-varsa- iletimi okuyana merhaba.. bu iletiyi buraya açıklama yapmaksızın sadece linkler üzerinden paylaşacaktım ama ilgilisi, meraklısı olur(sa) diye bu açıklamayı yazıyorum.. geçenlerde burada şu iletiyi paylaşmıştım; #283306674 bu iletide adı geçen kitapları alırken dayanamadım dorlion yayınlarından da bir iki kitap aldım; bkz., görselin sağ üst köşesi; i.hizliresim.com/en08pab.jpeg beni burada takip edenler olsun, yazdığım konu ile alakalı iletilerime denk gelenler olsun burada dönem dönem dorlion yayınlarından aldığım, almayı düşündüğüm kitaplar özelinde yazdığım iletileri bilir, hatırlar.. bilmiyor ve hatırlamıyorsa örnek olarak bkz.; #268538537 , #269070816 , #272679417 , #282355141 , #283166234 , dorlion yayınlarına ait kitapları bazı bazı buraya aldıkça kaydediyorum.. ancak gerek farklı sitelerden olsun gerek aynı siteden olsun bu yayınevine ait kitapların listesi karışmaya başladı.. aynı kitabı farklı sitelerde ekleme yapma, kitapların bir kısmının alışveriş listemde olması, bir kısmının favorilerimde olması, bir kısmının alışveriş sepetimde olması gibi sebepler.. buraya aldığım kitapları kaydettiğim iletiler de dağınıktı.. ben de bu karışıklığı sonlandırmak adına dorlion yayınlarının baskıda, satışta olan 4.660 kitabına tekrardan bakıp buraya almayı, incelemeyi düşündüğüm kitaplar ve aldığım kitaplar şeklinde liste yapmaya karar verdim.. dorlion yayınlarından çıkmış bazı kitaplar yeditepe yayınları, dby yayınları, alfa yayınları, destek yayınları, tarih vakfı yurt yayınları, say yayınları, iş bankası yayınları, ötüken yayınları.. liste uzar gider.. gibi yayınevleri tarafından da basılmış.. baskılar arası kalite (kağıt, kapak, editörlük, mürekkep/toner, çevirmen..) farkı elbette olabilir.. bu listeye dahil ettiğim kitapların bazılarının bende olduğunu biliyorum ama tam olarak hangilerinin olduğunu bilmiyorum.. (babilin sadece kulesi yok, odası da var, mesela benim odam, karmakarışık.. bu listeyi buraya yazmadan önce bu konu özelinde kağıtlara yazmıştım bu listedeki kitaplardan bazılarını mesela, kağıtlar da kayboldu odada.. sonra deftere yazdım listeyi, defteri koyduğum yeri unutmamak için kağıda defterin olduğu yeri yazıp masaya koydum, başlarda iyi gidiyordu bu, sonra defter de kayboldu, koyduğum yere baktım yok, çevresine baktım yok, acaba ben yanlış yerlere mi bakıyorum diye düşünüp defterin nerede olduğunu yazdığım kağıda bakayım dedim, kağıt da yok.. sanırım babil odalarının bazılarında kara delik de var.. neyse..) almaya karar verdiğim kitapları almadan önce son kez buraya bakmak için de yaptım yani bu listeyi.. öyle işte.. bu arada olur da bu yazdıklarımı okuyan varsa ve kendisi tarih, felsefe, sosyoloji, psikoloji, inanç, ekonomi, arkeoloji, sanat tarihi, anı, günlük, tarihi roman, kurgu roman, araştırma-inceleme alanlarında yazılmış kitapları okumayı seviyorsa, bu tarz kitaplar ilgisini çekiyorsa -bence- muhtemelen aşağıdaki listeden yararlanabileceği kitap/lar çıkacaktır.. dorlion yayınlarına ait yaptığım liste üç bölümden oluşuyor; 1. bölüm; uygulamada kayıtlı olan kitapların yer aldığı kısım.. 2. bölüm; henüz bu uygulamaya kütüphaneciler tarafından eklenmemiş kitapların satış linklerinin yer aldığı kısım.. (bu kitapları geçmişten bugüne ara ara ekliyordum buraya, bugün listeyi yaparken de bir iki kitap ekledim.. ama hem kitaplara bakma hem bu bakılan kitaplardan seçip buraya ekleme hem de burada ekli olmayan kitapları buraya ekleme işlemleri üst üste gelince çok zaman alıyor diye bugünlük buraya kitap ekleme olayını bıraktım.. -bu listeyi bile beş saatte yaptım, aralarda burada olmayan kitapları da buraya ekleseydim ekleseydim, muhtemelen hala bakmam gereken en az iki bin kitap daha vardı..) 