Ece Temelkuran
... Ben seni düşünüyorum yazarken. Seni içtenlikle düşünüyorum. Sözcüklerden bir sevgi olanağı doğmasını düşünüyorum. Bunun beni kurtarmasını ya da seni... Sen ve ben, sevgili okur, son on yıldır –ki bu on yıl ömrümüzden gitti– dedik ki, "Bu da geçer." Birileri de hep karşılık verdi, "Böyle diye diye ömür geçti." Eh, orası da doğru. Peki o zaman ne yapmalı bu ömürle?.. Ece Temelkuran içinden geçtiğimiz çıldırtıcı gürültünün ortasında sözcüklerle ferahlatan, soluk aldıran bir alan açıyor.
174 sayfa

9/10 puan verdi
Yine çok keyifli ve kendimi içinde kaybettiğim bir kitapla tanıştım. Kapağı, adı, kitabın dokusu ve tabi ki Ece Temelkuran olması gibi bir çok sebebi vardı okumam için. Okumaya başladıktan sonra da zaten kitabın içinde ki yazılarda kayboluyorsunuz. Çok samimi bi o kadar da gerçek yazılar.. Seni içtenlikle düşünüyorum. Sözcüklerden bir sevgi olanağı doğmasını düşünüyorum.. Kalemine ve yüreğine sağlık sevgili Temelkuran..
Puan vermedi
" Böyle diye diye ömür geçti .
.... Ben seni düşünüyorum yazarken . … . Seni içtenlikle düşünüyorum . Sözcüklerden bir sevgi olanağı doğmasını düşünüyorum . Bunun beni kurtarmasını ya da seni ... Sen ve ben , sevgili okur ; son on yıldır ki bu on yıl ömrümüzden gitti , dedik ki , “ Bu da geçer . " Birileri de hep karşılık verdi , " Böyle diye diye ömür geçti . " Eh , orası da doğru . Peki , o zaman ne yapmalı bu ömürle ? Temelkuran içinden geçtiğimiz çıldırtıcı gürültünün ortasında sözcüklerle ferahlatan , soluk aldıran bir alan açıyor .
Puan vermedi
İlk defa bir kitabın altını çizmedim çünkü kitap bütün olarak beni cezp etti. Sanki Ece Temelkuran karşımda oturmuş konuşuyor ben ona hayran hayran bakıp dinliyorum gibi geldi geçti kitap. Kitap geldi geçti ama Ece hala yanımda hala sıcaklığını hissediyorum. Ben Ece Temelkuran'a Düğünlere Üfleyen Kadınlar ve Devir kitaplarında hayran kaldım ama bu kitapta "keşke arkadaşım olsa" dedim. Afilli kelimelerle dolambaçlı cümleler kurmaya çalışmadan, sade ve akıcı bir şekilde anlatışı ile "kitap yazarken bu kadar akıcı ile arkadaş sohbeti nasıl doyumsuzdur." dedirtti bana. Keşke bir sohbet etme imkanı olsa:)
Puan vermedi
Birbirimize özgürce dokunmaktan mahrum kaldığımız bu günlerde kitabın kapağının dokusunun kadife bir teni anımsatması ne kadar hoş bir ayrıntı... Yazar, yazdıklarıyla elimizden tutuyor sanki. Tüm cümleler içime işledi, bana dost oldu kelimeler... Bir nebze yalnızlığım edebiyatla anlık sonlanmalara tanık oldu. Daha çok Ece Temelkuran okumaya niyet ettim. Sevgilerle.
9/10 puan verdi
"ömür, aslında sondan başa doğru yazılan bir hikaye. Zaman yoktur, hatırlamak diye bir şey olmasa. İyi tarafı şu, hayat her ömür için sonsuz bir süre." "seninle ben adamakıllı yaşadık. Yaşıyoruz sonuçta. Hiçiz ikimiz de. Ama her şeyiz bir arada." Hukuk fakültesine hazırlanıyorum, üniversite değil fakülte başka hiçbir şey yok
10/10 puan verdi
Sadece iyi bir yazar olmanın ötesinde; toplumuma yol göstericiliği yaparak aslında “kötülüğün sıradanlaştığı bir dünyada hala bir Ümit var “ diyebilmenin adıdır Ece Temelkuran. Ve bu kötülüğün sıradanlaştığı kapitalist düzenlerde aslında eşit, özgür, onurlu yaşananın biraz zorluğuna dikkat çekerek “insanlık kurtarılmayı hak ediyor mu?” diye soruyor bizlere. “Demokrasi kapitalist ülkelerde yaşamaya yer bulamaz” diyor. Onurlu ve neşe içinde yaşamanın aslında eylemsellikten geçtiğini, eylemsellik olmadan anlamanın, değişimin zor olduğuna dikkat çekiyor…!
9/10 puan verdi
Ece Temelkuran'ın "Bu da Geçer" adlı kitabı, hayatın zorluklarıyla başa çıkma, umut etme ve yeniden doğma temasını derinlemesine işleyen etkileyici bir eserdir. Yazar, kendi kişisel deneyimlerinden yola çıkarak insanın içsel dünyasını keşfe çıkarırken, toplumsal olaylarla bireyin duygusal tepkilerini ustalıkla harmanlar. Kitap, zaman zaman ironiyle yoğrulmuş, zaman zaman derin bir içsel sorgulamaya dönüşen anlatımıyla okuyucuyu etkileyici bir yolculuğa çıkarır. Temelkuran'ın dilindeki akıcılık ve derinlik, okurun her sayfada yeni bir düşünceye dalmasını sağlar. Kitaptan Alıntılar: "Zamanı nasıl geçirdiğinizden ziyade zamanın size neler öğrettiğine bakın." "Hayat, anlatılmaz. Yaşanır. O yüzden, anlatılamaz bir şeyi yaşamak, en kıymetlisi." "Başlangıçlar her zaman iyi olur." Ece Temelkuran'ın "Bu da Geçer" kitabı, sadece bireysel bir yolculuk değil, aynı zamanda toplumsal ve kültürel bağlamlarda da derinlemesine düşündüren bir eser olarak öne çıkar. Herkesin hayatının zorluklarına ve değişimlere karşı bulabileceği bir rehber niteliği taşır.
