"İyi bir eğitim, uzun bir ömrün garantisidir."
Doğa gerçekten mükemmell bir uyum içerisinde~
Kitabı okurken sanki hayvan belgeseli izliyormuş hissi veriyor . Anlatımı çok akıcı ve anlaşılır, dili de çok iyi
Ağaçların meğer bizim görmediğimiz ne kadar hareketli bir yaşamı varmış o ormanlar o kadar da sessiz değil.
Ağaçların eğitilebildiğini ve ya küçük boylu ince bir ağacın, koca cüsseli uzun bir ağaçtan daha yaşlı ve güçlü olabileceğini biliyor muydunuz. Kitap ağaçlar hakkında bildiğimiz çoğu ezberi bozuyor.
ağaç tek başına bir hiç gibi ağaçlar ise çok akıllı, birbirlerine hep yardım eden asla -hasta ve ölecek dahi olsa- başka bir ağacı yarı yolda bırakmayan, insan olarak çok şey öğrenmemiz gereken, müthiş varlıklardır.
Bir ağaç başka bir ağaçtan bağlantısını keserse ölmeye mahkum olur burdan 'ben' değil de 'biz' olmanın önemini gösteriyor.
Doğaya, bitkilere meraklıysanız kesinlikle okuyun.
Kitaptaki bilgilerin yoğunluğu baş döndürücü ama asla anlaşılmicak jargon bir dil kullanılmamış bu yönden de gerçekten çok sevdim.
Bir ağacın doğumundan ölümüne kadar her şeyi anlatıyor.
Yazar/ Çevirmen nasıl böyle bir kitabı hiç sıkmayacak bir şekilde anlatmış doğrusu şaşırıyorum
Ama en çok şaşırdığım da bu kainatın bu kadar mükemmel olması. Allah’ın büyüklüğünü örneklerle görmemiz duyup geçmekten daha çok şükrettiriyor.
Bunlar asla tesadüf ile olacak şeyler değil görecek insan için çok delil var.
" Göklerde ve yerde nice deliller vardır ki, onlar bu delillerden yüzlerini çevirip geçerler. " ( yusuf suresi, 105. Ayet)
Vesselam.