"Demek istediğim şu: Genellikle Türkiye'de medya, ölüm ve faciayı bütün ayrıntılarıyla verir, ama adaletin yerine gelip gelmediğiyle pek ilgilenmez, olayları takip etmez."
Umacak hiçbir şey kalmamışken bile umudunu yitirmeyenleri; çılgın aşıkları; baskı ve gerilim altında, her türlü dehşet ve facia arasında mücadelesini sürdürenleri;; gayretlerinin gücüyle hayatın kabuğunu Çatlatan devleri yüceltmek istiyordu.
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯
Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
1 - Radyo, televizyon, gazeteler, sinema, mecmualar ve kitaplar üzerindeki büyük kontrolümüzü genişletiniz.
2 - Hukuk, Tıp, Kimya ve buna benzer bütün tahsillerden, Yahudi olmayanları uzaklaştırınız ve Yahudileri bilhassa bu şubelerde tahsile ve okumağa teşvik ediniz.
3 - Gayri Yahudilerin mektep ve kolejlerini birer içtimaî merkez haline getiriniz.
4- Gayri Yahudi peygamberleri gülünç şekle sokup, onları rezil rüsva edecek mevzuları icat ve aynı zamanda Yahudi olmayanlar arasında tefrik ve nifak çıkarınız. Din müesseselerini zayıflatmalı, fakat bizlere karşı da kendilerine kardeşlik hisleri telkin ediniz.
5 - Bizden olmayanların kadın ve çocuklarının ahlâklarını ifsad ediniz (bozunuz).
6 - Kanunları ve anayasaları yanlış şekillerde tefsir ederek, mahkemelerini dahi iğfal edip, her yerde şüphe ilka ediniz.
7 - Devlet adamlarını eliniz altında tutmağa calışınız.
8 - Her vasıtaya müracaat ederek para üzerindeki diktatörlüğümüzü takviye ediniz.
9 - Hükümetin, ordunun ve bahriyenin en can noktalarına Yahudileri yerleştiriniz.
10 - Türlü hile ve desise kullanarak işcileri elde tutunuz. Mitingler tertip ediniz. Grev'ler yaptırınız ve bu mevzuda hiç bir fedakârlıktan çekinmeyiniz.
İşbu program ve talimatın, gayri Yahudilerin eline geçmesinin bizim için asıl bir facia olacağını ayrıca ilâveye lüzum yoktur.
Sayfa 236 - Nur yayınları Özden matbaa 1975 Baskı (Kitaptır; PDF değil.)·Kitabı okuyor
Surların bugünkü vaziyetini görüyorsunuz. Süratle harabolmakta ve tamir de edilmemektedir. Çünkü birçok yerlerde taş ocağı halinde kullanılmış ve kullanılmaktadır. Geçen senelerde bir facia olmuş, surun duvarları bir evin üstüne yıkılıp birkaç kişiyi öldürmüştü. Fakat bunlar kendi mezarlarını kendileri kazmış bulunuyordu. Çünkü o evi surların taşlariyle yapmış ve duvarı zayıflatmışlardı. Sonra da küçük bir sarsıntı ile duvar yıkıldı. Sonrası malûm.
… yok etme fantazması yalnızca gezegenin plastikleşmesini değil, insanın yok olmasını, türünün tükenmesini de öngörür. Bu tam anlamıyla kıyamet anlamına gelmez çünkü kıyamet, gördüklerini anlatmayı ödev bilen bir tanığın, bir yerde hayatta kalacağını varsayar. Bu, korkulan bir facia olarak bir yok etme değil, ateşle saflaştırma olarak algılanmaktadır.