Puan vermedi
Ece Temelkuran'dan ilk okuduğum eser oldu 'bu da geçer'. Ece Temelkuran bir gazeteci. Bu eseri de çeşitli yerlerde yayımladığı yazılarının ürünü. Bu yazılarda kadınların çektikleri acıları, çocukların, hayvanların, gördükleri kötülükleri, ülkelerdeki ekonomik sorunları, krizleri, mültecileri, ait olamama duygusu gibi daha birçok olayı, durumu ve duyguyu 'sessizlikle' haykırarak anlatmış. Cümlelerdeki o şiirselliği çok sevdim. Belki çoğumuzun sustuğu olaylara karşı bu cesareti takdir edilesi. Ben kendi adına saygımı, teşekkürümü sunuyorum. Mutlaka okunmalı.
Puan vermedi
Şu çıldırtıcı gürültüde hem içeride hem dışarıda neler oluyor bir bakalım ve bu gürültü geçer mi düşünelim. Temelkuran'a göre inada dönüşecek olan umut, tüm bu gürültünün geçeceği yönünde. Ama umutla ama inatla. Hep birlikte.
Puan vermedi
Ece Temelkuran'ın bu yıl yayınlanan kitabı Bu da Geçer, yerli ve yabancı çeşitli gazete ve dergilerde yayınlanan yazılarından oluşuyor. Yazarla okurun, kadınla kadının dertleşmesi bu kitap... İlk bölüm yazarın Türkçe yazdığı ve Türkiye'deki dergilerde yayınlanan yazılarından oluşuyor. Gerek Türkiye siyaseti gerekse kadın ve çocuk haklarına değiniyor. İkinci bölüm ise yabancı gazete ve dergilerde yayınlanan yazılarından oluşuyor. Avrupa ve Amerika siyaseti ile mülteci sorunları bu bölümün ana konusu. Kısaca kitap dünyanın kanayan yaralarına ayna tutmuş sadece ayna tutmakla kalmamış nasıl tedavi edilmesi gerektiği de söylenmiş. İşin başı ve sonu "birbirimizi ayrıştırmadan sevmekle" başlıyor. Amasız fakatsız sevebilmekle çözülecek bu problemler. Kitabın en son bölümü en sevdiğim bölüm oldu. Hannah Arendt'in "Kötülüğün Sıradanlığı" kitabından ( okumayı çok istiyorum ) esinlenerek " Sıradanlığın Kötülüğü' adını verdiği bölüm tüm dünya insanlarına yönelik mesajlar içeriyor. Son olarak kitabı severek okudum. Sizlere de tavsiye ederim okuyun, okutun.

Ece Temelkuran
Ece TemelkuranYazar · 25 kitap
1991 yılında Bornova Anadolu Lisesi'ni, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1993 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde gazeteciliğe başladı. İlk yazıları Patika dergisi'nde yayınlandı. Kadın hareketi, siyasi tutuklu ve hükümlüler, Güneydoğu sorunu üzerine çalıştı, röportajlar yaptı. Almanya'da kadın hareketi üzerine bir araştırma yaptı. Ardından avukatlık ruhsatnamesini aldı ancak bu mesleği henüz icra etmedi. Yurtiçinde ve dışında çeşitli dergilerde yazılar yazdı, CNN Türk'te muhabirlik yaptı. Dünya Sosyal Forum sürecini izlemek için 2003'te Brezilya'ya, 2004'te Hindistan'a gitti. Venezüella'daki sosyalist devrimini ve Arjantin'de ekonomik krizden sonra oluşan halk hareketini inceledi. Bu harekete ilişkin yazıları "Buenos Aires'te Son Tango" adı altında yazı dizisi olarak Milliyet'te yayınlandı. Milliyet gazetesinde "Kıyıdan" adlı köşesinde yazdı. Habertürk Gazetesi'nde 8 Şubat 2010 gününden itibaren yazmaya başlayan Temelkuran'ın yazı günleri Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi oldu. Ancak 4 Ocak 2012 tarihinde Temelkuran'ın işine son verildi. Her yıl Dünya Sosyal Forumu'nu yerinde izlemeye devam ediyor. Ece Temelkuran, Aslı Erdoğan, Ümit Kıvanç, Bejan Matur, Beliz Güçbilmez, Murat Uyurkulak ve Şamil Yılmaz ile birlikte Son Bir Kez oyununun yedi yazarından biridir. 17 Ekim 2010 tarihinden itibaren Habertürk TV kanalında her pazar yayınlanmaya başlanan "Kıyıdan" adlı bir programı hazırlayıp sundu. Girişimci ve yazar Metin Solmaz ile 1996 yılında evlenip 1998 yılında boşanmıştır. Bir suikaste kurban giden Uğur Mumcu ile CHP İzmir Milletvekili, TBMM Başkan Yardımcısı Güldal Mumcuçiftinin oğlu Özgür Mumcu ile 2007 yılında evlenip 2009 yılında boşanmıştır. (Özgür Mumcu, Sorbonne Üniversitesi’nde hukuk doktorası yapmış ve şu anda Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesinde asistanlık yapmaktadır.) Ece Temelkuran, film yönetmeni İnan Temelkuran'ın ablasıdır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.