Ateş Yakmak

Jack London

Jack London
2021 22. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2021 01:07
Jack london 'ın 3 ayrı hikayesinden oluşan kitap. Yazar soğuğu öyle bir tasvir ediyor ki adeta kuzeydeki soğuğu size yaşatıyor. Yalın ve sade bir anlatım Jack london klasiği tavsiye ederim
2021 39. kitabı
Okunma: 31 Mart 2021 01:53
Jack London'un üçüncü kitabını okuyorum ve ilk defa bir hikaye kitabını görüyorum. Kitap 3 hikayeden oluyor iki tanesi ateşi yakmak adlı hikayeler diğeri ise hayatta kalma mücadelesini konu alıyor. Bu kitapla ilgili tek incelemem ortalama 60 sayfalık kitapta ne kadar üşüyebilirseniz o kadar üşüyeceksiniz. Kızıl veba kitabının kalitesine yakın bir kitap.
Tecrübeyi Tecrübe Etmeye Kalkmamalı
2021 96. kitabı
Okunma: 01 Ağustos 2021 20:09
Kitapta üç muhteşem öykü var. Biri çok soğuk bir havada tek başına yola çıkan adamın hikayesi. İkincisi gözden düşmüş bir boksörün kazanmaktan başka çaresi olmayan maça çıkmadan önce hayalini kurduğu bir kalem pirzola ve umutların yediği yumrukların hikayesi. Üçü de muhteşem, duygu yüklü, hüzünlü hikayeler. Kesinlikle okunmalı.
Ateş yakmak
2021 2. kitabı
Kış günlerinde okunacak hem ürpertici hem de merak uyandıran bir kitap, tasvirleri gerçekten çok güzel, özellikle, beden uzuvlarının kontrol edilemediği sahneleri anlatışı çok çarpıcı, bir çırpıda okunacak güzel bir kitap.
2020 377. kitabı
Karakterimiz kuzeyin bembeyaz topraklarında vahşi doğanın bir gücüyle amansız bir mücadele halindedir Aslında bunu Jack Londonun bir çok kitabında görürüz. Doğaya karşı varoluş mücadelesinin anlatıldığı bu eseri severek okuyacaksınız. İyi okumalar. Var olun
2021 9. kitabı
Doğa bireye tek bir ödev veriyordu Bu ödevi yapmazsa ölürdü . Bu ödevi yaparsa yine aynısı olurdu , ölürdü . Doğanın umurunda değildi , elbet itaat edecek başkaları olurdu .
2021 19. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2021 11:03
Bir doğa tutkunu olarak, dağcılık ve kampçılık geçmişime yeni bir tecrübe ekledim resmen. O kadar gerçekçi ki daha önceki yaşadığım şeyleri bir daha devamını getirerek yaşadım. Kış kampı yapanlar ve doğada riskli tecrübeler edinenler istisnasız bayılacaklardır. Tek solukta heyecanla okunabilecek bir kitap olmasına karşın iki üç kere okumak durumunda kaldım. Buna rağmen hiç etkisini yitirmedi. Her okuduğum kitabıyla Jack London'a olan hayranlığım artıyor. Tereddütsüz tavsiyemdir, okuyun! İyi okumalar dilerim.
2021 2. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2021 15:57
Soğuğu iliklerinize kadar hissedeceğiniz bir öykü. Sanki okumadım o an her şey gözümün önünde tüm detaylarıyla film şeridi gibi geçti. Ayrıntılar, hisler o kadar güzel verilmiş ki.
Kitap
2021 32. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2021 19:07
Yine bir Jack London klasiği...Akıcı bir dil tek çırpıda okuyorsunuz...Zaten kısa bir kitap... Yazar, konuyu okuyucuya çok iyi aktarmış.... Sanki yaşanılan zorlukları, ölüm korkusunu, çaresizligi o an siz yaşıyorsunuz...Ilk öyküde ölüme böyle elin kolun bağlı gitmek hakikaten kötüymüş... Bundan hemen önce Jules Vernenin Buzullar arasında kış kitabü okumustum...Ayrıca youtuber Ruhi Çenetin Yakhut belgesini izlemistim...-30derecede Yakhutistan... Bu ikisi ile Ateş Yakmak kitabı bende daha etkili ve gerçekci his bıraktı....
2021 58. kitabı
Okunma: 19 Mart 2021 22:18
Jack London'un güzel kitapların dan biri .Yaşlı adam ona eksi elli derecenin altında tek başına yola çıkma demişti.Ama o dinlemedi.Heyacan verici bir hikaye.Bence okuyun.

Jack LondonYazar · 120 kitap
12 Ocak 1876’da San Francisco’da doğdu. Gerçek adı John Griffith Chaney’dir. Evlilik dışı bir çocuk olarak dünyaya gelen Jack London, soyadını, henüz sekiz aylıkken annesinin evlendiği John London adlı savaş gazisinden aldı. Maddi sıkıntılar nedeniyle küçük yaşta okulu bırakıp gazete satıcılığı, tayfalık, balıkçılık, istiridye korsanlığı, gazetecilik, sahil koruma devriyeliği gibi çeşitli işlerde çalıştı ve Amerikan işçi sınıfını tanıdı. 1894’te serserilik suçlamasıyla otuz gün hapis yattı. Hapisten çıktıktan sonra hayatını değiştirmek arzusuyla liseye kayıt yaptırdı. Lise öğrenimini bir senede tamamlayarak 1896 yılında Kaliforniya Üniversitesi’ne girdi. Bir dönem okuyabildiği üniversiteden maddi zorluklar sebebiyle ayrıldı. 1897’de Klondike bölgesinde altın arayanlara katıldı ama bir yıl sonra yine yoksul ve işsiz olarak geri döndü. Yoğun bir çalışma programı hazırlayarak şansını yazarlıkta denemeye karar verdi. Soneler, baladlar, nükteli fıkralar, anekdotlar, korku ve serüven öyküleri yazmaya başladı. 1909’da yazdığı Martin Eden bu dönemi yansıtması bakımından otobiyografik izler taşır. İlk kitabı Kurt Dölü (1900) büyük ilgiyle karşılandı. Aynı yıl Elisabeth Maddern ile evlendi ve bu evlilikten iki kızı oldu. Ancak bu beraberlik uzun ömürlü olmadı ve 1904’te sona erdi. Charmian Kittredge ile ikinci evliliğin ardından 1916’da Kaliforniaya’daki çiftliğinde hayatını kaybetti. London yazarlık kariyeri boyunca elliye yakın kitap yazdı ve döneminin en çok okunan yazarlarından biri oldu. Yazdıkları, yaşadıkları etrafında şekillenmiş, sosyalizmin de etkisiyle toplumcu bir dünya görüşüne ulaşmıştır. Başlıca eserleri arasında Beyaz Diş, Martin Eden, Uçurum İnsanları, Vahşetin Çağrısı yer alır.