Böylesi Daha Güzel

It’s Better This Way

Böylesi daha güzel
2023 1. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2023 00:00
Yeni yılda Debbie Macomber kitabıyla başladım, sıcacık hikâyelerinden birini daha tanıdığım için çok mutluyum Kitabın ismini, zorda kaldığım zamanlarda kendime hatırlatıyorum: “Böylesi daha güzeldir belki de.” diye…
Puan vermedi·300 syf.·
2026 7. kitabı
Yorumum ; Yazardan okuduğum üçüncü kitap. Bu ay @pamukokumalar grubumuzda #yabancıyazar temasında okuduğum kitap. Açıkçası yazarın kitaplarına bu yıl daha çok yer vermeye çalışacağım.Hem okunması keyifli hem de insanın içini ısıtan bir tarzı var. Konusundan belli aslında az çok ne olduğu. Ne olursa olsun ne yaşanırsa yaşansın aile olabilmeyi anlatıyor.Gerçi bu kitapta okuduğumuz medeni halin gerçek hayatta çok yaşanacağını sanmıyorum ama sonuçta kitap Hani gerçek hayatta da bir şey olduğunda deriz ya belki de böylesi daha hayırlı böyle olması gerekiyor.Hah bu kitabın adı da aynen böyle kitapta ne yaşanırsa yaşansın belkide daha güzeli geleceği için yaşanıyordur .Karakterleri genel olarak sevdim.Tek sevemediğim Eddie idi.Julia ve Heath in arasında çıkan bağlantı ne yalan söyleyim şaşırttı beklemiyordum. Genel olarak severek okudum Debbie Macomber
2026 1. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2026 23:57
Son zamanlarda ruhumu yoran kitaplar okumuşken bu kitabı elime almak için can atıyordum. Tatlı tatlı aktı okurken zaman nasıl geçiyordu bilmiyordum :) Keyifli bir deneyim için tavsiye ediyorum:)
2024 30. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2024 02:01
Üzülerek ilk defa Debie Macomber'ın bir kitabını isteksizce okudum. Kitabın yarısına kadar konu akışı güzel gidiyor ve sevdiğimi düşünüyordum ancak yarısına gelince o kadar toz pembe gözlüklerle yazılmış gibi ki kitap ne okuyorum ben Julia gerçekten neden bu kadar iyi niyetli diye diye bir hal oldum. Üzülerek tavsiye edemiyorum.
2023 16. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2023 19:41
Her kitabı gibi bu da çok güzel ve doyurucu bir kitaptı. Favori yazarım tam da ihtiyaç duyduğum bir zamanda , hikayesiyle hem mutlu olmamı sağladı hem de içimi heyecan dolu bir umutla doldurdu. özellikle yol ayrımında olan ve geleceği için endişeli olan okurlara gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Debbie Macomber ile hâlâ tanışmayan varsa çok şey kaybediyor derim.
2026 3. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2026 02:18
İçimizi ısıtan içine çekip hikayeyle bütünleşip şimdi neler olacak diye diye okutan. Bitince ah keşke devamı gelse dedirten o kitap. Güzeldi Yazarın diğer kitapları gibi
2024 42. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2024 08:47
Böylesi Daha Güzel- Debbie Macomber Debbie Macomber için bu kitap çok özel çünkü dostlarının hayatından ilham alarak kaleme alınmış. Julia Jones kocası Eddie ile evliliğini bitirmesi üzerinden altı yıl geçmiştir. Güvensizlik, ihanet ve boşanmanın ardından evi satip kendini mutlu hissedeceği bir apartmana taşınarak hem hobilerine zaman vermiş hemde geçmişi geride bıraktığını düşünmüştür. Spor salonunda tanıştığı iki çocuklu Heath Wilson ile arkadaş olmuş ve bu aşka evrilmiştir. Sonrasında birçok ortak noktalariyla birlikte geçmişten gelen bir gerçek birçok kişiyi etkileyerek bu taze aşıkların mücadelesine dönüşmüştür. Yazar ara ara okuduğum sıcacık hikayeleriyle insanı sarıp sarmalıyor. Hayatin mesgalesinden yorulduğunuz anda sizi içine alan ve gülümseten kitaplarla sevmenin ve sevilmenin aile olmanın önemini vurguluyor. Tavsiye ederim... ~ Alıntılar ~ Sadakatsiz bir aşk değersizdir. Artık bir aşk da değildir. Değiştiremeyeceğimiz şeyleri kabulle­nip yolumuza devam etmeliyiz.
2022 126. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2022 00:00
Sadakatsizlik, ihanet ve boşanma ile sonlanan iki ayrı evlilikten çıkan Julia ve Heath'in hikayesi. İkisinin de uzun yıllar mutlu olduklarına inandıkları evliliklerinin aldatma ile bitmiş olması ortak özellikleri. Bu ortaklık boşanmadan 6 yıl sonra onları komşu olarak yanyana getiriyor ve romantik gelişmeler yaşanıyor. Ancak tam mutluluğu bulduk derken her iki tarafın çocukları ve eski eşleri ile çıkan sorunlar önlerine engel olarak çıkıyor. Gerçek bir duygusal ve psikolojik mücadele vermeleri gerekiyor. Ya da ayrılmalılar.. Aşk her yaşta ve her an yaşanabilir dedirtiyor kitap. Kalbin ve duyguların yaşlanmadığını gösteriyor aslında. Kitabın ismi ise hemen her olayda karşımıza çıkıyor. Başımıza gelen olumsuzlukların sonrasında iyi ki öyle olmuş dediğimiz durumlar mutlaka yaşıyoruzdur. Bu sebeple bu kelimeleri sık kullanıp, kendimize söylememiz gerek belki de.. "Böylesi daha güzel." Okurken bir amerikan filmi izler gibi gözümde canlandı her sahne.. Güzeldi.
Roman
2022 65. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2022 00:00
Yine bir solukta okuduğum, yüzümde ve yüreğimde tebessüm olan bir kitaptı. 2023 senesinde ilk seriden başlayıp tüm kitaplarını tekrar okumaya niyet ettim. Kitaptan kısacık bahsedecek olursam; Julia 31 yıllık evliliğini eşinin başka bir kadına aşık olması nedeniyle bitireli 6 yıl olmuştu. Evliliği bitmesin diye çok uğraşsa da engel olamamıştı. Yetişkin olan kızları Hillary ve Mary'de bu boşanmadan etkilenmişti. Hayatına yön veren Julia 6 sene sonra tanıştığı Heath'e aşık olur. Sonradan ortaya çıkan bazı olaylar hem komik, hem üzücü olaylar yaşatır. Gönülden tavsiyemdir. Debbie Macomber
2022 89. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2022 12:44
Selamlar; Yine keyifli bir tık değişik bir kurguyla kurgulanmış kitabı okumanın keyfını yaşadım Julia ve Heath in aşk hikayesi İkisi de 6 yıl önce ayrılmışlardır ; ikisininde 2 çocuğu vardır Julia eşinin aldatmasından dolayı zor bir dönem geçirmiştir bu sebeple bir ilişki yaşamak istemiyordur Heath ise yaşamına birilerini alsa bile kafa yapısına uymadığı için yol alamıyordu iki aşığın yolları aynı binanın spor salonunda kesişir..Başta selam ile başlar sonrasın da kahve içmeye döne ve sonrasında aşka :))) bu aşkı zor bir süreçler çocuklar ve ayrıldıkları eşleri ile birlikte buraları pas geçiyorum spoiler olur ve kitabın heyecanını kaçırmayalım ben ne yazsa okurum diyorum ve Debbie teyzemin kalemini seviyorum

