Beyaz Diş

Tasarımcı:
Ferhat Çınar

2019 23. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2019 14:56
Beyaz Diş Jack London'un okuduğum ilk kitabı. Ve bundan sonra da okumaya devam edeceğim. Kitabın ilk sayfasını açtığınızda kitabın heyecanına ve akıcılığına kendinizi kaptırmamanız mümkün değil. Abartmıyorum okuyunca göreceksiniz. Betimlemeler harika. Bir kurdun efendileri tarafından eğitiminde '' ne verirsen onu alırsın '' sözünü net kavrarsınız. Şefkãt, merhamet, sadakat, sevgi, öfke, nefret gibi tüm duyguların harmanlandığı bu kitabı okumanızı tavsiye ederim 🦊 Beyaz Diş Jack London
2019 40. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2019 21:25
Amerikan edebiyatının en önemli yazarlarından olan Jack London’ın yazdığı muhteşem bir eserlerinden biri olup Dünya Klasikleri arasında yer alan Beyaz Diş genel olarak yarı kurt yarı köpek bir vahşi hayvanın hayatını içersede asıl olarak okuyucuya aktarmak istediği zorluklara karşı nasıl hayatta kalıp direnmek gerektiğidir. İki gezginin köpeklerinin kurtlar tarafından kaçırılmasıyla başlayan kitap yarı dişi kurt'un bir kurt doğurması ve onun kızıldereli birinin sahiplenip daha sonra kötü bir insanın eline düşmesiyle devam ederken Scott'un onu kötü adamdan alıp uzun zamanda iyileştirmesi ve kuzeyden güneye götürmesi ve Scott'un evinde sosyalleşmesi ve güneye alışma çabalarını içeriyor ve oradaki uzun zamanını içeriyor. Örneği bol olan birçok hayvan kitaplarına kıyasla daha ciddi bir kitap olan Beyaz Diş bazı yerlerde vahşet içerse de insanlara çok ders verebilecek bir kitap olup Jack London'un okuduğum ve iyiki de okumuşum dediğim kitaplar arasındadır.
2020 11. kitabı
Vahşi bir kurt evcilleştirilebilirmi sizce. Doğasından, bütün hırçınlığından, bütün yabaniliğinden kopup bir efendiye(insana) sadık olabilir mi. Bu kitapta tüm bunların mümkün olacağını göreceksiniz.
2020 80. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2020 11:16
Yıllar önce okumuştum. Yeniden okudum ve tekrar okumak isterim. Kahramanları hayvan olan kitaplar çok samimi... Bir hayvanın içsel derinlik yönüyle insanı bile aşabileceğinin hikayesi. Böyle hikayeler bana hiç abartılı gelmiyor. Çünkü çocukluğum hayvanlarla geçti ve böyle hikayelere çokça tanıklık ettim. Beyaz Diş’in insan tavırları ve diğer hayvanların ona yaşattıklarıyla nasıl değişimler geçirdiğine tanıklık ediyoruz.
2020 15. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2020 16:37
Adeta Beyaz Diş'le birlikte yaşıyorsun olan biteni harikaydı çok beğendim. Taht oyunlarını izlerken hissettiğim kurt sevgisini yeniden yaşattı. Epik bir kitap.
·272 syf.·
2020 11. kitabı
Bir kurt kırması olan Beyaz Diş, vahşi doğada hayatta kalmayı, kendi kendine yetebilmeyi edindiği tecrübelerle öğrenir ve bir gün “efendisi” olarak kabul göreceği insanoğlu ile tanışır. Ve öğrenir ki aslında hayvandan üstün kabul edilen insan denen varlıkla mücadele, vahşi doğada hayatta kalma mücadelesinden çok daha ağırdır.
