Bazı hikâyeler vardır; okuduğunuzda yalnızca bir olay örgüsünü takip etmezsiniz. Sizi alır, geçmişinize götürür, içinizde unuttuğunuz duyguları yeniden uyandırır. Ceset, tam olarak böyle bir
Stephen King’in yazdığı en iyi kısa roman! Kuşku Mevsimi (Different Seasons), aslında 4 kısa romandan oluşur. Zaten kitabın adı da buradan gelir, her mevsim için 1 kısa roman kaleme almıştır Usta. 1983’te Altın Kitaplar, bu kitaptan “Ceset” adlı kısa romanı çıkartıp; 3 kısa romanla “eksik olarak” kitabı yayımlamıştır! 1986’daki Stand By Me isimli Rob Reiner filmi
bütün dünyada yankı uyandırınca, Altın Kitaplar yaptıkları büyük hatayı fark etmiş olacaklar ki 1988’de apar topar, yanına Usta’nın Richard Bachman mahlaslıyla yazdığı Hiddet (The Rage) kısa romanını ekleyerek, Ceset adıyla yeni bir kitap bastılar. Kitap orijinal haliyle, 4 kısa roman olarak Türkiye’de yayımlansa, Stephen King’in en iyi kitabı olabilirdi… Tam 38 yıldır basımı olmayan bu kitap, umarım en kısa zamanda tekrar basılır.
#okudumbitti
Yine King ve yine ben.. Ben iflah olmaz bir king bağımlısıyım. Kitaplarını yeniden toplamaya başladıktan sonra topladığım kitapları yavaş yavaş okumaya da başladım. Her kitabında farklı
Merhabalar, bir King kitabının sonuna geldik.
Bu kitap iki ayrı hikayeden oluşuyor, ilk hikaye Ceset, ikincisi Hiddet. Ceset, 4 çocuğun öldüğünü duydukları başka bir çocuğun tren raylarının yanındaki ceseti görmek için kilometrelerce yürüyüp ceseti bulması ile ilgili. İkinci hikaye Hiddet, bir lise öğrencisinin cinnet geçirip bir sınıf dolusu öğrenciyi rehin alması ve öğretmenlerini öldürmesiyle ilgili.
Bahsettiğim iki hikayede de adı ürkünç bile olsa kitap korku temalı değil. King bu sefer duyguları derinlemesine işlemiş, çocukların heyecanını yaşadıkları korkuyu uzun uzun betimlemiş. Diğer öyküde de lise öğrencisinin içindeki öfkeyi çok güzel bir şekilde betimlemiş.
Benim okuduğum kitap 1. Baskıydı. Daha sonra baskı olmuş mu bilmiyorum çünkü araştırdığımda ikinci hikayeden yani Hiddet’ten etkilenen başka bir lise öğrencisi tıpkı hikayedeki gibi sınıf arkadaşlarını rehin almış ve tutuklandığı sırada da cebinden bu kitap çıkmış. Bu durumda da Stephen King kitabı bastırmayı durdurmuş ve raflardan kaldırtmış. Kütüphanemde olması benim için güzel bir şans oldu.
Bu puanı vermemin sebebine gelince betimlemeler… Evet gerçekten güzel betimlemiş yazar, ama biraz daha kısa tutabilirdi ve ya biraz daha aksiyon ekleyebilirdi bence daha iyi olurdu o şekilde.
Kitabı bulabilirseniz ve King hayranıysanız okumanızı kesinlikle tavsiye ederim.
Keyifli okumalar dilerim.
Okudum okurken konuya adapte olmakta bir hayli zorluk çektim neden mi? ağır çekimde yol alıyor , zira ilk hikaye kasvet yüklü demir yolu ve kan yüklü sonra sonra baya açıldı açılmaz olaydı ürkütücüydü tabi yazarın stili malumunuz ikinci hikaye daha rahat okunuyor sindiriliyor lakin sonlara doğru sapıtıyor beynim bilindik ambale oluyor iteleye iteleye bitirdim zira bu yazarın hikayeleri aleni beynimi yoruyor. Özetle güzeldi okumak isteyene tavsiyedir.
CesetStephen King · Altın Kitaplar · 1988513 okunma
İki farklı hikayeden oluşuyor. Bana göre sıradan hikayelerdi. En azından Stephen King için. Kitap ne zaman hareketlenecek diye beklerken bir de baktım ki bitmiş. Adrenalin ve gerilimi yakalayamadığım için de pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim.
CesetStephen King · Altın Kitaplar · 1988513 okunma
Korkunç , gerilim dolu ama asla elden bırakılacak bir kitap değil .Soluksuz okunur ! Eh Stephen King den bahsediyoruz değil mi ;) Ne derin bir hayalgücü ...
Ceset- Stephen King
- Bir başkasının, dost olsa bile, hakkınızdaki gerçekleri bildiğini anlamak ürkütücü bir şey.
Kitap iki bölümden oluşuyor; kitaba adını veren ceset kısmı ve hiddet kısmı.
Ceset bölümünde; on üç yaşlarında dört cocukluk arkadaşının yaşadıkları çevrenin yakınlarında bir çocuğun cesedini görmek için çıktıkları yolda yasadiklari ve maruz kaldıkları olaylar anlatiliyor. Her birinin hayatlarına deginilmesi ve içlerinden birinin olaylari anlatıp yazar olması güzel detaylardandı.
