Babil Kitaplığı #14

Akbaba

Franz Kafka
Açlık sanatçısının kafesinde bir panter var.
... özgürlük dişlerinin arasında bir yerde saklıydı ve hayattan aldığı zevk ağzından öyle büyük bir şiddetle fışkırıyordu ki...
Sayfa 30·Kitabı okudu
Eleştiri
Bir Açlık Sanatçısı
Bu akılsızlıkla, bu akılsızlığın egemen olduğu bir dünyayla savaşmak imkânsızdı.
Sayfa 23 - Kırmızı Kedi Yayınevi·Kitabı okudu
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Ve öğrendim beyler, Ah, mecbursanız öğreniyorsunuz, bir çıkış istiyorsanız öğreniyoruz; paldır küldür öğreniyorsunuz.
Sayfa 73·Kitabı okudu
Ve ara sıra, orada gezinen biri önünde durup eski sayıyla dalga geçerek düzenbazlıktan söz ettiğimde bu anlamda umursamazlığın ve doğuştan kötülüğün uydurabileceği en aptalca yalanı söylemiş oluyordu, çünkü açlık sanatçısının kimseyi kandırdığı yoktu, o dürüstçe çalışıyordu ama dünya ondan ödülünü esirgiyordu.
Ah, mecbursanız öğreniyorsunuz, bir çıkış istiyorsanız öğreniyorsunuz; paldır küldür öğreniyorsunuz. Kendini bir kırbaçla kontrol ediyor, en küçük bir dirençle karşılaşınca yine kendini parçalıyorsun.
Sayfa 73·Kitabı okudu
Mecbursanız öğreniyorsunuz, bir çıkış istiyorsanız öğreniyorsunuz; paldır küldür öğreniyorsunuz.