Beyaz DişJack London · Venedik Yayınları · 201895,6bin okunma
Scott ve kutsanmış kurt :)
2020 3. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2020 00:16
-BELKİ SPOİLER- Beni etkisinde bırakan enfes bir kitap iliklerime kadar hissettim diyebilirim arkadaşlar.Kurtun hayat şartlarına karşı gösterdiği gücü buluyoruz kitapta.Her şeye karşı mücadele ediyor her şeyin üstesinden geliyor.İnsan,hayvan,doğa,açlık.Ben 10 verdim kitapa ve damağımda kaldı hikaye diyebilirim.
2024 14. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2024 22:05
Acımasız dünyaya bir kurdun gözlerinden bakıyoruz. Olağanüstü bir zekayla tüm zoruklarlara karşı ayakta kalmayı başarabilen Beyaz Diş'in gözleriyle. Ve tabiatla, kendisiyle mücadele eden insanı buluyoruz. Yarı köpek yarı kurt olan Beyaz diş'in farkı farklı efendileri ile yaşadıkları, hayat kavgası ve en sonunda evcilleşmesi sürecini yalın bir dille anlatılmış. Hayattaki zorluklara karşı ne olursa olsun elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerektiğini ayrıca doğadaki her canlının vahşi bile olsa sevgiye muhtaç olduğunu ve onlarında sevgisiz bırakmamız gerektiğini gerektiğini vurgulamaktadır. İnsanların köpeklerle ilişkisinin pek de insan hayvan ilişkisi gibi değil de yoldaşlık ilişkisi gibi olduğunu hissetmemek olanaksızdır. Yer yer sinirlenecek yer yer ağlatacak yer yer mutlu olunacak bir kitap. Yaş fark etmeksizin herkesin okuması gereken, insana adeta bir hayat dersi öğreten muhteşem bir klasik.
2020 8. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2020 22:47
İlerde Dost sahibi olmak isteyenler mutlaka okumalı. Kitap, yavru bir Kurt Köpeğinin doğumundan itibaren hayatı onun gözünden bize aktarıyor. Dostlarımızın içgüdülerinin ötesinde; duygularının, hislerinin, doğruyu yanlışı anlama çabalarının, korkularının, mutluluklarının, üzüntülerinin olduğunu çok iyi bir şekilde hissettirerek anlatıyor. Beni en çok şaşırtan ise dostlarımızın da tabularının olduğu gerçeğiydi. Tıpkı biz insanların ( akıl sahibi olmamıza rağmen ) yanlış yapabildiği gibi dostlarımızın da "efendi" olarak gördüğü insan sahiplerini seçme konusunda yanlış yapabildiklerini, yaptıkları her yanlışta önceki "efendi"lerini hatırlayıp yeni "efendi"lerini daha çok sevmesi gerektiğini çok başarılı bir şekilde anlatılmış. Kısacası hayatı biraz da Dostlarımızın gözünden görmek, olaylara onların açısından bakmak isterseniz mutlaka okuyun. Not : Kitabı okurken " Böyle bitmemeli " diye düşünürken, son sayfalarda gerçekten de öyle bitmediğini görünce çok mutlu oldum. Keyifli okumalar.
