Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gül

Gül
@glcnckr
Öğrenci
Üniversite
Sakarya
5 okur puanı
Temmuz 2017 tarihinde katıldı
343 syf.
·
Puan vermedi
İrade Terbiyesi
İrade TerbiyesiJules Payot
8.1/10 · 28,8bin okunma
Reklam
256 syf.
·
Puan vermedi
Bir Haz Markası - Beautiful You
Bir Haz Markası - Beautiful YouChuck Palahniuk
7.2/10 · 270 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
1942
Özgürlük sözcüğü önemli bir gerilimi, var olanlar arasında belki de en önemli gerilimi dile getirmeye yarar. İnsalık hep çekip gitmek ister; gidilecek yerin adı olmadığında, bu yer belirlenemediğinde ve sınırları da görülemediğinde, özgürlük diye adlandırılır.
Reklam
Gül
@glcnckr·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Yarınki Yüzün Cilt: 1 Ateş ve Mızrak
Yarınki Yüzün Cilt: 1 Ateş ve MızrakJavier Marias
8.8/10 · 233 okunma
200 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
11 günde okudu
Kierkegaard'a göre en yüce duygu imandır ve İbrahim'in hikayesinin ele alınması onun iman bakımından en yüce olacak şekilde davranmasından kaynaklanır. Hz. İbrahim bu eylemi Kierkegaard'ın gözünde İbrahim'i bir İman Şövalyesi yapar. Günümüz de insanın ve ona ait değerlerin evrenselliğinden bahsedilerek bu değerlerin arkasındaki insanın kendi öznel değer faktörünün arka plana atılmasını eleştirir. Bir toplumda uyulması gereken kuralların evrensel olmadığını bireyin bakış açısına bağlı olduğunu söyler. Etik olanın evrenselliğinden bahsedilemeyeceğini İbrahim'in hikayesi ile anlatmak ister Kierkegaard. Eğer Hz.İbrahim evrensel bir ahlak ilkesi olarak kabul gören babanın oğlunu öldürmemesi gerektiği düşüncesini herkes gibi kabul etseydi Allah'a olan imanında tereddüte düşecekti ve İman Şövalyesi olamayacaktı. İbrahim'in eylemi evrensel değil, onun kendi öznel girişiminin bir sonucudur. İbrahim'in oğlu İshak'ı kurban etme düşüncesi evrensel ahlak ilkeleri ile sorgulanmış olsaydı babanın oğlunu öldürmesi bakımından kötü bir davranış hatta katil olarak sayılacaktı. Ancak Tanrı'ya olan imanından ötürü onun isteğinin doğru olup olmadığının sorgulanması evrensel ilkelerin değer yargılarıyla kıyaslanılarak yapılamazdı. Çünkü Tanrı'ya iman koşulsuz bir itaatide beraberinde getirir.
Korku ve Titreme
Korku ve TitremeSoren Kierkegaard · Araf Yayınları · 20131,706 okunma
"Can sıkıntısının panzehiri korkudur. İlacın hastalıktan daha kuvvetli olması şart." **** "Korku bilinçli kılar insanı, ama hastalıklı olan, doğal olmayan korku. Yoksa hayvanlar bizden daha üstün bir bilinç düzeyine ulaşırlardı."
"Bütün bakış açılarının hiçbir işe yaramadığını fark eden kişi özgürdür; buradan gerekli sonuçları çıkaran da kurtulmuş."
" Uzun yıllar sonra birini tekrar gördüğünüzde, saatlerce hiç konuşmadan karşılıklı oturmanız gerekir ki içinizdeki acı, sessizlik sayesinde , kendi tadına varabilsin. "
Reklam
" Dostların sana ihtiyaç duyduklarında , yanılıyorlar demektir. Haklı olduklarında sana ihtiyaç duymazlar..."
Sayfa 235Kitabı okudu
" Ne zaman eve dönsem, dünyaya geri döndüğüm duygusuna kapılıyorum ; Maycomb' dan ayrılırken de dünyadan ayrıldığım duygusuna. "
69 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.