Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
"İnsan kendinden ötesini düşünebildiği ölçüde insandır."
"Ben mektuplarımi neden şişelere koyup denize atıyorum, biliyor musun?" dedi dedesi. "Rüzgar ve deniz bana mektup yazmak isteyen, ama bunu henüz kendileri bile bilmeyen insanları bulsun diye"
Sayfa 138
Reklam
252 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
"Bozgun" Romanı Üzerine Değiniler "Bozgun" romanı Yazar Sinan Ayhan'ın son iki yılda okurlarıyla buluşturduğu yedinci kitabı. Yazarın edebi serüveninin şiir, öykü, deneme ve daha çokta roman üzerinde yol aldığını görmekteyiz. İki yüz elli sayfa hacmindeki eser, Kasım 2022'de okurla buluşturulmuş. Roman; Kaza, Suikast
Bozgun
BozgunSinan Ayhan · Kitap Yurdu Doğrudan Yayıncılık · 20221 okunma
Biraz daha zihinsel uyarım için iki akademisyenle birlikte bir tür kitap kulübü kurdu. Kendilerine "Olympia Academy" adını veren bu üçlü, beraber yürüyüşe çıkıyor, birbirleriyle dalga geçiyor ama en önemlisi hepsi okuyordu: Sophokles, Cervantes gibi klasikleri ve bazen Einstein'ın eski gözdeleri Poincaré ile Kant'ı. Bazen saatlerce çene çalıyor ve geceyi Einstein'ın keman solosuyla bitiriyorlardı.
Sayfa 45 - Martı YayıncılıkKitabı okudu
Kafka'nın derdine, Sartre'ın bulantısına, Camus'nün yabancısına, Nietzsche'nin delisine, Hobbes'un kurt beşerine evrilmek bizim yanıtımızın neticeleri değildir... Coca Cola'nın şekerinde, McDonalds'ın küresel tadında, modaların acımasızlığında, televizyon ekranlarının eblehleştiriciliğinde eriyecek kadar aciz değiliz... Bizler tıkınmayız, yemek yeriz; çiftleşmeyiz, evleniriz; yaşamı metafizikleştirerek bir hayat inşa ederiz. * Analarımıza Freud gibi, çocuğumuza Erikson gibi, aklımıza Kant gibi, dilimize Wittgenstein gibi, aynaya Lacan gibi, dünyaya Chomsky gibi bakmak zorunda değiliz... Ne var ki Chuck Palahniuk'un Dövüş Kulübü'nde kavgaya zerk edildik... Kılıcımızı, kendi boyutlarımızın tamamı göz önünde bulundurularak verilmiş kadim yanıtımızla keskinleştirmedikçe de vahşi beşerlerin istilasından kendimizi kurtaramayacağız. Hurma ağacımızın kökünü Sibirya'dan kadim topraklara taşımak; evimize, kalbimize, şarkımıza, kendimize, hasılı kelâmımıza ve yanıtımıza dönmek için elzemdir.
Analarımıza Freud gibi, çocuğumuza Erikson gibi, aklımıza Kant gibi, dilimize Wittgeistein gibi, aynaya Lacan gibi, dünyaya Chomsky gibi bakmak zorunda değiliz... Ne var ki Chuck Palahniuk'un Dovüş Kulübü'nde kavgaya zerk edildik... Kılıcımızı, kendi boyutlarımızın tamamı göz önünde bulundurularak verilmiş kadim yanıtımızla keskinleştirmedikçe de vahşi beşerlerin istilasından kendimizi kurtaramayacağız. Hurma ağacımızın kökünü Sibirya'dan kadim topraklara taşımak, evimize, kalbimize, şarkımıza, kendimize, hasılı kelamımıza ve yanıtımıza dönmek için elzemdir.”
Reklam
Kitap Okuma Grubunda Aralık Ayının Kitaplarına Başladık
Alıntılarla Yaşıyorum kitap okuma grubumun kasım ayında John Berger'ın sanat kitabı
Görme Biçimleri
Görme Biçimleri
ve Rollo May'in de varoluşçu psikoloji kitabı olan
Kendini Arayan İnsan
Kendini Arayan İnsan
kitaplarını okuduk ve Waste Land belgeselini de izleyip Görme Biçimleri ve Kendini Arayan İnsan kitaplarıyla
21 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.