Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Schopenhauer Çağı
XIX. yüzyılın birinci yarısının, İngiltere'de Byron, Fransa'da De Musset, Almanya'da Heine, İtalya'da Leopardi, Rusya'da Puşkin ve Lermontov gibi kötümser şairler; Schubert, Schumann, Chopin ve hatta son dönemdeki Beethoven (ki kendisini iyimser göstermek isteyen bir kötümserdi) gibi kötümser besteciler ve hele Schopenhauer gibi son derce karamsar bir filozof yaratması nedendi?
Sayfa 295 - İz Yayıncılık
KIRIM HARBİ: İlklerin Savaşı
Bir noktadan sonra savaşmak ve kaybetmek veya kazansa bile masada yenilmek kaderi olan Osmanlı, dünya güçleri ile var gücüyle mücadele ederken Rusya, Osmanlı Devleti’ne “Hasta Adam” gözü ile bakıyor ölmeden evvel bu büyük lokmayı parçalayıp yutmak istiyordu. Öyle ki, Rus Çarı I.Nikola; 9 Ocak 1853’te Sen-Petersburg’un kış sarayında verilen bir
Reklam
BM ( BİR İŞE YARAMAYAN BM!)
Sırtımızı kime yaslıyoruz? Hiçbir ülkeye yaslayamayacağımız ortada tabii ki ama ben dünyanın hâli için konuşacağım. BM qsözde savaşları durdurabilecekti. Onun kurulma nedenlerinden biri de bu. Ama 1945 'ten beri Rusya'da Büyük Feodal Savaş, 1425–1453 Gül Savaşları (İngiltere), 1455–1485 Warnin Savaşı (Japonya), 1467-1477 Sengoku
Bir tarafta Osmanlı devleti, bir tarafta da Düveli-muazzama! Düveli-muazzama altı büyük devletti: İngiltere, Fransa, İtalya, Almanya, Avusturya-Macaristan ve Rusya. İsyanları bunlar kışkırtır ve isyanları bunlar silahlandırır denilirdi.
Türkiye de bu oran %33
Çin,ABD ve Kanada'da kadınların iş hayatına katılma oranı %61 iken İngiltere'de %57 Almanya'da %55, Rusya'da %55 Fransa'da %50 Japonya %51'dir.
Sayfa 248 - KronikKitabı okudu
Ittifak arayışlarında Osmanlı Hükümeti' nin önceliği Almanya olmamıştır. Aksine başlangıçta karşıt devletler Ingiltere, Fransa ve Rusya ile ittifak teşebbüslerinde bulunmuştur.
Sayfa 115Kitabı okudu
Reklam
Osmanlı devlet adamları Rusya, Ingiltere ve Fransa gibi devletlerle sorunlar ve krizler yaşadıkça farklı alternatif olabilecek Almanya' ya yanaşmaya gayret etmişlerdir.
Bazı Kelimeler ve Mânâları LİN YUTANGʻın yazdığı, dilimize Gizli İsim adı ile ter cüme edilen bir kitapta "bazı kelimelerin komünist ede. biyatındaki mânâlarını belirten fevkalade ilgi çekici bir bölüm var. Kızıl propaganda çarkının nasıl döndüğünü daha iyi bilmek, hangi kelimelerin hangi mânâda ve nasıl bir maksada hizmet için
Sayfa 29 - Ötüken Neşriyat, 5. Baskı: İstanbul-2018Kitabı okudu
Sanırım BM’ye ilişkin düşüncelerimi en iyi anlatan sözler de Eduardo Galeano’ya ait: “Savaşlar, Birleşmiş Milletler onayladığı zaman iyi, onaylamadığı zaman kötü oluyor. Peki bu lütfu kimler bağışlıyor? Bu lütfu onlara kimler bağışlıyor? Birleşmiş Milletler bir Genel Kurul’dan oluşur. Hepimiz, yani bütün ülkeler oradayız. Ama bu sadece semboliktir. Öneri verme yetkisi var ama karar verme yetkisi yok. BM’de kararları veren Güvenlik Konseyi’dir. Ve Güvenlik Konseyi veto hakkına sahip 5 ülkeden oluşur. Veto hakkına sahip olmak demek karar verme hakkına sahip olmak demektir. Bu 5 ülke dünya barışı için nöbet tutarlar. Ancak aynı zamanda dünyanın en çok silah üreten ve satan beş ülkesidirler. ABD, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin... Bizim, yani geri kalanların barışını sağlama görevi onlara ait... Savaşın tüccarlığını yapıyorlar ama barış da satıyorlar.” Özetle yıllardır en çok silah ticareti yapan ülkeler BM’de barış nöbeti tutuyor. Yaman çelişki! Yalan mı?
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.