Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Zeynep Hazal Çelik

136 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
mahir beyin yazımına bayıldım, aktı gitti. kendi içinde birbirine bağlanan hikayeleri zaten hep sevmişimdir. bir hikayede gördüğümüz karakterin, bir diğer hikayede görmek, bahsedilmese bile orada olduğunu bilmek güzeldi. özellikle "dedemin turnası" beni fazlasıyla etkiledi, neredeyse ağlatacaktı beni. keyif alarak okudum. sıradaki mahir ünsal eriş kitabım için sabırsızlanıyorum.
Sarıyaz
SarıyazMahir Ünsal Eriş · Can Yayınları · 20194,166 okunma
Reklam
304 syf.
·
Puan vermedi
·
10 günde okudu
Büyük ihtimalle olaylara çok yabancı olduğumdan -ki bu durum beni fazlasıyla utandırıyor- tam anlamıyla anlayamasam da ece temelkuran’ın kalemine hayran olmamak elde değil. diğer kitapları için çok heyecanlıyım, en kısa zamanda başka bir kitabını okumak niyetindeyim.
Muz Sesleri
Muz SesleriEce Temelkuran · Can Yayınları · 20212,002 okunma
191 syf.
·
Puan vermedi
·
19 saatte okudu
İnstagramdaki hesabımı ilk açtığım zamanlarda, yani 2 sene önce falan önerilmişti bana agatha christie’nin bu kitabı. tereddüt ettim almadan önce ama, of diyorum gerçekten. çok güzeldi, çok beğendim. 10 kişi çeşitli sebeplerle Zenci Adası’ndaki bir malikaneye çağrılıyor fakat gittiklerinde bir ev sahibi bulamıyorlar. 10 kişinin sırları ortaya dökülmeye başladıktan sonra ise bir bir ölüyorlar. Henüz Agatha Christie ile tanışmamışsanız, bu kitabın iyi bir tanışma kitabı olacağını düşünüyorum. Gidip bir koşu diğer kitaplarını alacağım bugün. Özellikle önerebileceğiniz bir kitabı varsa yazarsanız aşşşırı iyi olur.
On Küçük Zenci
On Küçük ZenciAgatha Christie · Altın Kitaplar · 200632,4bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
264 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
27 saatte okudu
Bu kadar tesadüf eseri, hatta öylesine diyebileceğim bir kitabın bu kadar hoşuma gideceğini düşünmemiştim. Gerçekleşmesi kuvvetli muhtemel bir gelecekteki kurgu içerisinde hem geçmiş hem de gelecek aydınlanıyor. Ben çok beğendim, hatta baya bir beğendim. Tek bir sorum var, kafama çok takıldı çünkü: YIL OLMUŞ 2060, TELEFONLAR NEREDE?
Dolfi ile Marilyn
Dolfi ile MarilynFrançois Saintonge · Altın Kitaplar · 201693 okunma
95 syf.
·
Puan vermedi
Hem İran edebiyatıyla , hem de Sadık Hidayet’le tanışma kitabım oldu kendileri. Kitap bitene kadar, hatta bittiğinde dahi tam olarak kitabı algılayabildiğimi düşünmüyorum, Bozorg Alevî’nin sonsözünü okuduktan sonra ancak biraz algılayabildim kitabı. Hala tam oturtamadığım yerler var, buna rağmen okuduğuma memnun oldum ben. Daha önceden okuyanlardan ricam, beni mümkünse biraz aydınlatmaları kitap hakkında, bu şekilde kalsın istemiyorum.
Kör Baykuş
Kör BaykuşSadık Hidayet · Yapı Kredi Yayınları · 202328,3bin okunma
Reklam
140 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitabın içindeki öyküler, sanki bir yolda yürüyormuşum, yoldaki herkes kendi hakkında bir şeyler anlatıyormuş da yanımdan konuşa konuşa, kendilerini anlata anlata geçip gitmişler gibi hissettirdi. Hepsi çok güzel olmalarına rağmen hemen hemen hepsinde bir şeyler yarım kalmış gibi hissettim. O kadar güzel yazılmıştı ki hikayeler keşke devam etseydi dedim her biri için. O yolda yanımdan konuşa konuşa geçip giden her insana biraz daha kalmaları için yalvarabilirdim.
Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz
Atları Bağlayın Geceyi Burada GeçireceğizMelisa Kesmez · Sel Yayıncılık · 20173,565 okunma
224 syf.
7/10 puan verdi
Şimdiye kadar Selçuk Aydemir'in senaristliğini yaptığı hiçbir dizi ya da filmi izlememiş olmama rağmen okurken dizi izliyormuşum gibi hissettim. Bu durum hoşuma gitti mi? Kısmen, sanırım. Diğer kitapları okur muyum? Evet, yüksek ihtimalle. Gününüze eğlence katacak, gülecek bir şeyler arıyorsanız okuyun!