Debbie MacomberYazar · 62 kitap
Amerikalı aşk romanları ve çağdaş kadın kurgu yazarıdır. 6 romanı TV filmine, Cedar Cove roman serisi ise yine aynı adlı bir televizyon dizisine uyarlandı. Disleksik olan Macomber sadece lise mezunudur. İlk yazıları kiralık bir daktiloda evinin mutfağında yazdı. Bir taraftan beş çocuğunu büyütürken yazar olmaya karar verdi. Yazdıklarını yayıncılar defalarca reddetti en sonunda serbest zamanlı bir magazin işi buldu. Katıldığı bir yazar konferansında yazdığı yazılarından biri Harlequin Enterprises'ın bir editörü tarafından toplum önünde eleştirilmek üzere seçildi. Editör romanını yırttı ve ona da fırlatıp atmasını tavsiye etti. Macomber ilk fırsatta Heartsong adlı aynı romanı Harlequin'in rakibi Silhouette Books'a gönderdi. Silhouette romanı olan kitabı satın aldı ve bu kitabı Publishers Weekly tarafından incelenen ilk aşk romanı oldu. Starlight, şimdi Harlequin'e ait olan Silhouette Special Edition romantizm serisinin bir parçası olarak yayınlanan romanlarından ilkiydi. Macomber, Silhouette ve daha sonra da Harlequin için aşk romanları yazmaya devam etti. 1988'de Harlequin, Macomber'dan Donanma serisi olarak bilinen bir dizi birbirine bağlı hikaye yazmasını istedi. Çok geçmeden, yılda iki veya üç roman yazmaya başladı. 1994 yılına gelindiğinde, Macomber tek başlıklı romanlar yayınlamaya başladı. İlk ciltli kapağı 2001 yılında piyasaya çıktı. 2002 yılında Macomber, daha çok kadınlara ve onların arkadaşlıklarına odaklanan kitaplar yazmak istediğini fark etti. Thursdays at Eight, geleneksel aşk romanından çağdaş kadın kurgusuna ilk çıkışıydı. Macomber'in romanları hikayenin mesajını iletmeye odaklanır ve ayrıntılı betimleyici pasajlar içermez. Kadın kahramanları iyimser olma eğilimindedir ve "hikayeler, okuyucuda bir umut duygusu ve mutlu bir beklenti bırakacak şekilde çözülür." Macomber, Hristiyan inançları nedeniyle kitaplarında cinsellik içeren ayrıntılara yer vermese de, şehvet barındırır. Kitapları dünya çapında 170 milyon kopyadan fazla satmıştır.