Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Fatih Aydın

Fatih Aydın
@kahve_var_dedi
Hepinizin aklında bir başkasıyım...
Öğretmen
Lisans
İstanbul
32 okur puanı
Ocak 2019 tarihinde katıldı
Fatih Aydın
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Martin Eden
Martin EdenJack London
9.1/10 · 90,3bin okunma
Reklam
656 syf.
·
Puan vermedi
Cennetin doğrusu
Bu kitap doğrudan insana anlatıyor.. insan doğasındaki iyilik ve kötülüğün çatışmasını anlatıyor bunu yaparken Tevrat’a gidiyor Tevrat’taki Adem’in çocukları kabil ve habil arasındaki hikayeden yararlanıyor bunu yaparken kötülük doğuştan mı gelen bir şey midir yoksa aldığımız kültür ,toplumun bize verdikleri toplumun bize yaptıkları haksızlıklar
Cennetin Doğusu
Cennetin DoğusuJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 20176,2bin okunma
656 syf.
·
Puan vermedi
Cennetin Doğusu
Cennetin DoğusuJohn Steinbeck
9.2/10 · 6,2bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Fatih Aydın
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Hayvanlaşan İnsan
Hayvanlaşan İnsanEmile Zola
8.5/10 · 2.777 okunma
Reklam
256 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
İÇİMİZDEKİ ŞEYTAN !
İçimizdeki Şeytan
İçimizdeki Şeytan
Bazen içimizden bir ses bize bir şeyler yapmamızı söyler duyduğumuz bu fısıltı hiç yapmayacağımız şeyleri yaptırır peki içimizdeki bu ses nedir? Kimine göre nefistir bu kimine göre şeytan Kimine göre kendimiz… ! Kitabı okurken çok fazla epizot duygular yaşadım ruhum ömerle birlikde sürekli bir yerlere savruldu… Kendimi ömerin yerine koydum itiraf edemediğim konduramadığım duygularımdan utandım insana ait tüm karanlık alanlar görünür hale gelmiş saydam bir hal almıştı … Varoluşsal bir sorguya soktu beni İnsan doğası gereği kötüdür! İnsan olduğu gibi kendisini karşısında göre bilse değşete kapılırdı diyen Schopenhaver haklı olabilirmiydi ? Bir aşk romanından ziyade sanki daha üst birşey görmeliydik insanın derinlerde sakladığı korkuları, egoları , sevmeye ve seviilmeye duyduğu açlığı ,kıskançlık nefret insanın fıtratında var olan duyguları kitapda gördük … En uzak mesafe ne Afrika'dır, ne Çin, ne Hindistan, ne seyyareler, ne yıldızlar geceleri ışıldayan... En uzak mesafe iki kafa arasındaki mesafedir birbirini anlamayan... Bu uzaklığın sevgi ile çatışmasını anlaşılmamak kazandı ! Dostoyevski tadındaydı iyi ki dünyamızdan geçtin Sabahattin Ali
İçimizdeki Şeytan
İçimizdeki ŞeytanSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2019170,9bin okunma
272 syf.
·
Puan vermedi
Tarkovski
Kafamdaki kırıklar , ruhumdaki sancılar ,Acı, merhamet, vicdan daha çok "anlaşılmanın" kendi içimize göç sürgün olmanın kilometresiz ifadesi, yabancılığın sınırsız olma hali, duvarlar üstünden atlarken düşüp kanattığımız dizlerimiz, kendi içimizde yanan mum, mumun sadece kendini tüketmesi, yalnızlığın özgürlük olmadığı, bir arada olma kayığının kısa ipi, içimize ördüğümüz duvarlar, "bir damla bir damla daha iki damla etmez, daha büyük damla eder", daha söylenecek bir sürü şey üzerine film yapmış adam. bir delinin manifestosuyla bir delide kendimi bulduğum adam…. evet sadece köpekler anlıyor, hissedebilmekten , anlamaktan bu kadar uzaklaşmışken insanlar …. değil mi tarkovski?
Mühürlenmiş Zaman
Mühürlenmiş ZamanAndrey Tarkovski · Agora Kitaplığı · 2018907 okunma
168 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Kitap güzel noktalara değinmiş fakat çok fazla gereksiz konuyla alakasız yazı var yakalayabildikleriniz ise çok değerli … Bir yazar için erken yaşta alınabilecek en iyi eğitim mutsuz bir çocukluktur…!
Yazma Üzerine
Yazma ÜzerineErnest Hemingway · Bilgi Yayınevi · 2019603 okunma
112 syf.
·
Puan vermedi
umarsız bir adamın ağzından dökülen, hayata dair sarsıcı detaylar içeren cümleler. bir yandan kayıtsızlığın en sert halini yaşatırken okuyucuya, aynı anda muhteşem tasvirleri birden bire karşısına çıkarıp afallatıyor camus. hayatı dümdüz algılayan, herhangi bir hisse sahip değilmiş gibi görünen bir adamdan şaşılacak derecede kuvvetli ve etkileyici yaşama dair anlar; flu, ağır, nemli bir ruh halindeki okuyucuya kesif hisler tattırıyor. yer yer kıvılcımların parladığı çok karanlık bir kitap yabancı. bu karanlık yarattığı ruh halinden kaynaklanmıyor fakat. içinde bir çok şey barındıran ama hiçbirini göremediğimiz bir oda gibi, yazar nereye ışık tutarsa orayı görebiliyoruz. bazen yapış yapış bir ağırlık hissine benzeyen köşeler, bazen de yaratıcılığın ve gözlemin sonsuz kesişim noktasında durduğuna tanık olduğumuz dahiyane duvarlar. bu karanlık odanın içinde, yazar rehberliğinde gezinmek 100 küsür sayfa sürüyor ve etkisi ağır bir taşı yutmaya ya da etrafınızı çevreleyen kalın bir battaniyenin sıcağına mecbur olmaya benziyor. kayıtsızlığa özlem insan o kadar kayıtsız olabilir mi? bu kayıtsızlığı kaldırabilen, bunu cezalandırmak yerine, insanların, temasın zarar verme eşiği en düşük moduna geldiği bir birlikteliği sürdürebildiği bir toplum inşaa etmek münkün müdür? insanı insan yapanın duygular olabileceği savından yola çıkarak, böylesi duygudan yoksun gibi duran bir kişiliği, duygudan yoksun yerine vakur olarak da niteleyebiliriz, anlayışlı olarak da, saf olarak da.
Yabancı
YabancıAlbert Camus · Can Yayınları · 2019111,2bin okunma
52 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.