Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Her şeyin bir bedeli vardır
Güzelliğin hesabını vermeliydiler. Neşenin, gülüşlerin ve umudun hesabını vermeliydiler. Böyle bir dünyada hepimizin ne kadar sefil, öfkeli, güçsüz olduğumuzu ispat eden duygulara yer yoktu.,,
Ekonomi yazarı Eric Barker odaklanarak çalışma becerisini "21. yüzyılın süper gücü" olarak nitelemiş. "Süper güçsüz" hissediyorum.
Reklam
Keşke kanser olsaydım.Ya da başka zorlu bir mücadele veriyor olsaydım. Felç,organ iflası...Böyle bir savaşı kaybetseydim cesur olurdum.Ama ben aklımda savaşıyorum ve eğer bu savaşı kaybedip intihar edersem bana yalnızca güçsüz olduğunu söyleyecekler.
Kadınlar, erkeklerle kıyas edildiğinde her ne kadar zayıf, güçsüz bir yapıya sahiplermiş gibi görünseler de, öyle bir an gelir ki, değil erkekten, dünyadaki her şeyden daha güçlü, daha sağlam oluverirler.
"Ama hayal uzun sürmedi. Heyecanın ardından düşünceler geldi, sonra sıkıntı, sonra güçsüz bir kızgınlık..."
"Dost aldırışsız, felek acımasız, devir kararsız Dert çok, dert ortağı yok, düşman zorlu, talih güçsüz."
Reklam
Karşı
… Durmadan işleyen saatlerde Dişli dişliye karşı; Dişlilerin arasında, Güçsüz güçlüye karşı. Herkes bir şeye karşı. Küçük hanım, yatağında, uykuda, Rüyalarına karşı. …
110 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Gömülü Şamdan
Stefan Zweig'ın yine güzel bir eseriyle karşınızdayım. Bu eserde de yine kalemini konuşturmuş üstad. İncelemeye geçmeden önce çoğunuzun da bildiği gibi Stefan Zweig ateist bir Yahudiydi. Ateist olmasına rağmen böyle bir kitap yazması ait olduğu ırka vefa borcunu ödemesi gibi anlamlı olmuş. Kitapta 455-456 yıllarında sürgünde, farklı topraklara dağılmış, güçsüz, çaresiz ve yalnız Yahudi halkının dinlerinin sembolü olan ve kutsal saydıkları şamdanın başına gelenleri anlatıyor. Dili yalın ve sade, yer yer betimlemeler var. Stefan Zweig'ın diğer kitaplarına kıyasla bu kitapta çok fazla betimleme yok, ağır bir kitap değil yani. Rahatlıkla sıkılmadan okuyabilirsiniz. Çünkü olaylar film şeridi gibi aklınızda canlanıyor. Kitapta yedi kollu şamdanın başka bir imparatorluğun eline geçmesiyle cemaatin yaşlıları yanlarına yedi yaşında ki Benjamin'i alarak yola çıkarlar. Şamdanı alamazlar ama dinlerini, çektikleri ızdırapları ve dinlerinin çok önemli bir sembolü olan şamdanı Benjamin'e anlatılar. Yıllar yıllar geçer Benjamin'de artık şamdanı görüp, onu diğer gençlere anlatan yaşlılardan biri olur. Daha sonra şamdan tekrar ortaya çıkar ve bu sefer onu almak tek çareleridir. Benjamin yanına genç bir delikanlı alıp şamdanın peşine düşer. Kitabı okurken zamanında Yahudilerin çektiği acılara çok üzüldüm. Zamanında insanlar gerçekten çok acı çekmiş. Ama şimdi tekrar dünyaya baktığımda sadece acı çekenin dini ve milleti değişmiş. Ben kitabı sıkılmadan severek okudum. Umarım sizlerde beğenirsiniz keyifli okumalar.
Gömülü Şamdan
Gömülü ŞamdanStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202214,2bin okunma
İnsanlar güçsüz oldukları için ağlamazlar, çok uzun zamandır güçlü oldukları için ağlarlar.
Ve bizim hep ruh, tin, his gibi havalı isimler verdiğimiz, acı dediğimiz şu şeyin aslında nasıl da güçsüz, acınası, zayıf bir töz olduğunu dehşete kapılarak duyumsuyorum;
Sayfa 103Kitabı okudu
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.