Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Cumanın hayır ve bereketi üzerimize olsun🌹 “Hakiki doğruluk, yalandan başka hiçbir şeyin seni kurtaramayacağı çok önemli bir hususta doğru söylemendir.” Cüneyd-i Bağdâdî [kuddise sırruhû]
Cüneyd-i Bağdadi soyle demiştir: '' Tasavvuf, nefsin isteklerini terk etmektir.''
Reklam
Bir zat, vefat eden Cüneyd-i Bağdâdî Hazretlerini rüyâsında görmüş. Ne halde olduğunu sorunca Cüneyd-i Bağdâdî Hazretleri:  “Bütün öğrendiğim ilimler, dünyâdaki işâretler hepsi kayboldu, gitti. Ancak gece yarısı kalkıp kıldığım birkaç rekât namaz imdâdıma yetişti.” diye cevap vermiştir. (Eyyühe’l-Veled) 
“Hakiki doğruluk, yalandan başka hiçbir şeyin seni kurtaramayacağı çok önemli bir hususta doğru söylemendir.” Cüneyd-i Bağdâdî (k.s.)
Cüneyd-i Bağdadî (r.a) çoğu zaman “Benden bana ne? Kul da, sahip oldukları da Allah’a aittir” derdi.
Sayfa 58 - Gelenek YayıncılıkKitabı okuyor
Cüneyd-i Bağdadi (rahimehullahu) der ki; "Allah'a ancak yine Allah'ın sayesinde ulaşılabilir, Allah'a ulaşmanın yolu da Peygamberimizin (s.a.v) yoludur."
Sayfa 55 - ÇelikKitabı okuyor
Reklam
Yine bir kişi Cüneyd-i Bağdadi Hazretleri'ne sordu: "Sokakta kadınları kızlara bakmadan kendimi kurtaramıyorum, bu günahtan nasıl kurtulabilirim?" Hazret buyurdu: "Allah-ü Teâlâ'nın seni, senin o kadını görmenden daha çok gördüğünü düşün. Allah'ın sürekli seni gözetlediğini hisset."
Sayfa 64 - Destek Yayınları
Cüneyd-i Bağdadî (rahimehullahu); “Tasavvuf ihtiyarı terk etmektir” demiştir.
Sayfa 49 - Çelik yayıneviKitabı okuyor
Cüneyd-i Bağdadî (ra) der ki;
Başına belâ gelip de hoşnutluk ve sabır göstermedikçe hiç kimse imanın tadına varamaz.
Cüneyd-i Bağdadî'ye göre bela, ariflerin yolunu aydınlatan bir meşaledir; ona göre müridler musibetle uyanır, gafiller onunla helâk olurlar.
Reklam
“Ömür kısadır, vakit dardır, gün geçip gitmektedir. Vakit içinde fazla boş zaman yoktur.” Cüneyd-i Bağdâdî (k.s)
Cüneyd-i Bağdâdî'ye göre bela, ariflerin yolunu aydınlatan bir meşaledir; ona göre müridler musibetle uyanır, gafiller onunla helâk olurlar.
“Sûfî toprak gibidir; iyileri ve kötüleri üzerinde taşır. Bulut gibidir; herkesi gölgelendirir. Yağmur gibidir; herkes ondan istifade eder.” Cüneyd-i Bağdâdî [kuddise sırruhû]
Cüneyd'i Bağdadi şöyle der:
Tevbe'nin üç anlamı vardır. 1) suçluluk ve pişmanlık 2) alışkanlıklardan kurtulma 3) kişinin kendisini haksızlık ve husumetten arındırmasıdır.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.