3. bölüm; dorlion yayınlarından aldığım kitapların yer aldığı kısım.. 1. bölüm Dağlar ve İnsanlar Kutuplarda Bir Türk Kızı Anadolu’dan 1800’lerde Kaçırılan Ankara Keçileri ve Ankara Keçisi Yetiştiriciliği Yasa Kitabı ve Yalan Kitabı İslam Tarihinde Nifak Kerbela - Hasan-Hüseyin - Muaviye-Yezid Hatıralarım Hatıralarım Canlı Tarih Mali Ve Siyasi Olarak Türkiye’nin Çöküşü Marx'ın Tarih Anlayışı ve Hegel'in Felsefesi Atatürk’ün İki Cephesi Nietzsche ve Alman Felsefi Düşünüşüne Giriş Gazinin Dört Süvarisi Bulgarlar Ve Bulgar Devleti Bizans Akşamları Diyalektik Materyalizm ve Tarihsel Materyalizm Hitlerin İlk Dönem Miting Konuşmaları Atatürk Hakkında Düşünce Ve Analizler Sevr Ve Lozan Paganizm Ekim Devrimi Üzerine İstiklal Harbi Gotse Delçev ve Yaşadığı Çağ Demokrasi ve Sosyalizm Nedir? Rus Devrimi Nüfus Sorunu Üzerine İnceleme Savaş ve Balkanlar Mülkün Kökeni ve Köy Topluluğunun Oluşumu Âli Paşa’nın Siyaseti Kadın Değil Baş Belası Modern Spiritüalizmin Savunmaları Dinin Temelleri Evlilik Üzerine Düşünceler İnsanın ve İnsanlığın Ruhani Rehberliği Bir Gelinin Hatıraları Türkiye’de Yahudiler Asur Tabletlerindeki Yaratılış Hikayesi Sisteme Yönelik Eleştirel Sorular Sosyalizm ve Tarım Sovyet Rusya'da Zorunlu Çalıştırma Sevgili Latin Amerika Biz O Zamanlar... Düşünce Terbiyesi Nasıl Düşünürüz? Bergama Tarihi ve Rehberi İkinci Dünya Savaşı'nın Gizli Belgeleri Anadolu Hisarı'nda Beş Cinayet Tarihsel Dilbilimde Karşılaştırmalı Yöntem Waterloo Savaşı Materyalizmin Tarihi Üzerine Denemeler Osmanlı Türkleri Reform ya da Devrim Selçuklu Sarayında Birinci İzzettin: İzzettin Keykavus Kölelikten Kurtuluş İmparatoriçe ve Saray Osmanlı Ülkesinde Hristiyan Türkler Bizans'ın Son Günleri Cinsellik Hakkında Çocukların Merak Ettikleri Kadının Tehlikeli Çağı Yemen Yolunda: Dönüş Beyrut 1331 3. Gün Ölüm Ruh Gücü Şeytan Bilimi Orta Çağlarda Büyü Türk Mucizesi Hakikat-i Hal Hatıralarım Küçük Asya Masonluk ve Tapınak Şövalyeleri Kökeni Marksizmin Temel Sorunları Kore Masalları Seyyahların Gözüyle Eskişehir Dilin Kökeni Kapadokya Darbe ve Muamma Abdulaziz’in Tahttan İndirilmesi ve Ölümü Küçük Gavroş Öğrenmeyi Öğretmek Küçük Burjuva İdeolojisinin Eleştirisi Türkler ve Kraliçe Elizabeth Ahlakın Ahlaksızlığı Alman Faşizminin Perde Arkası Milliyetçi Sosyalizm Kara Şeytan Aristoteles’te Zaman Kavramı Bir Öğretmenin Romanı Karımı Niçin Öldürdüm? Bodrum Tarihi Pratik Zihinsel Etki Ve Zihinsel Çekicilik Aşk Politikası Şeytan Yaşamı Aryan Güneş Efsaneleri Tarih Öncesi Adam -Buzul Çağı- Milletler Cemiyetinin Uluslararası Yönleri Yahudiler ve Özellikleri Test Usulü İdeal Bir Koca Kadınların Köleleştirilmesi İstanbul Kahvehane Hikayelerini Anlatan Amerikalı 1898 İnsan ve Onun Kendisi, Toplum ve Evren Karşısındaki Durumu Panislamizm Tanrı ve Görünmez Kral Yalan Dili ve Edebiyatı Enver Paşa’nın Trablusgarp Günlüğü Sanatta Aşk Bir Sanat Felsefesinin Ana Hatları Film Yönetimi Sorunları Marksizmin Kaynağı Zapata Hareketi Kızıl İntikamcı Grinka Çocukluk Çağı Eğitimi Bir Fahişenin Anıları İslam Tarihinde İlk Melamet Karadeniz Kıyıları Antik Anadolu - Yunan Şehirleri ve Ege Adaları Fransa’dan İstanbul’a Şükriye'yi Kim Isırdı? Rasputin Çocuğun Dini Macar ve Türk Halkının Akrabalığı Bir Filozofun Şiirleri İran Tarihi Kızıl Kitap Memalik-i Osmanîye’de Demirbaş Şarl Militana Notlar Kendi Halinde Bir Devrimcinin Uzun Yolculuğu İttihat ve Terakki Anılarım Partizan Horası Hitlerin Mirası Samih Rıfat Hayatı ve Eserleri Tarık Eğitim Söyleşileri Ahlaksız Animizm (Ruhçuluk) Grek ve Romen Mitolojisi Dil, Din, Ateş, Ev ve Tanrı Korkusu Nereden Geliyor? İnsanlığın Kökenleri İbn Haldun Tanzimattan Cumhuriyete Kadar Türk Karikatüründe Felsefe Enok'un Kitabı