Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Duygusal Gerilimle Baş Edebilme

Ben Değeri Tiryakiliği

A. Kadir Özer

Ben Değeri Tiryakiliği Hakkında

Ben Değeri Tiryakiliği konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Duygusal rahatsızlıklarımızın temelinde, duyguların ilişkili olduğu olaylar değil, bizim bu olaylar hakkında öğrenmiş ve geliştirmiş olduğumuz inanç ve yorum kalıplarımız ve anlam yakıştırmalarımız yatar. Bireylerin davranışlarından, özelliklerinden ya da performanslarından; yani bireyi oluşturan küçük ben'lerinden hareketle, onlar hakkında toptancı bir "Ben" değeri oluşturmak, akılcı ve gerçekçi olmamanın ötesinde, neredeyse olanak dışıdır. Kendimizi ve çevremizi, tiryakilik yaratan toptancı "Ben" değeri ile yargılamak ya da değerlendirmek kolaydır, ama faturası öfke, kaygı ve çöküntü olarak çok ağır ödenir. Dr. A. Kadir Özer, bu kitabında "Ben" değeri tiryakiliği'ni analiz ederek Duygusal Gerilimle Baş Edebilme'nin yollarını sunuyor. (Arka Kapak)
Tahmini Okuma Süresi: 6 sa. 14 dk.Sayfa Sayısı: 220Basım Tarihi: Ekim 2000İlk Yayın Tarihi: 1990Yayınevi: Sistem Yayıncılık
ISBN: 9789753221610Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 76.4
Erkek% 23.6
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

A. Kadir Özer
A. Kadir ÖzerYazar · 13 kitap
Darüşşafaka Lisesi’ni bitirdi. Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden lisans diploması aldı (1975); Fulbright burslusu olarak, University of South Florida’dan klinik psikolojide master (1978) ve doktora (1982) derecelerini aldı. 1984’te yurda dönene kadar Annapolis Sağlık Merkezi’nde psikoloji servis direktörlüğü yaptı. Boğaziçi Üniversitesi’nde bir yıl tam zamanlı öğretim görevlisi olarak çalıştı. Kurucusu olduğu Anlam Davranış Düşünce Değişim ve Eğitim Merkezi çatısı altında, psikoterapi çalışmalarını yaptı; yönetimsel işlevlerle ilgili eğitim seminerleri ve grup çalışmalarını yürüttü; kalitatif tüketici, iş doyumu ve kurum kimliği araştırmaları ve eleman seçimi danışmanlığı yaptı. İstanbul, Boğaziçi, Marmara, Bilgi Üniversitelerinde yarı zamanlı ders verdi. 2004-2012 yıllarında Doğuş Üniversitesi’nde klinik psikoloji lisansüstü programlar koordinatörlüğü yaptı. Bilişsel Varoluş Terapisi olarak tanımladığı özgün modeli geliştiren Özer, mesleki yaşamın eğitim ve psikoterapi çalışmalarıyla sürdürmektedir. Yayınlanmış 9 kitabı bulunmaktadır.