Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Allah, Kıyamet gününde ümmetimden bir kişiyi herkesin önünde ayırıp o kişi aleyhinde doksan dokuz dosya açacaktır. Her bir dosyanın boyu gözün görebildiği mesafe kadar olacaktır. Sonra kendisine şöyle soracaktır: "Bunlardan bir şeyi reddediyor musun? Amel muhafızlarım olan katip melekler sana haksızlık yapmış mıdır? O kimse, 'Hayır, ya Rabbi!' diye cevap verecektir. Sonra, 'Herhangi bir özrün var mı?' buyuracaktır. O kimse, 'Hayır, ya Rabbi!' diye cevap verecektir. Bunun üzerine Allah şöyle buyuracaktır: 'Evet, yanımızda sana ait makbul bir amelin vardır ve bugün sana asla haksızlık edilmeyecektir. Üzerinde, 'Ben şehadet ederim ki Allah'tan başka gerçek ilah yoktur. Muhammed de O'nun kulu ve resûlüdür yazılı bir kâğıt parçası çıkarılacak ve Allah, 'Kendi tartında kendin bulun' diyecektir. O kişi, 'Ya Rabbi, bir taraftan bu tek bir kâğıt parçası, diğer taraftan günahların yazılı olduğu bu kadar dosya!' diyecektir. Allah, Bugün sana asla zulmedilmeyecek...' buyuracaktır. Günah sicilleri bir kefeye konulacak, kâğıt parçası da bir kefeye konulacak. Sicillerin konulduğu kefe yukarı kalkacak ve kâğıt parçası ağır gelecek. Çünkü, Allah'ın ismi yanında hiçbir şey ağır basamaz."
"Senin gibiyim, ey Gece! Karanlık ve çıplak; gündüz-düş- lerimin ötesinde ateşten yolda yürürüm ve ayağımın yere bastığı yerde, dev bir meşe ağacı görünür." "Hayır, benim gibi değilsin, ey Meczup! Kumda bıraktı- ğın ayak izinin ne kadar büyük olduğunu görmek için arka- na bakmaya devam ediyorsun." "Senin gibiyim, ey
Sayfa 34 - İş bankasıKitabı okudu
Reklam
Herkesin birilerine ihtiyacı var. Biz bağ kurma ihtiyacı olan varlıklarız.
Sayfa 109Kitabı okudu
Kendim okumayı tercih ederim.Sesli dinlemeyi sevmem.Ama masal severim:)
"Yüksek sesle okuyan birini dinlemek, sessizlik içinde okumaktan çok farklıdır. Kendin okurken cümleler üzerinde durabilir ya da atlayabilirsin: Tempoyu ayarlayan sensindir. Oysa okuyan bir başkası olduğunda dikkatini onun okuma hızına uydurman zordur. Ses ya çok hızlı ya da çok yavaş ilerler.."
Reklam
“Eğer gerçekten bir şeyi yaptırmak istersen, üç seçe­neğin var: kendin yap, para ile halletmeye çalış ya da ergenlik ça­ğındaki çocuğuna o şeyi yapmasını yasakla."
"...Hiç uğraşmasaydık, geldiği gibi yaşasaydık daha kolay olmaz mıydı? Kolaydan ne anladığınıza bağlı... ya anlamaya, tanımaya ve anlamlandırmaya çalışacağız ya da görmezden gelip ayağımıza dolanmasına izin vereceğiz... ya yaşamak konusunda ustalaşacağız ya da sürüneceğiz."
Sevgideğer ve saygıdeğer olmak...
Şimdinin moda sloganı “kendin sev”. Kendimizi sevelim iyi de, en başta şu sorunun cevabını bulalım: Kim, nasıl bir insan sevgideğerdir? Sonra başka bir soruyla devam edelim: Ben sevgideğer miyim? Sonra da en önemlisi, çaba ve emek harcayarak en azından kendi tanımımıza uygun olarak sevgiye, sevilmeye layık bir insan haline gelebilelim. Emek harcamadan herkes kendini olduğu gibi severse toplum kendini beğenmiş, bencil bireylerden oluşur diye düşünüyorum.
Sayfa 30 - İnkılap KitabeviKitabı okudu
Reklam
Kendi varlığımdan nefret ediyorum. Nefret eden kim, nefret edilen kim? Nefret eden narsistleşmiş benlik; nefret edilen ise senin hayatın, senin varlığın. Benlik kişinin varlığını bir hafiye gibi izleyerek ölçüp biçer, yorumlarda bulunur, anlamlandırmlar yapar. Narsist, yani kendi yaratılmışlık gerçeğini inkâr ederek büyüklenmeci bir tavra bürünen bir benlik, önündeki kendilik nesnesine, aşılması imkânsız mutlak standartlar, ölçüler ve idealler dayatır: Mükemmel olursan değerlisin. İnsanlar senin hakkında iyi şeyler düşünüyorsa değerlisin veya başarılıysan bir işe yararsın, yoksa bir hiçsindir. Hayat anlamsız ve saçma bir uğraştır; bu saçmalık içinde amacın Tanrısal bir güç kazanmak, kendi yaşamının anlamını yine kendin bulmaktır vs. gibi."
Sayfa 147Kitabı okudu
Yanlış düşün bu sorun değil. Ama her zaman kendin düşün.
Gotthold Ephraim Lessing
Gotthold Ephraim Lessing
“Eğer bir kurala zorla uyuyorsan, senin dışında bir neden seni uyduruyorsa bir kurala, kural önceden verilmişse ve senin içinde yer etmemişse bu kural, başka bir deyişle bu kuralı sen kendin koymamışsan, kendi davranış kuralını, kendin a priori olarak koymuyorsan ahlaki bir varlık değilsin, çünkü özgür bir varlık değilsin. Ahlakiliği mümkün kılan şey doğrudan doğruya özgürlüktür. Kant’ın, dolayısıyla bütün aydınlanma düşüncesinin çerçevesi bundan oluşuyor.” 30 Nisan 1998 #UlusBaker —Sanat ve Arzu
Ulus Baker
Ulus Baker
Sanat ve Arzu
Sanat ve Arzu
1.500 öğeden 15bin ile 1.500 arasındakiler gösteriliyor.