Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
11- El-Mütekebbir: "Büyüklükte eşi, benzeri olmayan." 12- El-Hâlık: "Yaratan, yoktan var eden." 13- El-Bâri: "Her şeyi kusursuz ve uyumlu yaratan." 14- El-Musavvir: ''Varlıklara şekil veren." 15- El-Gaffâr: "Günahları örten ve çok mağfiret eden." 16- El-Kahhâr: "Her şeye, her istediğini yapacak surette, galip ve hakim olan." 17- El-Vehhâb: "Karşılıksız hibeler veren, çok fazla ihsan eden." 18- Er-Rezzâk: "Bütün mahlükatın rızkını veren ve ihtiyacını karşılayan." 19- El-Fettâh: "Her türlü müşkülleri açan ve kolaylaştıran, darlıktan kurtaran. " 20- El-Alîm: "Gizli açık, geçmiş, gelecek, her şeyi en ince detaylarına kadar bilen." 21- El-Kâbıd: "Dilediğine darlık veren, sıkan, daraltan." 22- El-Bâsıt: "Dilediğine bolluk veren, açan, genişleten." 23- El-Hâfıd: "Dereceleri alçaltan" 24- Er-Râfi: "Şeref verip yükselten." 25- El-Mu'ız: "Dilediğini aziz eden, izzet veren."
ER RAFİ
Secdelerimle sultan eyle beni. Kulluğumla şereflendir beni. Katında terfi ettir beni. İyiler arasında an beni. Yükseklere al beni.
Reklam
Bu hususta epey bir yol alıp mesafe kat etmiş olan Dr. İbrahim Kerim bazı hastalıklar için aşağıdaki tespit ettiği Esmâları tavsiye ediyor: Kemik Hastalığı İçin: El-Kaviyy Diz Hastalığı ve Ağrıları İçin: Er-Rauf Kalp Hastalığı İçin: En-Nûr Kalp Damarlarının Tıkanması: El-Vehhab Sinir Hastalığı: El-Muğnî Baş Ağrısı: El-Ğaniyy Guatr: El-Cebbâr Göz
Sayfa 59 - Hangi İsim, Hangi Derde Deva?Kitabı yarım bıraktı
Er-Râfi`
Er-Râfi` (الرَّافِعُ) : Müminleri yükselten, izzetli ve şerefli kılan. ~
El-Hâfid / Er-Râfi
Güvenmesin hiç kimse mala, mülke ve tahta! O dilerse indirir en yüksekten en alta! Gün gelir devran döner, değiştirir halleri! En yükseğe yüceltir, dilediği kulları!
Sayfa 114 - SİYER YAYINLARIKitabı okuyor
Büyük sufi İsmail Hakkı Bursevi hazretleri, bazı şehirlerin esma-i hüsnadan bazı isimlerin mazharı olduğunu söyler. Mesela Kudüs, el-Kuddûs isminin, Bağdat ez-Zahir isminin, Mısır (Kahire) el-Batın isminin, Konya el-Kadir isminin, İstanbul el-Câmi isminin mazharıdır. Bursevi'nin izini takip ederek, camiler de bazı isimlerin mazharlarıdır
Sayfa 100Kitabı okudu
Reklam
Er-Râfi'
Yükselten demektir. Allah dilediği kullarına bazen birden bire ikbâl kapılarını avar. Gönlünü iman nuru ile aydınlatır. Böyle insanlar daima Hakk'ın rızasını kazanmak için ,hak ve hakikati yükseltmek için uğraşır, didinirler.
Allah sıkıntı ve bela verdiği kullarını derece olarak yükseltir, O “Er-Rafi” olandır ve bu yükseliş dikenli bir yoldur. Elbette canın yanacak. Bu yüzden senin canının yanması, kalbinin acısı rahmettendir.
Allah'ın 99 Esmasını Hangi Durumlarda Okumalıyım-3?
