Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Alman edebiyatçı Goethe şunları söyler:" Biz Avrupalılar bütün kavramlarımızla henüz Muhammed' in ulaştığı seviyeye ulaşamadık. Bu konuda hiç kimse onun önüne geçemez. Ben tarihte insanlık için en yüce örneğin kim olduğunu araştırdım ve bu örnekliği Muhammed de buldum... Bütün âlemi kelime-i tevhide boyun eğdiren Muhammed'in başardığı gibi hakkı açıklamak ve onu yüceltmek gerekir."
Sayfa 193Kitabı okudu
Ey maraz-ı vesvese ile müptela! Biliyor musun vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Ehemmiyet verdikçe şişer, ehemmiyet vermezsen söner. Ona büyük nazarıyla baksan büyür. Küçük görsen küçülür. Korksan ağırlaşır, hasta eder. Havf etmezsen hafif olur, mahfî kalır. Mahiyetini bilmezsen devam eder, yerleşir. Mahiyetini bilsen, onu tanısan gider.
Sayfa 293
Reklam
Modern çağın alamet-i farikası, Marx'ın düşündüğü gibi kendine değil dünyaya yabancılaşmadır.
Sayfa 346
... " İnsanlar hayatın gayesini, onun lezzetlerinden yararlanmak olarak zannediyorlar. Mideyi ve nefsi, rab ve ilah sayıyorlar. Allah'ı tanımıyor, O'nun hakimiyetini inkar ediyorlar. İnsana kültürlü hayvan gözüyle bakıyorlar. Olanca genişliğiyle şehvetini tatmine çalışıyorlar. İşte bu bakış, fesadın başı, hastalığın köküdür. Medeniyet köşkü, bu esas üzerine dayalı olduğu sürece tüm ıslah çabaları boşa gidecektir. İnsanlık ve toplum düzelmeyecek, şehir ve bölge bir yana tek bir köy bile kurtulamayacaktır." ...
“Allah’ın kitabı Kuran-ı Kerim insanlık için hala yegâne umuttur ve bu kitaptan bir eylem planı -dinci plandan söz etmiyorum- bir uygarlık planı çıkarabilecek millet hala TÜRK milletidir.”
Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca 10 Aralık 1984'te bir bildiri yayınlanır. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi adını taşıyan bu bildiri, "İnsanlık ailesinin tüm üyelerinin ayrılmaz bir parçası olan onura ve üyelerin eşit ve devredilmez haklarına gösterilecek saygı, özgürlük, adalet ve dünya barışının temeli olduğuna göre..." diye başlar ve hemen hemen özünü İslâm prensiplerinden alan 30 ayrı madde hâlinde devam eder. Oysa tarihin bilinen ilk insan hakları bildirgesi, Hz. Peygamber'in Veda Hutbesi'ydi. Binaenaleyh Kur'anıkerim'in pek çok ayetinde insanlar arasındaki eşitlik, anlayış, kardeşlik, hoşgörü, iyi muamele vb. erdemler sık sık tekrar, telkin ve emredilir. Zira Temel prensip "emr-i bi'l-maruf, nehy-i ani'l-münker (iyiliği emredip, kötülükten men etme)"dir.
Sayfa 55 - KapıKitabı okudu
Reklam
Firdevs ve Bihter'ler ölmez. .d
"Üvey ana ve kız! Lâkin bu insanlık tarihiyle beraber başlamış bir komedi yahut bir faciadır."
Ümitsizliğe yer yok
Takva;günah işlemeye, günah işlemek takva sahibi olmaya engel olmadığı için , insanlık gereği işlenecek günahların peşinden iyilik yapmak, o hata ve günahın sonuçlarını ve hatta bizzat günahın kendisini ortadan kaldırmak gerekmektedir. Zira Allah Teala ; iyiliklerin kötülükleri giderdiğini ve hatta iyiliklere tebdil ettiğini haber vermiştir.
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.