·272 syf.·
2020 8. kitabı
Beyaz diş. Dikkat! Spoiler içerir ! Belgesel tadında, gözlerinizde her bir anın, olayın canlandığı, köpek kanı taşıyan kurdun gerek doğayla, gerek cinsleriyle, gerekse insanla olan mücadelesi öyle güzel anlatılmış ki, sanki belgesel izliyorsunuz. Dili sade, akıcı, gereksiz kelime oyunlari olmadan canlandırıyor olayları gözünüzde, Jack London Kitabı okurken, vahşi olan hayvanlar mi insanlar mı? Diye düşünmemek elde değil, Duyguları öyle içinizde hissediyorsunuz ki gözlerinizin yaşarmasından kaçamiyorsunuz. Giriş bölümü beyaz dişin annesi kithce ile başlıyor, ilerledikçe minik enigimiz Beyaz diş doğuyor ve maceraları da başlıyor. Hayatta kalma mücadelesi için verdiği savaşlar, "efendi"lerine karşı nasıl davranması gerektiğini öğrenişi, çektiği acılar, asla hayata karşı yenilmemesi, güçlü duruşu, sonunda onu hak eden bir "efendi" ile yollarının kesişmesi, tatlı dilin, sevgi ve merhametin vahşi, kin dolmuş, insanlardan nefret eder hale gelmiş bir kurdu bile nasıl evcillestirip, sadık bir dost haline getirdigi çok güzel anlatilmis. Son sayfayı çevirirken kalp atışlarım değişti, hayır lütfen kötü son olmasın diye resmen yalvarıyordum öyle kaptırmışım ki kendimi :) Bu kitaptan bana kalanlar ise; ✓Eğer bir şeye tam ait değilsen (ne tam kurt ne de tam köpek) hayat seni acımasızca sürüklüyor, kendini bulana kadar hirpalaniyorsun. Biraz ondan biraz bundan'ı kabul etmiyor bu hayat... ✓Hayvanlar doğal olarak doğasınin gerektirdiği şeyleri yapıyor ya insanlar? Bir insanin doğası bir canlıya vahşice şiddet uygulamayı mi gerektiriyor? Bu dünyada fıtratı üzerine yaşamayanin insanlar olduğunu bir kez daha öğrenmiş oldum.. ✓ Evrenin ortak dilinin "sevgi" ve "merhamet" olduğunu daha iyi anladim, diyebilirim. Teşekkürler, Jack London... Ben keyifle, yer yer ağlayarak belgesel izlemiş

Jack LondonYazar · 120 kitap
12 Ocak 1876’da San Francisco’da doğdu. Gerçek adı John Griffith Chaney’dir. Evlilik dışı bir çocuk olarak dünyaya gelen Jack London, soyadını, henüz sekiz aylıkken annesinin evlendiği John London adlı savaş gazisinden aldı. Maddi sıkıntılar nedeniyle küçük yaşta okulu bırakıp gazete satıcılığı, tayfalık, balıkçılık, istiridye korsanlığı, gazetecilik, sahil koruma devriyeliği gibi çeşitli işlerde çalıştı ve Amerikan işçi sınıfını tanıdı. 1894’te serserilik suçlamasıyla otuz gün hapis yattı. Hapisten çıktıktan sonra hayatını değiştirmek arzusuyla liseye kayıt yaptırdı. Lise öğrenimini bir senede tamamlayarak 1896 yılında Kaliforniya Üniversitesi’ne girdi. Bir dönem okuyabildiği üniversiteden maddi zorluklar sebebiyle ayrıldı. 1897’de Klondike bölgesinde altın arayanlara katıldı ama bir yıl sonra yine yoksul ve işsiz olarak geri döndü. Yoğun bir çalışma programı hazırlayarak şansını yazarlıkta denemeye karar verdi. Soneler, baladlar, nükteli fıkralar, anekdotlar, korku ve serüven öyküleri yazmaya başladı. 1909’da yazdığı Martin Eden bu dönemi yansıtması bakımından otobiyografik izler taşır. İlk kitabı Kurt Dölü (1900) büyük ilgiyle karşılandı. Aynı yıl Elisabeth Maddern ile evlendi ve bu evlilikten iki kızı oldu. Ancak bu beraberlik uzun ömürlü olmadı ve 1904’te sona erdi. Charmian Kittredge ile ikinci evliliğin ardından 1916’da Kaliforniaya’daki çiftliğinde hayatını kaybetti. London yazarlık kariyeri boyunca elliye yakın kitap yazdı ve döneminin en çok okunan yazarlarından biri oldu. Yazdıkları, yaşadıkları etrafında şekillenmiş, sosyalizmin de etkisiyle toplumcu bir dünya görüşüne ulaşmıştır. Başlıca eserleri arasında Beyaz Diş, Martin Eden, Uçurum İnsanları, Vahşetin Çağrısı yer alır.