Mahalleden Arkadaşlar
Mahalleden ArkadaşlarSelçuk Aydemir · Sayfa 6 Yayınları · 20154,569 okunma
140 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
"kim olduğumuzu anlamak yerine,nasıl olmamız gerektiği öğretildi bize." tartışmasız şu ana kadar okuduğum en iyi öykü kitabıydı. içindeki her öykü farklı bir yer edindi bende. buket uzuner'in geçen sene "kumral ada mavi tuna" adlı kitabını çok severek okumuştum. hala kafamdan atamadığım, zaman zaman aklıma gelip yüzümde buruk bir gülümseme bırakan muhteşem bir kitaptı o da. ve sanırım gönül rahatlığıyla söyleyebilirim artık, buket uzuner'in kalemine bayılıyorum, bayılıyorum, bayılıyorum. henüz yazarla tanışmadıysanız, lütfen okuyun,mutlaka okuyun!
Ayın En Çıplak Günü
Ayın En Çıplak GünüBuket Uzuner · Everest Yayınları · 2018829 okunma
268 syf.
8/10 puan verdi
·
10 günde okudu
Yine,yine ve yeniden Sabahattin Ali'nin içindeki tüm karamsarlığını yansıttığı, karamsarlığın ancak bu kadar güzel yazılabileceği romanı. Ömer, Macide ve hepsinden çok sevdiğim Bedri'yi tanımama sebep olduğu için ne kadar memnun olduğumu dökemiyorum kelimelere. Her ne kadar Ömer'in zayıflığı ve iradesizliği beni karakterden uzaklaştırsa da benim birçok şeyi fark etmemde çokca yararı dokundu. Eşi benzeri olmayan bir karakterdi, evet ama biz pek ortak bir paydada buluşamadık Ömer'le. Macide ise, bana göre naif ama aynı zamanda çok güçlü bir karakterdi. Ben Macide olsaydım, ki romanı okurken zaman zaman Macide karakterine büründüğümü hissettim, Ömer'i affedebilir miydim bilmiyorum, sanmıyorum. Belki de bu sebeple kitap boyunca Macide'nin Ömer'i terketme gücünü kendine bulabilmesini diledim. "İçinizdeki Şeytan"ı farketmeniz ve belki de onunla yüzleşmenize aracı olacak bir kitap.
İçimizdeki Şeytan
İçimizdeki ŞeytanSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2019171,8bin okunma
360 syf.
6/10 puan verdi
bana 6 saatlik eve dönüş yolculuğumda eşlik eden kitap. bu sevdiğin erkeklere mektup yazma işi, başlarda hoşuma gitmişti ama gönderilmese bile okunma riskleri fazla olduğundan bu tarz bir işe kalkışamam sanırım. ilk başlarda zaman geçirmelik, hoş, eğlenceli bir kitaptı. fakat, maalesef şu sahte sevgili klişesine yakalandı ve benim gözümde tüm değerini yitirdi. ha, çok kolay okunan, çerezlik bir kitap, oraya laf yok. ama benim tarzım değil sanırım pek, bilemiyorum. vakit geçirmek isteyenlere alternatif olarak sunulabilir.
Sevdiğim Tüm Erkeklere
Sevdiğim Tüm ErkeklereJenny Han · Pegasus Yayınları · 20161,244 okunma
Reklam
200 syf.
6/10 puan verdi
Ortaokulda okumamız için aldırılan bir kitaptı Ballı Çörek Kafeteryası. O zamanlar okuyamamışım, nedenini hatırlayamıyorum. Geçen günlerde kitaplığımı düzenlerken gözüme takıldı. 5 yıl önce okunmuş olması gereken, ama hala rafında pırıl pırıl duran kitabı o an elime alıp okumaya başladım. Daha önce Zeynep Cemali'nin Ankara'lı kitabını okumuştum. Çok detay hatırlayamasam da her aklıma geldiğinde bende güzel hisler uyandırır. Ballı Çörek Kafeteryası öğrendiğime göre yazarın en çok baskı yapan kitabıymış. Hatta İtalyanca'ya da çevrilmiş, yanlış hatırlamıyorsam tabi. Kitapta annesi öldükten sonra babası ve teyzesiyle annesinin hayalini gerçekleştirip ballıçörek kafeteryası'nı açan Sıla'nın hikayesini görüyoruz. Ama her bölümde Sıla'nın hayatına girmiş insanların hikayelerini de görüyoruz kendi ağızlarından. Ben kitabın bu çok ağızlılığını sevdim aslında, (doğru bir tabir mi kullanıyorum bilmiyorum ama) ama hikayenin dağıldığını düşünenlerin de olabileceğini düşünüyorum. Bu nedenle herkesin çok seveceğinden %100 emin olmasam da okuyanı pişman etmeyeceğine inanıyorum.
