Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Cep Boy - Tam Metin

Arsen Lüpen Herlock Sholmes’e Karşı

Maurice Leblanc

Arsen Lüpen Herlock Sholmes’e Karşı Hakkında

Arsen Lüpen Herlock Sholmes’e Karşı konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Maurice Leblac’ın ünlü karakteri Kibar Hırsız Arsen Lüpen, ilk defa kendisi kadar zeki ve güçlü bir düşmanla karşılaşıyor: İngiliz Dedektif Herlock Sholmes. Büyük ikramiyenin vurduğu piyango biletinin kaybolması, yaşlı bir baronun öldürülmesi ve zamanında Fransız kraliyet tacını süsleyen mavi elmasın çalınması gibi birbiriyle alakalı görünmeyen fakat tüm kanıtların Lüpen’i işaret ettiği vakaların ardından, Paris’in göbeğinde amansız bir düelloya girişen iki adamdan hangisi galip gelecek? Sholmes’ün olağanüstü gözlem yeteneği ve halk tarafından Ulusal Hırsız addedilen Lüpen’in sıra dışı kurnazlığının birleşmesiyle bir hırsız polis kovalamacasına değil, işinin ehli iki adamın nefes kesici maceralarına tanıklık edeceksiniz.
Çevirmen:
Hikmet Kazel
Hikmet Kazel
Tahmini Okuma Süresi: 7 sa. 22 dk.Sayfa Sayısı: 260Basım Tarihi: 28 Haziran 2021İlk Yayın Tarihi: Şubat 1908Yayınevi: Karbon Kitaplar
ISBN: 9786257572170Ülke: TürkiyeDil: Türkçe
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 54.7
Erkek% 45.3
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Maurice Leblanc
Maurice LeblancYazar · 35 kitap
Maurice Leblanc (11 Kasım 1864 - 6 Kasım 1941) Fransız öykü ve roman yazarı; Arsen Lüpen karakterinin yaratıcısı. Maurice Leblanc Rouen, Normandiya'da doğdu. Farklı ülkelerdeki eğitim yaşamından sonra hukuk fakültesinden ayrıldı. Daha sonra Paris'e yerleşti ve birçok roman ve hikâye kaleme aldı. Verdiği eserlerde genel olarak Gustave Flaubert ve Guy de Maupassant'dan etkilendi. Asıl üne kavuşmasında 15 Temmuz 1905'de Je Sais Tout’da tefrika edilmeye başlanan “Kibar Hırsız” Arsen Lüpen karakteri ve onun maceraları sayesinde oldu. Yaşadığı dönemlerdeki edebiyat dünyasında etkili olan polisiye roman furyasına katılarak bu türde birçok eser verdi. Farklı karakterler yaratmaya çalışmışsa da tekrardan Arsen Lüpen'e geri döndü ve bu tutumunu 1930'lu yıllara kadar sürdürdü. Fransa'nın yüksek dereceli sivil nişanlarından olan Légion d'honneur'a da layık görülen Lablanc, 6 Kasım 1941'de Perpignan'da hayatını kaybetti. 813, Kristal Tıpa, Herlock Sholmes’e Karşı, Kibar Hırsız, Oyuk İğne’nin Esrarı, Kontes Cagliostro ve Saat Sekizi Çaldı adlı eserler kendisinin başlıca eserleridir.[1][2] Türk edebiyatında özellikle Peyami Safa Maurice Leblanc'tan etkilenen isimlerin başında gelmektedir. Safa 1924 yılında Arsen Lüpen karakterinden esinlenerek Cingöz Recai tiplemesini yaratmış ve oldukça ilgi görmüştür.