Kurtuluş Savaşı Hatıraları 1919-1922 Spiritüalizm Sahtekarlığa mı Dayanıyor? Sovyet Casusları Devrim İçinde Türkiye Stepte: Serserilerin Hayat Hikayeleri Alman Felsefesi Tarihi Sosyalizm ve Köylü Sorunu Felsefi Akımlar Sözlüğü İngiliz Elçisinin 1833 Tarihindeki İstanbul Gezisi Düğünüm Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı ve Diğer Devletler Avustralya Yerlileri Aborijinlerin Yaratılış Söylenceleri Osmanlı Döneminde Mısır Tarihin Ruhani Yorumu Miralay Arif Bey (Ayıcı) Teizm mi? Ateizm mi? Ahlak İlkelerine Dair Bir Sorgulama Milletlerin Mizah Anlayışı ve Fıkraları Çocuklarımızın Terbiyesi Yolunda Gördüklerim ve Denediklerim Oğluma Öldüğümü Söylemeyin Bir Tabunun Yıkılışı Akdeniz Kılavuzu Okul ve Toplum Avrupa’nın İskeleti Dikkat Elleriniz Konuşuyor İnsanları Elden Tanıma Sanatı Durugörü - Kehanet Küçük Asya - Kapadokya Tanrıların Efsaneleri Mısır Mitolojisi Balkan Savaşlarında Türkler Atatürk Nezdinde Bir Yıl Elçilik Dünyanın İlk Tapınağı Göbeklitepe Çocuklarımız Neden Zorba Oldu? Sosyal Devrim / İhtilal (1902) Evlilik Sanatı Niğde ve Bor Tarihi İstanbul Üniversitesi Tarihi Timur’un Anadolu Seferi ve Ankara Savaşı Şiddeti Kabullenmeyen Güçlü Kadın Osmanlı Saraylarında Kadınlar Saltanatı Siyasi Tarihimizde Kırk Yıllık Hariciye Hatıraları İttihat Terakki ve Almanya İşbirliği Orhun Abideleri Yunan Sanatı Kadın Hareketi Macar Halk Masalları Alman At Çobanı Türk Hareminde Bir İngiliz Kadını Vedasızlık Çanakkale’den Filistin’e Sorularla 27 Mayıs 1960 Darbesi Tarihi Birinci Dünya Savaşı'nda Kafkas Cephesi Avrupa Tarihi Yıllarca Uyuyan Adam Kubilay Han'ın Akınları Cebelitarık'tan İstanbul'a İlkel Toplumlarda Kadının Konumu Marangoz Padişah II. Abdülhamid ve Ürettiği Eserler Küçük Asya Lidya Hakikat Sonrası Çağda Yeni Medya ve Yalan Haber Şamanizm Hatıralarım Bilinmeyen Eskişehir Kapitalist Toplum Allahın Köpekleri Amerika’ya Kaçırılan Türk Kızı Cinsel Sapıklıklar Asya’nın Uyanışı Babil İmparatorluğu Ruhun Doğuşu veya Hayat Kitabından Mücevherler Küçük Asya Misya Sanat Tarihi Ulusal Sorun Hitler ve Arkadaşları İzmir Masalı Avrupada Osmanlılar Tarihte Kölelik Yeni Eğitim ve Öğretim Tekniği Nietzsche Batının Doğu Politikasındaki Ahlaki İflası Fichte’nin Söylevleri 1800'lü Yıllarda Anadolu'da İki Gezgin İlginç Kore Mustafa Sagir Türkiye Nasıl Doğdu? Ticari Ahlak Kökenleri ve Gelişimi Köy Tuna Boyu Tarihi Tarihteki Garip Olaylar Tanrısal Öjeni Seks ve Rüyalar Rüyaların Dili Ankara Diktatörlük ve Demokrasi Kırımdan İstanbul’a Yolculuk Ayvaköylü Ali Köy ve Köy Enstitüleri İlkel Topluluk - Köleci Toplum - Feodal Toplum Goebbels'in Hatıraları Postmodern Siyaset Anarşizm ve Diğer Makaleler Kurtuluş Savaşı’nda Bir Öksüz Anadolu'da Türk Aşiretleri Anılarım 1759-1820 Kerbela Güzeli ve Kerbela Faciasının İç Yüzü İslam Öncesi Arap Tarihi Roma’yı Yenen Komutan: Hannibal Paganlar Osmanlı Sarayının Son Günleri Bir Amerikan Büyükelçisinin Sovyet Rusya Hatıraları Narsisizm ve Cinsellik Suçlu Adam İmge; Yanlışı Doğrulama - Gerçeği Yok Eden Simge, İkon ve Atribü Antik Yunan’dan Modern Zamanlara Doğa, Bilim, Özgürlük Cephe Gerisi Mim Mim Mektuplar Malta Kuşatması Sefalet Kurtuluş Küçük Asya İyonya Tarih-i Umumi - Genel Dünya Tarihi Cilt: III İlk Yüz Yıl Dostça İlhan Tarih-i Umumi - Genel Dünya Tarihi Cilt: I Bir Türk Kasabasında Gelenek ve Değişim Ünlü Casuslar ve Büyük Savaş’ın Meşhur Gizemleri Keşke Seni Hiç Okutmasaydım İhtiyat Zabiti Kadınlarda Cinsel Yaşam Doğu İlleri ve Varto Tarihi Dünkülerin Romanı Musa'nın Tanrısı İngiliz Casusu Thomas Edward Lawrence İstanbul'da! Krup Fabrikalarında Bir Fransız Casusu Bay Kemal Kurgulanmış Düş Kırıklığı 1908’deki İttihat ve Terakki Devrimi Karanlık Bir İş Anarşist Teorinin Eleştirisi