Ballı Çörek Kafeteryası
Ballı Çörek KafeteryasıZeynep Cemali · Günışığı Yayınları · 2006731 okunma
266 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
"sözcüklerin iyi olması yetmiyor, onları iyi bir amaç uğruna kullanmak gerekiyor." şu an yaşadığımız toplumdaki önemli yargıların önemini kaybettiği bir dünya düşünün. ebeveyn olmak, birine bağlanmak, evlenmek, doğurmak... ya da, daha doğrusu toplumun geleceğini düşünün. kafanızda mutluluk, istikrar ve tatmin üzerine şartlandırılmış bir toplum; duygulardan arınmış, robotlaşmış bireyler oluşturun. aldoux huxley'in kurguladığı dünya aynen bu. sanatın, edebiyatın, bilimin, ailenin,tarihin,dinin olmadığı ütopik bir dünya. kitap aslında tamamen bir sanayi devrimi eleştirisi. sanayi devrimi ile birlikte henry ford'un öne çıkışı, koyduğu kurallarla kurduğu yeni düzenin... aslına bakıldığında ütopik olmakla birlikte gerçekçilik payı yüksek bir dünya kurgulanan. 1930'larda yazılmış roman belki de 2930'ların dünyasını muhteşem bir öngörüyle anlatıyor. insanlar doğurulmuyor, kuluçka yöntemiyle, şişelendirilmeyle yaratılıyorlar. yaratılışlarındaki üretim kalitelerine göre sınıflandırılıyorlar, uykuda eğitiliyorlar, daha doğrusu şartlandırılıyorlar, artık uyuşturucu yerine kullanılan, ama daha az zararlı bir madde olan 'soma' ile her gün sıkıntılarından uzaklaşıyorlar, yaşlanmıyorlar, hastalanmıyorlar. tamamen sistemin bir parçası haline gelmişler. şu anki dünyaya baktığımda bundan farklı bir gelecek göremiyorum. toparlamam gerekirse, okuma sırasında beni yormadı kitap. yani anlatım bakımından ağır bir dil kullanılmamış. kitabı okurken bir nefes alacaksanız bu yeni dünyayı anlamak için alacaksınızdır. muhteşem bir ustalıkla kurgulanmış bu dünyayı görmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Cesur Yeni Dünya
Cesur Yeni DünyaAldous Huxley · İthaki Yayınları · 202160,3bin okunma
128 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
11 saatte okudu
Fareler ve İnsanlar John Steinbeck'ten okuduğum ikinci kitaptı. İlk kitabını daha küçük yaşta okumamdan mıdır, yoksa gerçekten dilinin bu kitaba göre daha ağır olmasından mıdır nedir, şu andaki düşüncelerimden çok çok farklı bir John Steinbeck profili çizmiştim kafamda. Kitabın dilinin bu kadar basit olması beni şaşırtmakla birlikte mutlu etti dolayısıyla. Benim kitap konusundaki şanssızlığım mı desem, ne desem bilemedim ama, kitabın filmini yaklaşık bir ay önce yanlışlıkla izlemiş olmamdı. Konudan çok uzaklaşmış olmayayım ama; gerçekten başarılı bir uyarlama yapmışlar. Herhangi bir eksiklik ya da fazlalık görmedi filmde. Karakterler, mekanlar oturmuş. Her neyse, istenmeyen bir durum dolayısıyla kitabı sonunu bilerek okudum. O yüzden bende şok etkisi falan yaratmadı kitap. Değinebileceğim tek konu, kitabın gerçekten ustalıkla yazılmış olduğu. Okuduğum incelemelerde çok farklı noktalar ön plana çıkarılmış: Sanayi devriminden Robert Burns'un şiirine, Amerikan rüyasından detaylı karakter analizlerine kadar güzel tespitler ve incelemeler yapılmış. Kitabın sonuyla ilgili de farklı görüşler mevcut. Ben George ve Lennie'nin arkadaşlıklarını bir alışkanlık olarak betimliyorum. Her alışkanlık gibi birbirine bir noktadan sonra zarar vermiş, ama birbirinden ayrı düşünülemeyecek iki arkadaş... Tabi ki, iki karakterin zıtlığını, hayatın her yerine taşıyıp, farklı açılardan tartışabiliriz. Her ne kadar kitabın çok karmaşık bir konusu olmasa da, incelendiğinde çok derin anlamları var. Dolayısıyla kitabın mutlaka okunmasını, fakat önce yazarın hayatına ve yaşadığı dönemin incelenmesini tavsiye ediyorum.
Fareler ve İnsanlar
Fareler ve İnsanlarJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 2023172,1bin okunma