İnsanlık için birşeyler yapmak istediğimizde / Hakka Hakkaniyete bir şeyler katmak istediğimizde "YA Bari" ismini zikredebiliriz Hiçbir bedel ödemeden bizlere ihsan eden Rabbimizin ihsan ettiklerini O'nun yolunda (evlat ,eş, mal...) yetiştirmek, infak etmek istediğimizde "Ya Vehhab" ismini zikredebiliriz. Maddi ve manevi (bedenimize/ruhumuza, dünyamıza/uhreviyatımıza) olarak rızkımızı arttırmak istediğimizde -ki şu dönemde..- "Ya Rezzak" ismini zikredebiliriz. Bereketini, güzelliğini, hayrını, fethini istediğimiz anlarımız için "Ya Fettah" ismini zikredebiliriz. İlimde derinleşmek, daha çok ilme sahip olmak, bildikleriyle amel eden bir yolcu olmak istediğimizde "Ya Alim" ismini zikredebiliriz. Şimdi sizlere 2'şerli 4 Özel ismini sunacağım ki bunlardan ilk ikisi : El Kabid- El Basit isimleridir. Sırasıyla daraltıp sıkan/genişlik veren açan manalarına gelirler ki ilkini Karmaşık problemlerimizle içimiz sıkıldığında, azametiyle bir korku sardığında/affetmenin verdiği ferahlıkta, tevekkülün verdiği rahatlıkta çekebiliriz. Diğer ikili ise El-Hafid / Er-Rafi isimleridir ki manaları sırasıyla değerini alçaltan/şeref verip yükseltendir. Helak olmasını istediğimiz zalimler için için "Ya Hafid" ismini çekerken, maddi manevi rızkımızın çoğalıp maddi manevi yükselişlerimiz için "Er-Rafi" ismini çekebiliriz. #esmaülhüsna *Düşünsenize en çok sevdiğinizi en güzel yetenekleriyle, en güzel seslenişiyle yapıyorsunuz? O zaman her an size eşref saati olmaz mı?
99
19.EL ALİM Her şeyi en iyi hakkıyla bilen. 20.EL KABID Nimet ve rızıkları hikmetiyle kısan,daraltan, elinde tutan,ruhları nedenlerden alan,kalpleri elinde tutan. 21.EL BASIT Rızkı genişleten,ruhları bedenlerine yayan,kalplere huzur veren.
Reklam
Ramazan ayına kadar Esma’ul Husna (14)
15. El-Gaffâr (Kullarının günahlarını örten, günahlarını bağışlayan) 16. El-Kahhâr (Her şeye, her istediğini yapacak surette galip ve hakim olan) 17. El-Vehhâb (Çok fazla ihsan eden) 18. Er-Rezzâk (Bütün mahlukatın rızkını veren ve ihtiyacını karşılayan) 19. El-Fettâh (Her türlü zorlukları kolaylaştıran, darlıktan kurtaran) 20. El-Alîm (Her şeyi en ince noktasına kadar bilen, ilmi ebedi ve ezeli olan) 21. El-Kâbıd (Dilediğine darlık veren, sıkan, daraltan) 22. El-Bâsıt (Dilediğine bolluk veren, açan, genişleten) 23. El-Hâfıd (Yukarıdan aşağıya indiren, alçaltan) 24. Er-Râfî (Yukarı kaldıran, yükselten) 25. El-Muiz (İzzet verip ağırlayan) 26. El-Muzil (Zillete düşüren, hor ve hakir eden) 27. Es-Semî (Her şeyi işiten) 28. El-Basîr (Her şeyi gören)
Mustafa Sadık er-Rafi der ki;
"Sadece Müslümanların ahlakı yoktu, kılıçlarının da ahlakı vardı. O kılıçların; bir çocuğu, ihtiyarı, kadını ya da yaşlı bir kimseyi öldürmediğini, bir ağaç ya da hurma ağacını kesmediğini görmüyor musun?"
Sayfa 71
199 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.