Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Yürek şimdi nerede hemen saf ve basit bir şeyi akla getiriyor. Benim gençliğimde hâlâ utanmadan telaffuz edilebilen bir sözcüktü, oysa artık kimsenin kullanmadığı bir terim oldu. Tek tük adı anılırsa o da işlenmesinden bir aksaklık olduğu içindir: O bütünlüğü içinde değil de bir koroner ya da atardamar sorunu olduğu zaman akla geliyor. Ama yüreğin insan ruhunun merkezi olduğu artık anımsanmıyor. Pek çok kez bu vefasız sürgünün nedeni hakkında kendimi sorgulamışımdır. Augusto, İncil'den alıntı yaparak, "Yüreğinin sesini dinleyen aptaldır" derdi sık sık. Neden böyle olsun? Yürek bir ateş yakma odasına benzediği için mi? Orası karanlık olduğu için mi, karanlık ve alev alev? Zihin ne kadar çağdaş bir terimse yürek de o kadar demode oldu. Yüreğine kulak veren -diye düşünülüyor bu halde- hayvan dünyasına, doğal denetim altında olmayan dünyaya daha yakındır, mantığına kulak verenler ise daha yüksek gözlemler peşindedir. Peki ya böyle olmayıp da tam tersi olsaydı? Yaşamı besinsiz, soluksuz bırakan bu mantık fazlalığı olsaydı?
Sayfa 70
Serkan Özer'in Makalesinden alıntı... (syf 501)
"(...) kendileri için bir çıkış yolu arayan Tafurları temsil eden bir delege grubu yanlarında kralları olduğu hâlde Pierre l'ermite'in çadırlarını ziyaret ederek, bir rivayete göre ondan eşeğini yemek için kendilerine verilmesini, diğer bir rivayete göre de açlıklarını nasıl dindirecekleri hususunda akıl almak istediler. Eşeğini kurtarmak kaygısı ya da Haçlılar üzerindeki bir süredir yitirmiş olduğu saygınlığını yeniden kazanmanın beklentisiyle Pierre l'Ermite onlara ölü Türklerden bazılarını yemelerini tavsiye etti. O, bu önerisini İncil'den alıntılar yaparak ve Hıristiyanlığa uygun olduğunu söyleyerek güçlendirdi."
Reklam
_Tanrı, ilk ateisttir. E. Hubbard _Din, gönüllü köleliktir. Herzen _Burada bir ateist yatıyor. Giyinip kuşanmış hazır, ama gidecek bir yeri yok; ne cennet ne de cehennem. Mezar taşı _Çürümüş bedenimden çiçekler çıkacak ve ben de onların içinde olacağım. E. Mumch _Bir zamanlar ateist olmak istemiştim. Artık vazgeçiyorum. Adamların tatili yok! H.
Jesse, Marx'tan alıntı yapmanın İncil'den alıntı yapmak gibi olduğunu söyledi; istediğin herhangi bir şeyi bulabilirdin.
Sayfa 110Kitabı okudu
Kıssalar alıntı mı? - 1
Hz. Muhammed (sav) kıssaları alıntılamış olsaydı, hangi metinleri okumuş olması gerekirdi? Bununla ilgili çalışma var midir? Ever, Almanca temelli olarak oryantalistlerin yaptığı bir çalışma vardır. Corpus Coranicum adlı bu çalışmada, Hz. Muhammed'in (s.a.v), tüm Kur'an'ı yazabilmesi için lazım olan eserlerin sadece isimlerinin
Sayfa 446 - İnsan YayınlarıKitabı okudu
1062 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
82 günde okudu
Muhteşem bir eser
Bütün mutlu aileler birbirine benzer, her mutsuz ailenin mutsuzluğu kendine göredir."
Anna Karenina
Anna Karenina
s.3 Şu an çok değişik, çok farklı duygular içerisindeyim. 80 günlük bir yolculuktu. Araya başka başka kitaplar girdi. Ama 19. yüzyıl Rus sosyetesi hep benimleydi bu süreçte. Eleştirmenler tarafından "yazılmış en iyi roman" kabul
Anna Karenina
Anna KareninaLev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Yayınları · 201939,6bin okunma
Reklam
"Senin her cümleni ben İncil'den bir ayet gibi kutsadım."
Sayfa 26
Ama William Shakespeare'in çok önceden bize söylediği gibi: "Şeytan, amaçlarına ulaşmak için İncil'den alıntı yapabilir."
Sayfa 94 - AprilKitabı okudu
626 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
En çok alıntı paylaştığım kitap!(+Spoiler)
Charlotte Brontë
Charlotte Brontë
, Bronte Kardeşlerin ablasıdır. Anglikan bir Hristiyan'dır. Proust ve Joyce un bilinçakışı tarzının atası olarak da kabul edilir.
Jane Eyre
Jane Eyre
kitabında kızımız Jane gibi kendisi de erken yaşlarda mürebbiyelik yapmıştır.
Emily Brontë
Emily Brontë
ve
Anne Brontë
Anne Brontë
ye yani kız kardeşlerine de evde ders vermiştir. Zaten bakıldığı vakit, kız kardeşlerinin izlediği
Jane Eyre
Jane EyreCharlotte Brontë · Can Yayınları · 202031,4bin okunma
134 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.