılığıyla . ... Ama bunca düşünce, bunca hatırlama başını döndürüyor yaşlı adamın. Uyuyakalıyor dayayıp başını kahvenin masasına.
Sayfa 17·Kitabı okuyor
​"Gençlik, insanın elinde tuttuğu en büyük sermayedir; ancak bu sermaye, harcanıp bittikçe değil, değerlendirildikçe çoğalır. Zamanı boşa harcamak, insanın kendisine yapabileceği en büyük ihanettir. Bir şeyi bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır; ama daha önemlisi, öğrendiklerini hayata geçirememektir."
Nedense böyleyim,her şeyin önce en kötüsünü aklıma getirir, o en kötüyü kafamdan uzaklaştırasıya kadar iyileştirici reçeteler arar dururdum boşa.
Sayfa 273·Kitabı okuyor
1000Kitap
❝ İbrahim Edhem şöyle dedi: Dünya ve âhiretten yana, hiçbir şeye rağbet yüzü gösterip isteme. Nefsini Yüce Allah için temizle ve boşa al; her halinle ona yönel. ❞
Sayfa 21 - Huzur yayınları·Kitabı okuyor