Ve Tarihi Atatürk'ün Başlıca Konuşmaları ve Röportajları Belçika'dan Gelibolu'ya Batı Avrupa’da Cadı Kültü Eski Mısır'ın Kutsal Metinleri Süvari Çingeneler Pers Helenistik ve Roma İmparatorluk Dönemlerinde Paphlagonia Bölgesinde Kültler Bir Köy Enstitüsü Penceresinden Yıkım Osmanlı’da Bir Misyonerin Günlüğü Maniheizm’in Kutsal Kitabı Şapuragan Tarih Öncesi Din Rusça Konuşma ve Seyahat Rehberi İlkel Toplumun Yapısı ve İşlevi Temmuz 1914 Sanat Tarihi'nin Özeti Anarşizm İstanbul'dan Londra'ya Şileple Bir Yolculuk Siyasi Söylevler Cunningham Komutasında Üç Yıl 1940 - 1943 Galata Bankerleri İnanma İradesi İngiliz Kemal Yüzellilikler Meselesi Doğunun Büyük Devrimcileri Mollanur Vahidov ve Sultan Galiyev Elveda Çukotka Mülteciler Meselesi Kediler Bir Ağır Ceza Reisinin Anıları Türkler Arasında 40 Yıl Çocuklar İçin Dünya Tarihi Selma Rıza Osmanlıdan Günümüze Etnik ve Dinî Azınlıklar İzmir Türkiye'nin Etnik Yapısı Türkler ile Savaşan Yunanistan ve Müttefikleri Tarih-i Umumi - Genel Dünya Tarihi Cilt: VI Küçük Asya Frigya-Galatya Fransız Devriminin Büyük Hatipleri Atina’nın Düşüşünün Öyküsü Hatayî Divanı Şah İsmail Safevî Hayatı ve Nefesleri Osmanlıyı Keşif Hareketleri Tarih-i Umumi - Genel Dünya Tarihi Cilt: V Tarih-i Umumi - Genel Dünya Tarihi Cilt: IV Üç Adam Kemal Atatürk - Mussolini - Roosevelt Fahrettin Altay Ve Süvarilik İstiklal Mahkemeleri Kapadokya Bizans Kiliselerinde İsa'nın Çektikleri Sahneleri İstanbul’un Tarihi Eserleri Veli'nin Oğlu Orhan Antik ve Orta Çağ Felsefesi Merhaba Çukotka Kırım Savaşı’nda Osmanlı Devleti’ne Yardıma Gelen Bir İngiliz Askerinin Anıları Balkan - Kafkas Göçleri Ve Mübadiller Yahudi Casus Vámbéry Hac Yolunda-1865- Tarih-i Umumi - Genel Dünya Tarihi Cilt: II Edwin John Davis’in Gözünden Bir Zamanlar Anadolu Orta Asya Boyunca Keşif Gezilerim Fransız Devrimi’nin Politik ve Sosyal Düşünceleri Akdeniz’in Deniz Kurtları Barbaroslar Türklerle Süveyş Kanalına 1914-1917 Türkler Cilt 4 Türkler Cilt 5 Kuva-i Milliye Ankarası Hayvanlar, İnsanlar ve Tanrılar Abdülhamid'in Yıldız Hafiye Teşkilatı Tanrıların Gece Hayatı Jön Türkler ve İttihat ve Terakki (1860-1926) İmparatorluktan Cumhuriyete Türk Milliyetçiliğinin Doğuşu ve Yükselişi İstanbul’un Fethi 1828 Seferi Balkanlar 1830-1913 Kızılay Emri Altında Plevne ve Erzurum'da - Rus-Türk Harbi 1877 - 1878 Antik Akdeniz Dünyasının Üç Devi: Yahudiler, Romalılar ve Yunanlılar Avrupa Toplumlarının Karşılaştırmalı Tarih Mitolojiye Giriş Sultanlar Şehri İstanbul ve Türklerin Ev İçi Davranışları İslam’ın Ruhu Nasıl Ateist Oldum? Sultanlar Şehri İstanbul ve Türklerin Ev İçi Davranışları Tarihin En Mühim Savaşları ve Seferleri Paşaların İktidarı Hüseyin Nihal Atsız Hayatı-Düşüncesi-Etkisi Türkiye’de Beş Yıl İnsanın ve Batıl İnançlarının Kökeni Selçukludan Günümüze Anadolu İsyanları ve Eşkıyalık Hareketleri Rönesans Tarihi Sahneler Strabon’un Coğrafyası - 3 Pompei'nin Son Günleri Tüm Çağların ve Ülkelerin Gizli Cemiyetleri Cilt 1 Türkiye’de Gezintiler -1910- Orta Asya Milletleri Çölde ve Vahşi Doğada Osmanlıdan Günümüze Siyasi Cinayetler İstanbul’da Gözlemler (1815-1824) - 1 Antik Dünya Tarihi Balkan Harbi (Edirne Kuşatması 1912-1913) Osmanlı’nın ve Türkiye’nin Kadınları Cilt 1 Ahıska Sürgünleri Anadolu’nun Tarihi Coğrafyası Üzerine Sümer ve Akad Tarihi Sosyal Antropoloji Açısından Dinlerin Kökeni Spinoza: Hayatı ve Felsefesi Kuzey Afrika’daki Türkler Cilt 1 Kuzey Afrika’daki Türkler Cilt 2 Yeni Başlayanlar İçin Latince Cumhuriyetin Sürgünleri Tarih Düşüncesi Dinler Tarihi Malta ve Sürgün Türkler Osmanlı İttihat ve Terakki Cemiyeti Liderlerinden Doktor Nazım Bey Türkler Cilt 1 Belleğimden İzler Bir Sahte Dervişin Orta Asya Gezisi Strabon’un Coğrafyası - 2 Türkler Cilt 2 Türkler Cilt 3 Tarih Felsefesi Uygarlık Tarihi Türk Anayasa Tarihi Osmanlı’nın ve Türkiye’nin Kadınları Cilt 2 Bir Fransız Elçisinin İstanbul Günlüğü Batının Çöküşü 1 Strabon’un Coğrafyası - 1 Osmanlı Borçları Tarihi (Duyûn-u Umûmiye) Kapitülasyonlar (Kanuniden Lozana) Büyük Dünya Tarihi - Cilt 1 (Eski Dünya Tarihi) Büyük Dünya Tarihi - Cilt 2 (Ege ve Yunan Tarihi) Büyük Dünya Tarihi - Cilt 5 (İslam Tarihi) Büyük Dünya Tarihi - Cilt 3 (Roma Tarihi) Büyük Dünya Tarihi - Cilt 4 (Kavimler Göçü) Jean Thevenot Seyahatnamesinde Anadolu ve Doğu Kültürü Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Maraş Tarihi Batının Çöküşü 2 Batı Avrupa Tarihi Siyasi Tarih Ankara’da Bir Garip Orhan Veli 1920’den 1950’ye Türkiye 3. Kitap 1920’den 1950’ye Türkiye 2. Kitap 1920’den 1950’ye Türkiye 1. Kitap İki Mütareke Arasında Millî Mücadele Anıları Modern Türkiye'nin Doğuşu (1908-1923) Küçük Asya II. Cilt Gelibolu Günlüğü Osmanlı'nın Son Döneminde Maraş'ta Ermeni Siyasi Faaliyetleri Balkan Harbinde Türk Filosu Avrupa Seyahat Hatıraları At Sırtında Anadolu'yu Baştan Başa Seyahatim Hatıralarım Antik Dünyanın Dinleri Osmanlı'da İki Amerikan Papazın (Misyonerin) Faaliyetleri 1888-1898 Necid'e Hac Yolculuğu Kurtuluş Savaşımızda Enver Paşa ve İttihat Terakki Erkanı Napolyon'un Aşkı Kut'ül Amare İngiliz Esaret Anıları Pedagoji Tarihi Aşkın Evrimi (İçgüdü, Kadın, Cinsellik) Eski Ve Yeni İstanbul 1768-1774 Türk-Rus Savaşı Osmanlı İmparatorluğu'nda Hukuki, İdari ve Sosyal Yapı On Sekizinci Yüzyılda Osmanlı Türkleri Abdülhamid ve Saltanatının Çöküşü Tepedelenli Ali Siyaset Ve Felsefe Atatürk Cumhuriyeti'nin İlk Hutbeleri Türk-Avrupa ve Alman İlişkileri Mezopotamya'nın Gücü: Babil ve Asur Uygarlıklarının Yükselişi ve Düşüşü Tanzimat Ve Türkiye Goltz Paşa’nın Anadolu Gezileri Ermenistan: Erzurum'da ve Türkiye, Rusya ve İran Sınırlarında Bir Yıl Anadolu Yahudileri Tarihi II Amerikalı Bir Diplomatın Karadeniz Milletleri Raporu Osmanlı İmparatorluğu'nun Paylaşımına Dair 100 Proje İstanbul'un Gizli Teşkilatları 1919-1922 Dinler ve Türkler Yunan Mitolojisi Leydi Mary Wortley Montagu Peloponez Savaşları Anadolu'da Rus Muharebesi Kuruluşundan Yıkılışına Osmanlı'nın Hikayesi Bir Fırtına Tuttu Bizi Emperyalizmin Sömürü Aracı Oryantalizm Avrupa'nın Siyasi Tarihi Anadolu'dan Gürcistan'a Gezi Notları Türkler'in İstanbul'u Fethi ve Bizans İmparatorluğu'nun Yıkılışı Trabzon, Ermenistan ve Küçük Asya’dan İstanbul'a Seyahat 1808 - 1809 Yılları Kudüs Şehrinin Tarihi Hz. Peygamber'in Kurduğu Devlet Yapısı Nizamın Sahibi Türkler Türkiye ve Kırım Harbi ABD'nin Osmanlı Büyükelçisinin Dünya Görüşleri Son Osmanlı Sarayında Gördüklerim Rus Devrimi Sırasında Bir Amerikan Basın Gemisinin Türk Sularındaki Faaliyetleri Birinci Dünya Harbinde Karadeniz Cephesi Osmanlı Devleti'nin Dünyayla Diplomatik Mücadelesi Harpte Fransız İstihbarat Şubesi'nin Dahili Faaliyeti Sultan ve Halkının Yaşamı (Bir Amerikalı Gözünden Osmanlı Tasviri) Osmanlı Halklarının Sosyolojik Yapısı Büyük İnisiyeler Müslüman Topraklarında Gezi Bir Babanın Çocuklarına Nasihatleri Faşizm ve Onun Devlet Sistemi Türk Yönetimindeki İstanbul Tarih İncelemelerine Giriş İran Seyahatim ve Deneyimlerim Kilis'in İngiliz ve Fransızlar Tarafından İşgali ve Kurtuluşu 1919 - 1921 İstanbul Boğazının Sırları Bir İngiliz Gözünden Osmanlı İmparatorluğu'nun Büyümesi ve Çöküşü Herodot Tarihi Zabitinin Gözünden Abdülhamid Han Atatürk Devrimlerine Bakış Türkler ve Avrupa Ankara Tarihi Modern Avrupa İktisat Tarihi (1760-1932) Türkler ve Yahudiler Fenike Tarihi İstanbul'dan Mektuplar Antik Çin Osmanlı Tarihi (Tarih-i Ebu'l Faruk) - Cilt 3 Osmanlı'dan Günümüze Masonlar Komitacılar ve Suikastler