Bütün çocuklar iyi hikâye anlatıcılarıdır. Ama ille de iyi hikâyeler anlatmaları gerekmez. Çünkü hayal güçleri henüz tornadan geçirilmemiş, sözcükleri ortak anlamlarla zincirlenmemiştir. Nasıl görüyorlarsa öyle anlatırlar ama büyüdükçe başkaları gibi görmeyi öğrenirler. Vahşetleri de merhametleri de kendilerine özgüdür. Hepimiz çocukken sahip olduğumuz kişilikleri büyüyor olmaya kurban ederiz...
·
Puan vermedi
Halil Cibran'ın "Kum ve Köpük" (Sand and Foam) kitabı, yazarın aforizmalar, kısa hikayeler ve şiirler içeren bir eseridir. Kitap, insanlık, doğa, aşk, ruhsal arayış ve hayatın anlamı gibi evrensel temaları işleyen derin ve düşündürücü metinler içerir. Her aforizma, okuyucunun üzerinde düşünmesi için bırakılmış birer küçük bilgelik parçasıdır. Bu kitap, kısa ama derinlikli ifadeleriyle okuyucusuna hayatın anlamını sorgulatan ve ruhsal bir yolculuğa davet eden bir eserdir.
Kum ve Köpük
Kum ve KöpükHalil Cibran · Kızıl Panda Yayınevi · 202313,1bin okunma
Reklam
Hayat bir sevdadır. Onu yaşa! Hayat bir hediyedir. Onu al! Hayat bir bilmecedir. Onu çöz! Hayat bir fırsattır. Onu yakala! Hayat bir şarkıdır. Ona eşlik et! Hayat bir bahçedir. Onu der! Hayat bir iyiliktir. Ona karşılık ver! Kendine bir iyilik yap. Herkese gülümse... Çünkü samimi bir sevginin yerini başka ne tutabilir bu hayatta? Birine karşılıksız iyilik etmenin hazzını başka hangi şey yaşatabilir insana? Hangi intikam daha güçlüdür kötülüğe iyilikle cevap vermekten? İnsan yaşadıkça zaten, vazgeçemeyiz ki sevmekten. Biliyorsun, küçücük ir tebessümle değişebilir bütün dünya bir anda. Biliyorsun, insanlığımız büyüdükçe büyür iyiliğin sıcacık kucağında. İyilik üzerine yazılar, hikayeler, şiirler, öneriler, güzel sözler ve daha neler neler... Hadi, kendine bir iyilik yap. Herkese gülümse.
Süper gücümüz -çalsın davullar!- varolmayan şeyleri hayal etme ve her türden hayali hikâyeler anlatma becerimiz. Biz efsaneler, peri masalları ve mitler yaratıp onlara inanabilen tek hayvan türüyüz.
238 syf.
9/10 puan verdi
Puslu Kıtalar Atlası, postmodern anlatının teknikleriyle kaleme alınmış ve güçlü bir kurguyla, tarihsel ögeleriyle, felsefi yönüyle, mizah içerikli bir roman. Kitap, 1621 yılında Konstantiniye'de, Uzun İhsan Efendinin rüyasında gördüklerini bir puslu kıtalar atlasına kaydetmesi ve oğlu Bünyamine vermesiyle başlıyor. Uzun İhsan Efendi' nin Descartes'in "Düşünüyorum öyleyse varım "görüşü üzerinden "Ben Kimim" e varan hikayesi. Hikayeler, geçişler, olaylar, düşler, kahramanlar, bitişler.. hepsi çok güzeldi. Yazarın okuduğum ilk kitabı ve muhtemelen diğer kitaplarını da okuyacağım. Kesinlikle tavsiye ederim.
Puslu Kıtalar Atlası
Puslu Kıtalar Atlasıİhsan Oktay Anar · İletişim Yayınları · 202048,9bin okunma
Şimdi şunu çok iyi anlıyorum ki bir insanın hayal edebileceği en büyük hikâyeler aslında yüreğinde sakladığı hikâyelermiş.
Sayfa 61 - Timaş ÇocukKitabı okudu
Reklam
1.000 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.