Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

İbrahim Aydın

İbrahim Aydın
@ibrahim_Aydin78
29 Ekim
12 okur puanı
Ekim 2021 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
"Mizahın gizli kaynağı," demiş Mark Twain, "neşe değil kaderdir. Cennette mizah yoktur."
Sayfa 55 - Kapı YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Dünya genetik kusurlardan değil, ahlaki ve manevi kusurlardan muzdariptir.
Sayfa 234 - Kapı YayınlarıKitabı okudu
Kendine dünya kurmaya niyet edenlerin, kendini geliştirmeye niyet edenlerin, kendini inşa edenlerin eğitim hayatı bitmez.
Sayfa 238Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Ah Be İstanbul
Kim nerede ne yapıyor, nereden gelmiş; kim kimi nasıl etkilemiş ya da etkiliyor; bu belli değil. Karakteri olan bir semt kalmadı.
"Batacağız" diyorsan niye burada oturup konuşalım, niye bunları anlatalım, niye insanlara bir şeyler öğretmeye çabalayalım?
Reklam
Dünyaya mutlu bakmak, mutlu olmak insanların hakkı ve görevidir. Hayata iyi bakacaksınız, her zaman bir çıkar yol araştıracaksınız, olayları iyi yönünden görmeye çalışacaksınız. Bu "Eleştirilerinizi yapmayın, itirazdan kaçının." anlamına gelmez ama sağlıklı düşünmek için iyimserlik de gerekir.
"Okuyan insan, dünyanın aklına yaslar sırtını." diyor Livaneli. İnsanların hayat tecrübelerinin bizlere kitaplar ile aktarılması ne büyük bir lütuf...
İşte anahtar kelime bu; hayatın özü, büyük sırrı; olmazsa olmazı: Unutmak. Eğer unutmak diye bir şey olmasaydı, yaşam da olmazdı. İnsan, unutmadan hayatını sürdüremez.
“İnsanoğlu iyi değil. Belki kötü de değil. İkisinin ortası bir şey. Bazen iyi bazen kötü. Çoğu zaman kötü. “
Reklam
Neler Oluyor Hayatta
"Şimdi de düşük olasılıklı bir olaydan söz edelim: Dünyaya dev bir gök taşı çarpacak ve uygarlık yok olacak. Jeofizikçilere göre, her yıl bunun olma olasılığı milyonda bir. İnsanoğlunun atalarını da hesaba katarsak, yedi milyon yılı aşkın bir süredir bugüne kadar bizi yok etmiş olma olasılığı yüzde yedi yüz. Yani anlayacağınız, bir kere değil, yedi kere ölmüş olmalıydık şimdiye."
' Tarihin akışı, büyük insanların akışına bağlı değildir. Aliya İzzetbegoviç olsa, iyi ki değildir, derdi. 'Büyük Adamlar' tarihin akışına yön veriyor olsalardı ; yahut sonuçlar esas olarak, bu büyük adamların hükmetttiği birtakım güçlü sistemlerin mantığına tâbi olsaydı, asıl işte o zaman beşerii iradenin hiç bir anlamı kalmazdı. Milyonlarca irade bir kişinin veya sistem diye adlandırılan soyut bir varlığın oyuncağı haline gelirdi.'
'Aynen hayatta olduğu gibi satrançta da skor tutulmaz. On parçanı kaybedip gine de kazanabilirsin oyunu. Satrancın güzelliği budur işte. İşler her an tersine dönebilir.'
'En büyük imparatorluklar bile yıkılmıştı, kudretlilerin de yerlere serildikleri bir an her zaman gelirdi.'
İnsan denen mahlukun en önemli niteliklerinden biri unutmaktı.
Gelecek, onu görene kadar şekilsizdir. Bir parayı havaya attığında iki olası gelecek vardır, birinde para yazı gelir, diğerinde tura, ama sen görene kadar ikisi de değildir.
Reklam
Aslında, eğer bir şeyi yapabileceğini düşünürsen, bu mümkün olmasa bile yapabildiğini görürsün. Eğer yapamayacağını düşünürsen, o zaman çoğunlukla yapamazsın, çünkü yapmayı denemezsin bile.
İmkansız diye bir şey yoktur, sadece bazı olayların olma olasılığı daha düşüktür.
Satranç, hayat gibidir. Bazı taşlar zayıftır, bazıları güçlü. Bazıları oyunun başında işine yarar, bazılarıysa sonunda. Ama kazanmak için hepsini kullanmak zorundasın.