*** MEMDUH ŞEVKET ESENDAL OKUMA ETKİNLİĞİ ***
Baharın gelmesiyle okuma etkinliği sezonu da açılmış oldu. Çiçeklerin açılmasıyla benim de içim açıldı. Hatta o kadar açıldı ki birlikte Esendal okuyalım istedim. :) Etkinliğimiz 20 Mayıs-20 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecektir. Yazarın istediğimiz kadar kitabını okuyabiliriz. Okuduğumuz kitap hakkında inceleme yazarsak veya en azından kitapla ilgili birkaç cümle de olsa yorum yaparsak bunun hepimiz için daha faydalı, daha güzel olacağını düşünüyorum. Etkinliğin ilk günü farklı bir ileti yazacağım. İncelemelerimizi, yorumlarımızı, sorularımızı vb. bu iletinin altına yazacağız. Katılmak istediğinizi yoruma yazabilirsiniz. Keyifli okumalar dilerim.:) Okunacak Kitaplar 1. Ayaşlı ile Kiracıları 2. Mendil Altında 3. Otlakçı 4. İhtiyar Çilingir 5. Vassaf Bey 6. Hava Parası 7. Miras 8. Veysel Çavuş 9. Kelepir 10. Bir Kucak Çiçek 11. Gönül Kaçanı Kovalar 12. Sahan Külbastısı 13. Güllüce Bağları Yolunda 14. Mutlu Bir Son 15. Tahran Anıları ve Düşsel Yazılar 16. Bizim Nesibe 17. Kızıma Mektuplar 18. Oğullarıma Mektuplar 19. Gödeli Mehmet 20. Bir Haydut Kuş 21. https://1000kitap.com/kitap/tahran-anilari-ve-dussel-yazilar--47907 Katılımcılar 1. kardelen_08 2. ÖZLEM 3. Medine 4. nneslihann 5. Yaren 6. L Büşra A. 7. Salih Göktaş 8. Merve Dursun 9. NigRa 10.https://1000kitap.com/OkurYazarKivircik 11.Ayşe 12.Yasemin Celep 13.Esther. Sema 14.Hakan Sülün 15.https://1000kitap.com/yagmurlubirsonbahargunu 16.https://1000kitap.com/0161umay 17.Muzaffer Akar 18.https://1000kitap.com/yasmin25 19.Vildan Yılmaz 20.Glorfindel 21.Okuma Delisi / Emir 22.https://1000kitap.com/incierdem 23.https://1000kitap.com/Ebullaklaka 24.Yıldız Yıldırım 25.Derya Gençer
Etkinlik
Çehov'un Memurun Ölümü öyküsü vardır. Bir de Esendal'ın Uğursuzluk öyküsü. İkisini de severim. Esendal'ı daha sıcak daha kendime yakın bulurum. Hatta, arada onca yıl olmasa ve tabii bence, bir yeniden yazma olmasa, Uğursuzluk bir başyapıttır.(Otlakçı'nın yeri ayrıdır ama) Ama gelin görün ki, dost sohbetlerinde durmaz ağzım, aga bu Uğursuzluk öyküsü var ya Esendal'ın, vallahi de billahi de Çehov'un Memurun Ölümü öyküsünün yeniden yazımıdır derim. Yahu tek bir Allah'ın kulu destek vermez mi? Vermediler evet. Bırakın desteği, rüyanda mı okudun aga, de git yat derler. Ama benim okumam öyle...Demek isterim de, dinlemezler bu fukarayı. Madem bu gölgede kalmış büyük ustayı okuyacaksınız, benim bu haykırışımı duyacak birkaç okur olabilir mi acaba? Öykü pek sevilmez bizde. Hem öksüz hem yetimdir. :(((( Oysa öykü yazmak zordur. Öykü candır. Cümleten iyi okumalar dilerim.
Medine
İyi okumalar olsun herkese. Önceden öyküler ilgimi çekmezdi. Ama artık ilgimi çekiyor ve seviyorum. Öykünün de yeri ayrı aslında. Hatta bazen koca bir romana denk olabiliyor.
Mayıs ve Haziran için güvenoyu veremiyorum ama ne olur ne olmaz, adımı yazdırayım da kontenjan iyileşsin. :)) Beni de ekler misiniz?
Medine
Katılımınız için çok teşekkür ederim. :) Hemen ekliyorum.
Bence bundan da eksik kalmamalıyım :)
Medine
Bence de. Ekliyorum. Hoş geldiniz.:)
Olabilir aslında :) :)
Medine
O zaman ekliyorum. Hoş geldiniz.:)
İyi daha zaman varmış, okuyacağım finale doğru. :))
Bende katılmak istiyorum benide yazarsanız sevinirim
Medine
Hoş geldiniz. Hemen ekliyorum.
Otlakçı'yı belki de 3. kez okumak için işaretlemiştim sitede. Amacım okurların dikkatini ustaya çekmekti. MŞE hem de bir etkinlikle hatırlandı. Modern Türk öyküsünün nedense gölgede kalmış büyük kalemidir. İyi okumalar.
Medine
Teşekkürler. Aslında gölgede kalan çok fazla yazar var.