Dicle'nin Hazinesi Basra Körfezi'nden Ağrı Dağı'na Türkiye Cumhuriyeti'ne Bir Seyahat Teselya'ya Bir Gezi ve Dört Aylık Seyahatim Mülazımın Romanı İsa'nın Hayatı Saltanattan Demokratik Türkiye'ye Anadolu'da Bir Rehber (Yusuf) 1886 Modern Okulun Kuruluşu İslamda Büyük Ayrışma Karmatiler 1876 Bir Darbenin Anatomisi Türk-Tatar Halkının Akrabalığı ve Dil Bilimsel Araştırmaları Osmanlı Tarihi (Tarih-i Ebu'l Faruk) Cilt 6 Moğolların Sosyal Hayatı Asya'nın Üstünlüğü ve Düşkünlüğü Stalin'le Konuşmalar Midhat Paşa'nın Hayatı Herodot Tarihi Türkleşmek, Laikleşmek, Çağdaşlaşmak Osmanlı'dan Ayrılan Devletler Balkan Savaşları 1912-1913 Eski Mısır'ın Hikayesi Gökbayrak Nereden Geliyoruz? Doğu Topraklarında Batı Kültürü Macaristan'ın Tarihi İstanbul İslam'ın 19. Yüzyılda Kültürel Tarihine Dair Bir İnceleme Osmanlı'dan Kesitler Osmanlı Devrinde Yaşamış Bir Arap Tüccarın Yaşamı 1789-1821 Kilikya Faciaları ve Urfa'nın Kurtuluş Mücadeleleri Osmanlı Tarihi (Tarih-i Ebu'l Faruk) Fatih Sultan Mehmed Zamanında İstanbul Yahudileri Anadolu'da Hitit Kazı Çalışmalarım İncil Eski Yunanistan ve Roma Hikayeleri Atatürk Hitler ile İki Sene Almanya'nın Hitler'i Şeytan Hikayeleri Mu'nun Çocukları Rus Siyasi Tarihi İslâm Maliye Tarihi Osmanlı Tarihi (Tarih-i Ebu'l Faruk) Hatıralarım Canlı Tarih Bir İngiliz Gazetecinin Osmanlı Anıları (1896-1908) Mu'nun Kozmik Güçleri Osmanlı Tarihi (Tarih-i Ebu'l Faruk) Cilt 2 Rothschild'ların Öyküsü Dünyadaki Toplumsal Süreçler ve Türkiye Demokrasi Tarihi Kraliçe Hortense Eski ve Modern Türkler Kayıp Kıta Mu Dil Bilimi Dersleri Konstantinopolis'in Kuruluşu Antik Efes'in Aşk Romanı Saronia M.Ö. 6000 Türkiye, Büyük Güçler ve Bağdat Demiryolu Dağlara Sığmayan Yalnızlık İzmir Hakkında Araştırma Kent Arkeolojisi ve İstanbul Osmanlı Semalarında Bir İngiliz Pilotun Casusluk (Keşif) Uçuşları Etnoğrafya Tarihe İz Bırakanlar İslam'ın Geleceği Türkiye'de Mistisizm ve Büyü Filozoflarla Birer Saat Felsefe Tarihi Cinsiyet Psikolojisi Hilafetin Kaldırılması ve Halife Abdülmecid Efendi Bir Osmanlı Doktorunun Anadolu ve Suriye Seyahat Hatıraları Pontos Tanrıları Dinlerin Hikâyesi Jön Türkler ve Komplolar Yahudi, Çingene ve Müslümanlar Üzerine Bir İnceleme (1853-1891) Nasıl Sosyalist Oldum Değişim İbareleri Dev Rus İlk Kadın Hekim Akabe Meselesi İstanbul Sır Altında Kirli Savaşlar Türkiye'de Şafak Vakti Osmanlı'da Meydana Gelen Reform Hareketleri 1876-1908 Bilinmeyen Asya Çin'in Yükselişi Ankara-Bükreş Türkiye'nin Yaylaları Türkler Tarafından Nasıl Esir Edildim Karakter Türk- Yunan Çekişmesinde Bir Çocuk Büyük İskender'in Fetihleri Küçük Asya'da Gezi Anadolu'ya Yapılan Geziden Notlar Cizvitler Türkiye ve Yunanistan'a Dair Anılar Osmanlı Ordusunun Rakibi Avrupa Orduları 1890 Ruslar'ın Türklerle Savaşları Türkler Tarafından Kuşatılan Viyana Demokrasilerde Beceriksizlik Kültü Osmanlı Tarihi (Tarih-i Ebu'l Faruk) Roma İmparatorluğunun Kurucusu Romulus Çocuk İstemiyorum 1924 Winston Churchill Yaşamın Ortasından Askerlerin Ve Sivillerin Hikayeleri Sol Üzerine Tefekkür Felsefe Tarihinde İrade Kuramları II. Abdülhamid'in Ailesi Ve Sarayı İmparator Neron Ve Roma'nın Yakılışı Köy Okulları Ve Enstitüleri Teşkilat Kanunu İzahnamesi Tek Dünya Turgut Paşa Osmanlı Toprağı Mısır Gençliğimin Hatıraları Lenin'in Hayatı İşçi Hareketinde Anarşizm Mu'nun Kutsal Sembolleri Türkiye'ye Seyahat Ve İngiltere'ye Dönüş Fransız Devrimi Feminist Hareket Marksizm Devlet Üzerine Psikiyatri Bir Türk Kızının Amerika Yolculuğu Çocukluk Anılarım Fransız Devrimi Cengiz Han Ne Yapılmalı Maymunlar Vadisi Sosyalizm Anadolu Ve Kafkasya'da Çerkez Kültürü Adı Elif Türkiye-Sovyetler Birliği İlişkileri Mazurka Bir Fransız Subayının Askerlik Öyküleri Orta Çağ Şehirleri