İkinci bölümde ise; Charlie adında Amerikada yaşayan bir gencin ogretmenini dövmesiylr okuldan atılmadan önce babasının silahını alıp sınıf arkadaşlarını rehin alması sonucu sınıf arkadaşları da çeşitli duygu degisimleri yaşıyorlar. Okurken aslında bir ebeveynin yada bir öğretmenin çocuk üzerindeki olumlu yada olumsuz oluşturabilecek davranislari görmüş oluyorsunuz.
CesetStephen King · Altın Kitaplar · 1988513 okunma
Ceset, iki farklı hikâyeden oluşuyor. Kitabın ilk bölümünde, tren yolunda ölen çocuğun cesedini bulmaya çalışan yaşları on iki olan dört çocuğun hikâyesi anlatılıyor...
Bu hikayede bir sahne var ki beni inanılmaz etkiledi. Kitap tüm olayı bize anlatan Gordon'un bir sözü ile başlıyor; "En önemli şeyler, söylenmesi en zor olan şeylerdir. Çünkü kelimeler onları küçültür. Hayatınızdaki iyi şeylere yabancıların önem vermesini sağlamak çok zor"
Gordon işte tam da bu sözün gerçekleştiği bir olay yaşıyor tren yolunda. Dört arkadaş ( Vern, Teddy, Gordon, Chris )gece olunca ormanda kamp ateşi yakıp nöbet tutarken sıra Gordon'a geliyor. Orada bir Ceylan sahnesi var, anlatmaya kelimeler yetersiz kalır. Ordaki duyguyu yazar öyle bir vermiş ki bize, o Ceylan ile Gordon'un birbirlerine bakışlarını. Okurken tüylerim diken diken oldu. Çok duygulandım. Bu bakışı Gordon arkadaşlarına anlatmıyor çünkü o duyguları tam aktaramıyacağını düşünüyor. Yolculuk boyunca en iyi en temiz anısı olarak kendine saklıyor. İşte kitabın başındaki Gordon'un ne demek istediğini o sahneyi okurken daha bi' anlıyoruz. Ceset gerçekten harikaydı. İkinci hikayeyi pek beğenmedim. Bir grup liselinin silahla bir sınıfı esir almasını anlatıyor.
Sırf ilk hikaye için kitabı okuyun derim. Filmi de varmış. Yakın zamanda izleyeceğim...
CesetStephen King · Altın Kitaplar · 1988513 okunma
Stephen king'in en iyi roman tadında öykülerinden bir tanesi.
Dört çocuğun, kasabanın otuz mil ötesindeki bir cesedi görmek için çıktığı yolculuğu anlatıyor.
Basit bir hikaye gibi geliyor. Ama içinde verdiği mesajlar, çocukluğumuzdan bir parça...
Aile ilişkileri , arkadaş çevresi , okul hayatı ve o yetişkinliğe doğru büyümenin verdiği o his.
Stephen Edwin King (d. 21 Eylül 1947, Portland, Maine), korku, doğaüstü kurgu, gerilim, suç, bilimkurgu ve fantazya türlerinde eserler üreten Amerikalı yazar ve senarist. Kitapları toplam 350 milyon kopyadan fazla sattı ve çoğunun film, televizyon dizisi, mini dizi ve çizgi roman uyarlamaları yapıldı. Yedi tanesi Richard Bachman müstear ismiyle olmak üzere, 62 roman ve 5 kurgu dışı eser yayınladı. Ayrıca çoğu, kitap koleksiyonlarında yayınlanan 200 kadar öykü yazmıştır.
İlki 1987 yılında Sadist (Misery) romanı başta olmak üzere toplam 15 kez Bram Stoker Ödülü'ne layık görüldü. 2003 yılında Ulusal Kitap Vakfı (National Book Foundation) tarafından "Amerikan Edebiyatına Üstün Katkı Ulusal Madalyası" ile onurlandırıldı. 2004 yılında Dünya Fantazya Konvansiyonu (World Fantasy Convention) tarafından "Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görüldü. 2007 yılında Amerikan Gizem Yazarları Organizasyonu (Mystery Writers of America) tarafından "Grand Master" ödülüne layık görüldü. Amerikan edebiyatına yaptığı katkılar nedeniyle, 2015 yılında Ulusal Sanat Vakfı (National Endowment for the Arts) tarafından "Ulusal Sanat Madalyası" ile onurlandırıldı.
İlk romanı Göz (Carrie) 1974 yılında yayımlanmıştır. Özellikle 1982 yılında başlayıp 2005 yılında sona erdirmiş olduğu Kara Kule (The Dark Tower) serisi ile ünlüdür. Yeşil Yol (The Green Mile), Esaretin Bedeli (the Man Who Loved Rita Hayworth aka the Shawshank Redemption) gibi pek çok kitabı senaryolaştırılıp beyaz perdeye aktarılmıştır. İlk profesyonel kısa öykü satışını The Glass Floor adlı öyküsüyle Starling Mystery Stories'e yapmıştır (1967). Kitaplarının çoğu memleketi Maine'de geçer.
Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Stephen_King