Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
"Peki, bir mahpus için paradan da kıymetli olan şey nedir? Hürriyet ya da hiç olmazsa onun hayalidir. Mahpuslar müthiş hayalci insanlardır."
Sayfa 97 - İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
bir mahpus için paradan da kıymetli olan şey nedir? Hürriyet ya da hiç olmazsa onun hayalidir. Mahpuslar müthiş hayalci insanlardır.
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Reklam
Aslında, kimse, kafasındaki hayallerle kimseyi bir yere götüremez kardeşim Selim! Belki biz, seninle ben, kafamızdaki hürriyetle bir yerlere gidebilirdik. Giderdik de! İstediğimiz zaman kaçardık sınıftan. Yangın çıkmasını beklemezdik. Hocanın gözünden kaçarken arka kapının yanına yerleştirmiş olduğumuz kontrplak korurdu bizi. Sormazdı bu tahta nedir diye. Hürriyet kontrplağı.
Mustafa Kemal Atatürk'ün Söylediği 75 Söz | Atatürk Sözleri ve Anlamları Cumhuriyetimizin kurucusu, başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, yaşam şekli ve üstlendiği görevleri gereği çok yönlü bir liderdi. Verdiği demeçler, söylediği sözler, aktardıkları ve daha nicesi hayatın her alanında önemli tavsiye, fikirler ve sözleri içeriyor. Spor,
Debreli Hasan
"Huzur dediğin nedir ki? Biraz toprak belki, çalışmak için... Kışın yanan bir soba, baharda çiçek açan bir meyve dalı... Gece sarılabileceğin bir yorgan, güne selam verirken yanında duran canlar... Kursaktan geçen helal lokma ve bir nefes hürriyet!"
Sayfa 107 - Yakın Plan YayınlarıKitabı okudu
Hürriyet ... dedi. Hürriyetten daha önemlisi nedir, bilir misin? - Nedir? - irade; hürriyetten de değerlidir, çünkü onunla kudret sahibi olabilirsin.
Reklam
“Peki, bir mahpus için paradan da kıymetli olan şey nedir? Hürriyet ya da hiç olmazsa onun hayalidir.”
-Asıl hedefi göremiyorlar. Sadece Abdülhamit ile meşgul oluyorlar. Onu yıkmak, onu devirmekten başka bir şey düşünmüyorlar. Abdülhamit tek adam… Beride otuz milyon adam var. -İyi ama, bu tek adam, bu otuz milyona göz açtırmıyor. Bütün hayat hakkını gaspetmiş... -Orası doğru. Kimse itiraz edemez. Hepimiz onun nasil bu memleketi yıktığını biliyoruz. Fakat mesele o değil. Mesele bu hürriyet aşkının, bu istibdat düşmanlığının asıl düşünülmesi lazim geleni unutturmuş görünmesinde. Hepimiz Abdülhamit ile mesgulüz. Sarayın etrafindaki beş on kişi hariç, ordu, memur, halk, herkes, sabah akşam onu düşünüyor. Onun fenalıklarını saya saya cezbeye geliyoruz. Bu, Kadirî zikri gibi bir şey oldu. Memlekette iki ses var: Padişahım çok yaşa! Kahrolsun Abdülhamit! İyi ama, sade bununla iş çıkmaz, farz edelim bu adam ortadan yok oldu, onu devirdik, saltanatı bırakti yahut öldü, o zaman ne yapacaklar? Abdülhamit gitti, biz işimizi gördük, artık bize ihtiyaç kalmadı, Allahaismarladık, demeyecekler ya... Her şey gösteriyor ki, Abdül hamit'in hakiki halefi tav'an veya kerhen bu cemiyet olacaktır. Onlar iş başına geçecekler, o zaman ne olacak? - Hele bir kere o gitsin de... -İşte tam onların ağzıyla konuştun. Hele bir o gitsin... Hele bir sabah olsun... Biz saniıyoruz ki bütün fenalıklar sadece ondandır. Hâlbuki değil; fenalık daha derin, daha köklü. Abdülhamit gibi bir ifriti doğuracak kadar büyük. İyice yerleşmiş. Abdülhamit nedir? Senin, benim gibi bir insan. Yalnız bizden biraz başka türlü.
Sayfa 88 - Dergâh YayınlarıKitabı okudu
"Gençler, biliyor musunuz, eksikliğimiz nedir? Milletçe düşünmek, milletçe varlığımızı duymak gücünü yitirmemizdir.Böyle böyle her şeyi yukarıdan bekler hâle gelmişiz. Sevgili Kırşehirli gençler, gördük ve görüyoruz tepemizdekilerin ettiklerini. Vatani sattılar. Öyleyse artık yukarılardan beklemeyeceğiz kurtuluşu. Milli gücün tek dayanağa milli örgüttür. Bu milletin içinden bir hürriyet kahramanı Kemal çıktı!”
Sayfa 363
“Diktatör sözünden tiksindiğini hep bilirdik. Devrinin diktatörleri, Mussolini ve Hitler, demokrasiye karşı idiler. Doktrinleri bu idi. Atatürk karakterce demokrat ve inanç bakımından hürriyet rejimcisidir.”
Sayfa 29 - pozitif yayınları, 15. baskı. eylül 2023Kitabı okuyor
Reklam
128 syf.
1/10 puan verdi
#kitapvecayy_
Yaşasın Hürriyet ! Nidâları ile asıl hürriyetin , eşitlikte , açılıp saçılmada , ahlaksızlıkların diz boyu olduğu bir sistemde olduğunu zanneden bir toplumun akıbeti asla ama asla sağlıklı olmaz. Asıl özgürlük bu değil , Rabb'imizin bize din olarak seçtiği İslam dini , kanun ve yasalarıdır. Bu halde bize düşen , Yaşasın Şeriat ! Nidâlarını , davasını ayakta tutmaktır. Kitabı tavsiye ederim fakat rezillik nedir diye bilmek isteyenlere.
Forsa
ForsaÖmer Seyfettin · Gün Yayıncılık · 20162,676 okunma
"Düşmana atılan her gülle paraydı, millî servete hiçbir şey katmayan bir para. Tekel, sömürgeler, gümrük yasakları dünyayı kana boyadı. Ne kazandırdılar? Dürüst ve serbest bir ticaret bunun yüz katını sağlardı. İnsanın insandan istediği nedir? Hürriyet. Kollarını, hünerlerini dilediği gibi kullanma hürriyetin. Bir zaman meşru idi savaş. Çünkü zorunluydu. Manası kalmadı artık. Barış, iktisadî bir gelişmenin meyvesi."
Kaçak istilacılar ve göçmen amaçlı istilacılar hariç.
Yeni demokrat toplumda hürriyet, zorunlu olarak eşitliğe bağlıdır. Bunun için yeni demokrasi görüşü eşitlikçi topluma özgü kurulları zorunlu görür. Not: (Türkiye ye gelen Suriyeli ve diğer Afgan, Afrikalı vs milletlerin insanları hariç. Onlar bu ülkenin vatandaşı değil ve farklı etnik ırk kökenlidirler. )
1.008 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.