Mısır Kehanetleri Âdemoğlu Bir Peygamberin Tarihi Bayan Seacole'un Birçok Ülkedeki Maceraları Kadın Hastalıkları Ve Onlardan Korunma Hapishane Anılarım Rus-Japon Harbi Yaşamdan Bıkanlar Çin Ve Amerika'daki Hayatım Güzellik Duyusu - Estetik Teorinin Ana Hatları Gelenek Ve Mit Porsuk Anormal Psikoloji Türk Ahlakçıları 1939 Cinsel Karakterlere İlişkin Genetik Hatırlarım Siyonizm Ve Musevilik Üzerine On Deneme Boşanma Çocukların Davranışları Türk ve Yunan Söylem Araştırması Yapay Zeka ve Hukuk Kızım ve Aşkım Heykel ve Resim Osmanlı Toplum Yapısı 1800 Prenses Sofiya'nın Köpeği Angiz Sanatın Önemi: Estetiğe Fenomenolojik Bir Yaklaşım Irak Cephesi'nde Son Mektuplar Gizli Kahramanlar Atanınki Zor Olan Bizimki Kolay Olan İstibdat'tan Hakimiyet-i Milliyeye Mahkûmlar Adası Savaş Notları Bir Türk Kadınının Avrupa İzlenimleri Yemen Yolunda Emperyalizm ve Dünya Ekonomisi Çiçeklerin Zekası Sinir Hastalıkları Nedenleri Ve Tedavisi Mehmed Arif Bey'in Kaleminden Gazi Ahmet Muhtar Paşa'nın Mısır Günleri Babilliler Ve Asurlular Akdeniz'de Bir Yaz Gezintisi Mons Ve Kunt Savaşında Anzaklar Bir Hemşirenin Günlüğü Kazak Masalları Genç Rus Kızı Arian Süt ve Süt Ürünlerine Dair Her Şey Üç Köşeli Şapka Şibo Kasırgası Büyücüler ve Şeytanlar Dünya Ziraat Tarihi Aklın Oluşumu Antik Sanat ve Ritüeller Bilinçaltı Antropoloji ve Medeniyetin Gelişimi Otobiyografim Hayatımdan Kesitler Sarı Yazgı Kişilik Gelişim Çalışmaları Konuşma Ve Tavırlarda Özgüven Nasıl Geliştirilir Tilsit'ten Ankara'ya İki Prusyalı Kurmay Subayın 1896 Baharında Yaptığı Keşif Gezisi Türk İnkılabı'nın Karakterleri Aydınlar ve Sınıf Mücadeleleri Kuzey Kutbu Kaşifi Andre'nin Anıları Hatıralarım Canlı Tarih Karakterler Çeviride Kültür ve Kültürleme Ahlakın Kökenine Ait Bir Deneme Haşhaşiler Katıksız Mutluluk Duyguların Kökeni ve Doğası Fizik ve Politika Felsefe Nedir? Karısını Kaybeden Adam Konuşma Sanatı Kriminoloji Görünmeyen Düşman Dönek Kautsky ve Proletarya Devrimi Erewhon Gerçek Anarşizm Üzerine Denemeler 2. bölüm kitapyurdu.com/kitap/robert-ko... kitapyurdu.com/kitap/osmanli-v... kitapyurdu.com/kitap/benjamin-... kitapyurdu.com/kitap/hacli-sef... kitapyurdu.com/kitap/cinsiyet-... kitapyurdu.com/kitap/turk-kent... kitapyurdu.com/kitap/egitimin-... kitapyurdu.com/kitap/psikanali... kitapyurdu.com/kitap/bilimler-... kitapyurdu.com/kitap/denemeler... kitapyurdu.com/kitap/psikoloji... kitapyurdu.com/kitap/yasama-sa... kitapyurdu.com/kitap/kafkasya-... kitapyurdu.com/kitap/epartiler... kitapyurdu.com/kitap/gobi-coll... kitapyurdu.com/kitap/zihinsel-... kitapyurdu.com/kitap/kocaklar-... kitapyurdu.com/kitap/uyurgezer... kitapyurdu.com/kitap/dine-donu... kitapyurdu.com/kitap/ikna-psik... kitapyurdu.com/kitap/modern-mi... kitapyurdu.com/kitap/hatiralar... kitapyurdu.com/kitap/can-cekis... kitapyurdu.com/kitap/kiyilarda... kitapyurdu.com/kitap/canakkale... kitapyurdu.com/kitap/temasa-se... kitapyurdu.com/kitap/gencler-i... kitapyurdu.com/kitap/georg-heg... kitapyurdu.com/kitap/evrim-teo... kitapyurdu.com/kitap/irani-hal... kitapyurdu.com/kitap/marxta-pa... kitapyurdu.com/kitap/liberaliz... kitapyurdu.com/kitap/cocuk-hay... kitapyurdu.com/kitap/yirmi-yil... kitapyurdu.com/kitap/heykel-ve... kitapyurdu.com/kitap/musanin-v... kitapyurdu.com/kitap/sultanin-... kitapyurdu.com/kitap/mistik-bi... kitapyurdu.com/kitap/oglumla-b... kitapyurdu.com/kitap/ilkokul-c... kitapyurdu.com/kitap/seytanin-... kitapyurdu.com/kitap/cocuklar-... kitapyurdu.com/kitap/mulkiyet-... kitapyurdu.com/kitap/mazlumlar... kitapyurdu.com/kitap/sosyal-me... kitapyurdu.com/kitap/kadin-tip... kitapyurdu.com/kitap/nikolay-n... kitapyurdu.com/kitap/napoleon-... kitapyurdu.com/kitap/din-ve-fe... kitapyurdu.com