Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Evrende yolculuk nasıl olurdu? Böyle bir soruyu ilkçağlarda okyanus kıyısında yaşayan bir kişiye 'bu denizlerin sonuna yolculuk nasıl olurdu' diye sorsaydınız herhalde hayal gücünü bile kullanamazdı. Biz bugün evren hakkında o zamanın insanının dünya hakkında bildiğinden daha çok şey biliyoruz. Şimdilik bilebildiğimiz kadarıyla
Sayfa 109 - AykırıKitabı okudu
Seni...
Aramızda milyarlarca yıl ışık hızı uzaklık da olsa; aramızda gezegenler, gökadalar, kara delikler de olsa; aramızda yaşayan ya da ölü milyarlarca yıldızın ışığı, ya da evrenin uçsuz ve dilsiz karanlığı, sonsuz sessizliği de olsa seviyorum.
Reklam
Düşünce hızı.
“Düşünsene. Işık hızından hızlı olan tek şey...”
Dedikodunun yayılma hızı ışık hızıyla yarışır.
“Millet gazete gibidir. Bir kişi bunu anlatır, birkaç günde on bin kişi olur, ondan sonra dilden dile bütün memleketi dolaşır. Burada ne kadar biliyorsak , Van’da da o kadar biliyorlar.“
800 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
28 günde okudu
Ölümün Sonu’na bir inceleme yazmak çok zor. Hatta okuduğum her kitabın incelemesini mutlaka yazan ben için bile. Zorluğundan da öte, istemiyorum. Ölümün Sonu neredeyse 800 sayfa. Kitabı bir özet olarak incelemek için, belki 50 sayfa inceleme yazmak gerekir. Bu kitap, daha doğrusu bu seri özet bir inceleme değil, hissettirdikleriyle anılmayı
Ölümün Sonu
Ölümün SonuCixin Liu · İthaki Yayınları · 2020213 okunma
"Yetkin hıza ulaştığında, cennete ulaşmış sayılırsın Jonathan. Ve bu, ne saatte bin mildir, ne milyon mil, ne de ışık hızı. Çünkü herhangi bir sayı sınırdır daima, oysa yetkinlik sınır tanımaz. Yetkin hız cennettir yavrum."
Reklam
Şinasi Oral ve Süreyya Yüce’nin “Ermenilerce Talat Paşa’ya Atfedillen Telgrafların Gerçek Yüzü” (TTK, Ankara 1983) isimli kitabı döneme ait birçok telgraf ile Talat Paşa’ya yapılan suçlamalara ışık tutar. Telgraflar incelediğinde isyana katılan, yataklık edenlerin ayrılarak bölgeden uzaklaştırılmasının istendiği görülür. Savaş tüm hızı ile sürerken Doğu cephesinde Rus kuvvetlerinin ilerlemesini durdurmak böylesi bir tedbirle mümkün olabilirdi.
160 syf.
10/10 puan verdi
·
25 saatte okudu
Yıl 2189’da geçen hikaye, evrenin her köşesinde macera üretimi yapan çocuk zihniyle başlar. Ana malzemeler arasında yapay zekâlı robot, süper bisiklet ve kaykay, teknoloji harikası bir saat, uçan arabalar ve ışık hızı bulunur. Kahramanlar, bütün çocuklardır. Eksiklikler arasında vücut savunma sistemi ve temas edememe sorunu vardır. Hikayenin merkezinde, odasından dışarı çıkmadan yaşayan 10 yaşındaki bir çocuk olan Ateşcan Arçuray Baymünke BÖRTEÇİN BULCAHAN bulunur. Teknoloji gelişmiş, uzayda koloniler kurulmuş, ancak bu çocuk hâlâ hastalığına çare bulunamamıştır. Aile tarafından hediye edilen arkadaş robotu Can ile keşiflere başlayan Ateşcan, artık tüm evrenin kendisini tanıma vaktinin geldiğini düşünmektedir. Okuyucu, bu macerada Ateşcan ve Can ile birlikte iyilik ordusuna katılmaya davet edilir
Yapay Zeka / Galaksinin Koruyucuları
Yapay Zeka / Galaksinin KoruyucularıKuzey Bulut · Timaş Yayınları · 202031 okunma
Işık hızı değil evrenin sınırı; düşünce. Düşünmediğin yok. Çok düşündüğün çok, az düşündüğün az. Bütün evren düşünebildiğin kadardır ancak. Kavrayabilirdiğin kadarı bilgindir, fazlası yok.
Evrenin bilinen kısmı bir uçtan diğerine on altı milyar ışık yılı genişliğinde ve genişlemeye devam ediyor. Fakat ışık hızı saniyede sadece üç yüz bin kilometre hızla yol alabiliyor, bir salyangoz hızında. Bu da ışığın asla evrenin bir ucundan diğerine ulaşamayacağı anlamına geliyor. Işık hızından daha hızlı hiçbir şey bulunmadığından, hiçbir bilginin ya da harekete geçirme kuvvetinin evrenin bir ucundan diğerine gitme imkânı bulunmuyor. Eğer evren bir insan olsaydı, sinirsel uyarıları vücudunun tamamına ulaşamayacaktı; beyni vücudunun varlığından, uzuvları ise beyninin varlığından haber alamayacaktı. Bu felç değil de nedir? Aklımda canlanan görüntü ise bundan daha korkunç: Evreni şişmeye başlamış bir ceset gibi görüyorum.
Sayfa 206 - İthaki YayınlarıKitabı okudu
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.