Ayşe Kulin
İlk Yayın Tarihi:
Ocak 2015
Sel Yayıncılık
Sıralamalar

Türk musikisine frak giydiren adam!
2025 51. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2025 23:52
Kitabı büyük bir keyifle okudum. Sayfaları tıpkı bir albüm gibi dizayn edilmiş.Zaten bol bol şahane fotoğraflar da var. Okurken adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor bizi sevgili yazarımız Ayşe Kulin Tabii konusu Münir Nureddin Selçuk'un hayatı olunca aktı gitti. O, Türk musikisini ayağa kaldıran, meyhane müziği olmaktan kurtaran, giydiği Frak ile ve ayakta şarkısını söyleyerek musikiye ciddiyet kazandıran, kısaca inkilap yapan bir sanatçımız.. Zamanında müthiş konserler vermiş ve ünü Türkiye sınırları ile kalmamış birçok ülkeye taşmış kıymetli bir sanat adamı. Sanatçımız eşini vefat edene kadar çok sevmiş ama yaptığı çapkınlık sebebi ile de (ah bu erkekler hepsi aynı)Şehime Erton hanımefendi'den iki tane erkek evlat sahibi de olmuş. (Oğulları ,Timur ve Selim Selçuk) Ayrıca Yahya Kemal'in şiirlerini besteleyip okuduğunda,Yahya Kemal çok etkilenmiş ve ağlamış; "şiirlerimi lütfen hep sen bestele" demiş. Tabii sanatçımız Atatürk karşısında da çok şarkılar söylemiş; "Bir keresinde, sofrada İstiklal Marşı'nı okumasını isteyen Atatürk'e içkiliyim paşam, bu kutsal marşı huzurunuzda, içkili ağzımla okumak istemem, bir hatam olur, kendimi affedemem" diyebildiği, Atatürk'ün de 'pekala cocuk, o zaman bize bir Rumeli Türküsü oku bakalım' dediği anlatılır..." Son olarak kitapta müthiş eserlerden de bahsediyor yazarımız, Ayşe Kulin bu sayede o eserleri bulup dinleyerek keyifli vakitler geçirdim. En çok hoşuma da giden bu oldu:) Güzel eserler bırakmış sevgili sanatçımız Münir Nureddin Selçuk'u bu vesileyle rahmetle anıyorum,ruhu şad olsun. Keyifle okudum, yazara Ayşe Kulin selam olsun.. Keyifli okumalar dilerimm. Not: Kitabı "ikinci el" kitap sitesinden (çok arayıp bulamadığım başka bir kitabı) sipariş ederken satın almıştım.Kitap "Lütfü Tunç"adına imzalanmış yazar tarafından. "Mayıs
Biyografi Edebiyat Anı-Mektup-Günlük
Bir Tatlı HuzurAyşe Kulin · Sel Yayıncılık · 1996278 okunma
2021 106. kitabı
Evvela Münir Nurettin Selçuk bizzat kendi kitabımın ilk öyküsünü, Kalamış adlı öykü, adadığım büyük bestekardır. Kendisi Türk müziğini meyhanelerin sisli zevk alemlerinden kurtarıp sahnelerin aydınlık mekanlarına taşımakla en başta müziğimize pek büyük bir katkı sunmuştur. Müzik tarihimizin ilk solo konserini yine kendisi vermiştir. Bu biyografi türündeki kitapta Münir Bey'in sanat, aşk ve kişisel hayatını görüyoruz. Çoğu bilgi kaynaklara (genelde gazeteler) dayandırılıyor. Güvenilir bilgiler içerdiğini düşündüğüm iyi bir kitaptı. Türk sanat müziği dışında bugün etraflıca bir bakışla Türk müziğine baksak bile aksayan onlarca şey göreceğiz. Bugün nasıl edebiyatta bir çöküş yaşıyorsak bunun bin beterini müzik mevzusunda yaşamaktayız. Biz gençlerin yapması gereken ne yazık ki üzeri tozlanmış bu nadide sanatçıları tekrar ortaya çıkarmak, sisleri yok etmek ve onları yeniden dinlenir bir hale getirmektir. Kitabı öneriyorum, özellikle Münir Bey'in birçok görseliyle desteklendiği için bir albüm tadı da veriyor. İncelememi öyküme adını veren o güzel şarkının hoş dizeleriyle bitiriyorum. Düşsün suya yer yer erisin eski zamanlar, Sarsın bizi akşamda şarap rengi dumanlar. Bir tatlı huzur almaya geldik Kalamış'tan.
2021 12. kitabı
Müziğe adanmış bir ömrün, Ayşe Kulin'in su gibi akan cümleleriyle anlatımı... Allah vergisi bir yeteneğin müziğimizi zirveye taşımasının, mesleğe saygısının, aşkın, Türk müziğine frak giydiren adamın İstanbul sevdasının sözcüklere dökülmüş hali. Münir Nurettin Selçuk'a bir kez daha hayran oldum.