/kitap/ikinci-du... kitapyurdu.com/kitap/buyuk-har... kitapyurdu.com/kitap/istanbulu... kitapyurdu.com/kitap/yuzbasi-c... kitapyurdu.com/kitap/tarih-fel... kitapyurdu.com/kitap/sosyalizm... kitapyurdu.com/kitap/osmanlida... kitapyurdu.com/kitap/sosyoloji... kitapyurdu.com/kitap/psikanali... kitapyurdu.com/kitap/hilal-hac... kitapyurdu.com/kitap/korku-ve-... kitapyurdu.com/kitap/her-insan... kitapyurdu.com/kitap/emevileri... kitapyurdu.com/kitap/cocuklar-... kitapyurdu.com/kitap/bir-turk-... kitapyurdu.com/kitap/turk-oyku... kitapyurdu.com/kitap/balkan-ha... kitapyurdu.com/kitap/marksist-... kitapyurdu.com/kitap/yoldas-kr... kitapyurdu.com/kitap/narsisizm... kitapyurdu.com/kitap/dunya-ikt... kitapyurdu.com/kitap/alman-fel... kitapyurdu.com/kitap/tarih-yil... kitapyurdu.com/kitap/kitaplari... kitapyurdu.com/kitap/girenizli... kitapyurdu.com/kitap/filistind... kitapyurdu.com/kitap/devlet-yo... kitapyurdu.com/kitap/hatiralar... kitapyurdu.com/kitap/ayrintili... kitapyurdu.com/kitap/modern-fe... kitapyurdu.com/kitap/tarihi-os... kitapyurdu.com/kitap/inkilap-d... kitapyurdu.com/kitap/yeni-duny... kitapyurdu.com/kitap/kadin-ve-... kitapyurdu.com/kitap/tarih-bil... kitapyurdu.com/kitap/telkin-yo... kitapyurdu.com/kitap/yunanista... kitapyurdu.com/kitap/bizans-im... kitapyurdu.com/kitap/bir-kadin... kitapyurdu.com/kitap/kizilordu... kitapyurdu.com/kitap/ihtilal-v... kitapyurdu.com/kitap/sosyalizm... kitapyurdu.com/kitap/simavna-k... kitapyurdu.com/kitap/bogazlar-... kitapyurdu.com/kitap/dusman-to... kitapyurdu.com/kitap/yaslanman... kitapyurdu.com/kitap/karakter-... kitapyurdu.com/kitap/her-insan... kitapyurdu.com/kitap/basarili-... kitapyurdu.com/kitap/bir-anars... kitapyurdu.com/kitap/bencillik... kitapyurdu.com/kitap/tipta-bat... kitapyurdu.com/kitap/kole-devl... kitapyurdu.com/kitap/dusunce-r... kitapyurdu.com/kitap/cinsel-ta... kitapyurdu.com/kitap/turkiyeni... kitapyurdu.com/kitap/altin-ora... kitapyurdu.com/kitap/insanin-y... kitapyurdu.com/kitap/hatiralar... kitapyurdu.com/kitap/kutadgu-b... kitapyurdu.com/kitap/muhtazar-... kitapyurdu.com/kitap/sultan-ab... kitapyurdu.com/kitap/hatiralar... kitapyurdu.com/kitap/avram-gal... kitapyurdu.com/kitap/hatirlari... kitapyurdu.com/kitap/islam-med... kitapyurdu.com/kitap/filistini... kitapyurdu.com/kitap/rus-muslu... kitapyurdu.com/kitap/siyaset-b... kitapyurdu.com/kitap/dis-siyas... kitapyurdu.com/kitap/zihniyet-... kitapyurdu.com/kitap/gecmis-gu... kitapyurdu.com/kitap/sosyal-si... kitapyurdu.com/kitap/bir-safha... kitapyurdu.com/kitap/dil-ve-ku... kitapyurdu.com/kitap/dr-montes... kitapyurdu.com/kitap/yasamin-e... kitapyurdu.com/kitap/irlanda-a... kitapyurdu.com/kitap/abd-yukse... kitapyurdu.com/kitap/kooperati... kitapyurdu.com/kitap/tutarsizl... kitapyurdu.com/kitap/reaya-ve-... kitapyurdu.com/kitap/yabanlar/... kitapyurdu.com/kit
·1 alıntı·
2.656 Gösterim
Grekov Kafkayevski
iletinin devamı olmaksızın paylaşılmış.. iletinin de karakter sınırı varmış ve ona takılmışım sanırım.. o değil de kalan kısmın gitmesi kötü oldu, sil baştan yazacağız.. puu..
"Babil'in sadece kulesi yok, odası da var." - Grekov Kafkayevski
hırçın ikili.. (= (=
Dorlion Yayinlari'dan Thevenot Seyahatnamesi'ni okudum. Orijinal önsözü translate uygulamasinda cevirmisler. Asıl metinden sık sık ve manipüle edecek kirpmalar yapmislar. Etik falan hak getire. Ikinci bir kitap almam onlardan.
Grekov Kafkayevski
dediğinize benzer bir yaşanmışlığı burada başka bir uygulama kullanıcısı daha dile getirmişti geçenlerde.. sanırım bu yayınevinden özellikle belirli konular özelinde kitap almak istenildiğinde internet üzerinden sipariş vermek yerine önce kitabı görmek biraz içini karıştırmak gerekiyor..