2021 14. kitabı
Okunma: 20 Mart 2021 16:13
Ayşe Kulin sevdiğim bir yazar olup, onu ve kalemini daha iyi tanımak adına yazdığı sıra ile kitaplarına tekrar başladım. Bir Tatlı Huzur ilk romanı olduğunu üslubuyla hissettiriyor, bildiğimiz o sizi de o yılların içine götüren Ayşe Kulin kalemi yerine biraz anlatıcı, biraz sizle beraber dışarıdan izleyelim Münir Selçuk'u şeklinde bir anlatımı var. Münir Selçuk'u ve Turk Musıkısını tanımak isteyenler için harika bir eser.
2021 88. kitabı
Okunma: 14 Ağustos 2021 13:41
Münir Nurettin Selçuk un hayatını evliliğini çocuklarını müzik Hayatını Mustafa Kemal Atatürk le olan anılarını anlatıyor mutlaka okuyun Ayşe Kulin in en iyi kitaplarından biri
Puan vermedi·232 syf.·
2022 74. kitabı
Fotoğraflarla Münir Nureddin Selçuk'un Yaşam Öyküsü Türk müziğini layık olduğu yere çıkartan, İstanbul sevdalısı solist ve bestekar Münir Nureddin'in (1900-1981) başarılarla dolu sanat yaşamından ailesine, Atatürk ile olan anılarından başta Yahya Kemal Bayatlı ve döneminin şairleriyle olan arkadaşlıklarına, ünlü sanatçı oğlu Timur Selçuk'la olan ilişkisine ve eserlerine yer veren yaşamı; biyografi türünün başarılı ismi Ayşe Kulin'in kaleminden okuyucuya sunulmuş. İyi okumalar.
·232 syf.·
2023 17. kitabı
Yazarı Münir Nurettin Selçuk gibi büyük bir değerin biyografisini yazdığı için yürekten kutluyorum ve çok teşekkür ederim. Türk Sanat Müziği ' nde ki bu çok önemli bir yeri olan bestekâr ses sanatçısı olan Münir Nurettin Selçuk' u bence herkesin tanıması gerekir .Dönülmez Akşamın Ufkundayız, Kalamış, Endülüs 'te Raks, Aziz İstanbul, Aheste Çek Kürekleri, Aşıka Bağdat Sorulmaz gibi bir çok büyük eserleri besteleyen hayat veren bu çok büyük değerimizin ruhu şad olsun nurlar içinde yatsın oğlu da kendisi gibi büyük bir sanatçı olan Timur Selçuk. Yahya Kemal Beyatlı 'nın şiirlerini bestelemiştir ikisi birlikte bir çok baş yapıta hayat vermişlerdir başka besteleri de var tabi ki herkese tavsiye ederim mutlaka okuyun tanıyın derim.
2021 92. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2021 12:01
Kitabın adı:Bir Tatlı Huzur Yazarın adı:Ayşe Kulin Okuyanın adı :Sıdıka Topal Sayfa sayısı:240 Münir Nurettin Selçuk ünlü kişidir. Müziği,kişiliği,insanlığı, saygısı ile bambaşka bir insanmış. Çocuk yaşta sesinin güzelliği keşfedilir. Ama babası razı değilmiş müzikile uğraşmadım diye düşünüyormuş. Münir ise müzikle yatıyor müzikle kalkıyor . Yakışıklı bir delikanlı sesiyle insanları büyülemiş. Ekseriyetle kadınmış büyülenenler. Evlenmiş bir kızı olmuş . Çocuğun sesi doğduğu anda dikkat çekmiş. Büyüdükçe o da söylemeye başlamış. Atatürk'ü çok severmiş . Atatürk onun sesine hayranmış. Münir Nurettin ilk karısından ayrılmış ikinci kez evlenmiş 2 oğlu olmuş. Ellerine sağlık Ayşe Kulin....
2022 67. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2022 19:01
En sevdiğim yazarlardan bir tanesi Ayşe Kulin ve kendisinin en yalın diliyle yazdığı biyografiler. Münir Nurettin Selçuk’un da biyografisi roman tadında üstelik resimlerle aydınlatılmış.
2020 86. kitabı
Hem mevsim yorgunluğu içinde keyifli olsun hem de Ayşe Kulin kitaplarını tamamlamak için " Bir Tatlı Huzur"u okudum. Ayşe Kulin , Münir Nureddin Selçuk'u sanat hayatının yanında özel hayatına da değinerek, Selçuk için söylenenlerle, yazılanlarla harmanlayarak bu kitabı yazmış. Bir nefeste sıkılmadan, hem Münir Nureddin hem o dönem İstanbul sosyal hayatını öğreniyorsunuz. Satır aralarında ilginç bilgiler vardı : Selçuk'un Yeşilçam'dan geçtiğini, 6-7 filmde rol aldığını biliyor muydunuz ? Hem de Hazım Körmükçü, Feriha Tevfik, Avni Dilligil gibi dönemin starlarıyla oynamış. Münir Nureddin, Şerif Muhiddin Targan'dan sonra New York Town Hall'da konser verebilen ikinci Türk olduğunu biliyor musunuz ? Ya konser öncesinde kendini kampa aldığını soğuk bir şey yeyip içmediğini, atkısız dolaşmadığını, daima sağlığına çok dikkat ettiğini... Bir Tatlı Huzur almak için Kalamış'a- büyüdüğüm köye- geliyormuş, acaba şimdi gelse huzur bulur mu? Değil huzur Kalamış bile bulamayacak neredeyse. Marinadan dolayı deniz görünmüyor, beton yığınlarından nefes alınmıyor, trafikten huzur kalmıyor. Her zaman ki gibi anlatım, dil olarak bir Ayşe Kulin klasiği sürprizle karşılaşmıyorsunuz. Konu olarak da Türk Musikisinde ölümsüz eserler bırakmış büyük bir sanatçıyı tanıyorsunuz. Ayşe Kulin sevenlere, tarih , biyografi sevenlere, herkese okumasını tavsiye ederim.

Ayşe KulinYazar · 41 kitap
Kaleme aldığı biyografik eserleri ve romanlarıyla çok okunan yazarlardan biri olmuş ve birçok ödül kazanmıştır. Üslubundaki akıcılık ve yalınlıkla büyük övgü alan yazarın öykü ve kitapları senaryolaştırılıp beyazperdeye aktarıldı. Arnavutköy Amerikan Kız Koleji Edebiyat bölümünü bitirdi. Çeşitli gazete ve dergilerde editör ve muhabir olarak çalıştı. Uzun yıllar televizyon, reklam ve sinema filmlerinde sahne yapımcısı, sanat yönetmeni ve senarist olarak görev yaptı. Öykülerden oluşan ilk kitabı Güneşe Dön Yüzünü 1984 yılında yayımlandı. Bu kitaptaki Gülizar adlı öyküyü, Kırık Bebek adıyla senaryolaştırdı ve bu filmi 1986 yılında Kültür Bakanlığı Ödülü'nü kazandı. Kulin, 1986'da sahne yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini üstlendiği Ayaşlı ve Kiracıları adlı dizideki çalışmasıyla Tiyatro Yazarları Derneği'nin En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü'nü kazandı, 1996 yılında Münir Nureddin Selçuk'un yaşam öyküsünün anlatıldığı Bir Tatlı Huzur adlı kitabı yayınlandı. Aynı yıl, Foto Sabah Resimleri adlı öyküsü Haldun Taner Öykü Ödülü'nü, bir yıl sonra aynı kitabı Sait Faik Hikâye Armağanı'nı kazandı. 1997'de yayınlanan ve Aylin Devrimel'in hayatını konu alan Adı: Aylin adlı kitabı ile, İstanbul İletişim Fakültesi tarafından yılın yazarı seçildi. Bu kitap yazarın çok geniş kitleler tarafından tanınmasını sağladı. 1998 yılında Geniş Zamanlar adlı öykü kitabı, 1999'da İletişim Fakültesi tarafından yılın romanı seçilmiş olan Sevdalinka ve 2000'de yine bir biyografik roman olan ve Füreya Koral'ın hayatını aktardığı Füreya yayınlandı. Ayşe Kulin, 2001 yılında yayımlanan Köprü isimli romanı ile Türkiye'nin doğu illerinde yaşanan dramın kökenleri ve cumhuriyet tarihi içindeki nedenlerini ele aldı. Bu romanı, 2006 ve 2008 yılları arasında Star TV'de aynı isimle dizi olarak yayınlandı. Yine 2002 yılında yayınlanan Nefes Nefese isimli romanı ile İkinci Dünya Savaşı sırasında yüzlerce Yahudi'yi soykırımdan kurtaran Türk diplomatlarının kahramanlıklarını bir aşk öyküsü ile birlikte işliyor. Nefes Nefese romanı toplamda 34 ülkede yayınlandı. Ayrıca Ayşe Kulin bu romanıyla İtalya'da verilen Premio Roma Ödülleri'nde finale kalan beş yazardan biri oldu. Geniş Zamanlar adlı öykü kitabı, 2007 yılında Star TV'de aynı adla dizi olarak yayınlandı. 2004 yılında yazdığı Gece Sesleri romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2008 ve 2009 yılları arasında Show TV'de yayınlandı. Yine 2009 yılında yazdığı Tek ve Tek Başına Türkan adlı Biyografik romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2010 ve 2011 yılında arasında Kanal D'de yayınlandı. 2007 yılının Kasım ayında UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi oldu. 2008 yılında yazdığı Veda romanı, aynı adla televizyona uyarlanarak 2012 yılında Kanal D'de yayınlandı. İtalyancaya çevrilen Nefes Nefese adlı romanı, 2016'da İtalya'nın en prestijli roman ödüllerinden Premio Roma'da en iyi yabancı roman dalında ödüle layık görüldü.