Polisiye fakat polisiye severleri çıldırtacak türden. King’in sadık okuyucularının şaşırmayacağı lakin diğer herkesin sinirleneceği bir son. Bir çok kişisel gelişim kitaplarında bulamayacağınız bir mesaj; bir saniye düşündüğünüzde belki de aklınızı kaçırmanıza sebep olacak yada ne biçim son deyip geçeceğiniz bir kitap.
Colorado KidStephen King · İnkılap Kitabevi · 2007508 okunma
Yazarın son sözünde belirttigi gibi begenip begenmeme konusunda orta yolun olmadigi bir kitap.
Benim tercihim yazara pek yakistiramadigim bir kitap olmuş. Ama begenenlerde olmuştur elbette.
Kitabi sonuca baglamamakla pek iyi bir sey yapmadigini belirteyim.
Ozellikle iki de bir "E, ya" cumle başlangıcı bir noktada sınır ediyor.
Colorado KidStephen King · İnkılap Kitabevi · 2007508 okunma
Stephen King’in bir kitabının bu kadar az sayfa olacağına asla inanmazdım, bu kitabı görene kadar. Sonra da aklıma, bu adam kısa yazdıysa bir bildiği vardır, Zweig gibi gereksiz gördüğü her kelimeyi çıkarıp en iyi kısımları kitapta bırakır demiştim. Adeta 2/2 yaptım. Tekten yatardık normalde bizler.
Kitap gerçek bir gizem kitabı. Bunu da hikayesinden çok kitabın içindeki olmayan SON ile sağlıyor. Giriş var, gelişme var ama sonuç yok. Neden? Adı üstünde gizem. Aslında yaşanmış bir hikayeye konuk oluyoruz bizler. Birazı da hala yaşanan. Yaşanan kısım, ihtiyarların susmak bilmemesi ve hiç yorulmadan anlatmaları; yaşanmış kısım ise Stephen King’e arkadaşının verdiği gazete kupürü (küpür diye bilinir ancak kupür olarak yazıldığı kabul edilmiştir, rica ederim) ve bunu kaybettikten sonra hatırladıkları kadarıyla olayla ilgili bir kitap yazmış olması.
Her şey Stephanie’nin staj yaptığı yerdeki iki ihtiyar Dave ve Vince karakterlerine meslek hayatlarında unutamadıkları bir olayı sormasıyla başlıyor. İhtiyarlar da hikayeyi çözememişler, gizem olarak kalmış. Final de aynen buna uygun olarak yapılmış. Seveyim mi yoksa nefret mi edeyim. Seveyim. Sevginin gücüne halen inananlardanım. Sevdim. İyi okumalar dilerim..
Colorado KidStephen King · İnkılap Kitabevi · 2007508 okunma
Kitap King standartlarına göre çok kötüydü. Sıkı bir King hayranı olarak bunu kesinlikle belirtmek istiyorum. Kitabı sevmedim ancak kitabın sonunda yazarın eklediği bir not var ki, zaten kitabın sevilmesi için yazmadığını, sadece yazmak istediğini söylüyor okuruna. Yıllar önce bir gazete kupüründe okuduğu bir olayı -sonradan kupürü kaybetmiş- düşünmeyi bir türlü bırakamamış. O kupür canlanıp kafasında bir olay haline gelmiş; en çok da karakterlerinin bu olayla nasıl baş ettiğini görmek King'i heyecanlandırmış. Kısaca adam yüzde yüz kendisi için yazıyor, sizin de bunun bir noktasında hayal dünyasına dahil olmanıza izin veriyor. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer mantığı biraz. Ama ben King'in bu olayına bayılıyorum, o yüzden kitaptan her ne kadar hoşlanmasam da bu King'in kitaplarına duyduğum sevgiyi asla değiştirmiyor. Hepsini okumaya kararlıyım.
Colorado KidStephen King · İnkılap Kitabevi · 2007508 okunma
Stephen King sizi şaşırtmayı her zaman başarıyor. Sonuna hazır mısınız? Derin bir nefes alın ve sayfalar arasında ilerlemeye devam edin. Bırakın kelimeler sizi sarsın.
Colorado KidStephen King · İnkılap Kitabevi · 2007508 okunma
Nasıl ilgili hikaye bir çok bilinmezlik ile dolu olsa da her şeyi biliyor gibi hissediyorsanız... Sanırım bu hikayeyi okuduktan sonrada sevdiginizi düşünüp acaba sevmedim mi bilinmezliginde olacaksınız. Okuduğum kitaplar hakkında neredeyse hiç spoiler vermiyorum ne yazık ki. Sadece kişisel görüşümu aktarıyorum. Ama sonuç olarak usta kalem bir gazete makalesinden yazmista yazmış... Ama sevdim mi sevmedin mi valla orası muamma
Colorado KidStephen King · İnkılap Kitabevi · 2007508 okunma
Üstada pek yakışmayan bir kitap olmuş ama yinede onun kaleminden olunca insanın okuyası geliyor.Meraklandığım yerlerde oldu hem.Kalite kokan ama insanı içine pek çekmeyen,polisiye bir kitaptı.
Colorado KidStephen King · İnkılap Kitabevi · 2007508 okunma
Yazarın bu kısa kitabı bir çırpıda bitiverdi. Bana varacağımız yer kadar yolculuğun kendisinin de ne kadar önemli ve keyif alınabilir olduğunu hatırlattı. Gizem olmasa hayatlarımızın ne kadar tatsız olacağını da. Bu da ya seveceğiniz ya da nefret edeceğiniz hikayelerden diyor King. Ben sevdim.
Colorado KidStephen King · İnkılap Kitabevi · 2007508 okunma
Okuduğum King kitaplarından biraz farklı. Maine de bir adada yıllar önce gerçekleşen çözüme ulaşmamış bir soruşturmayı, adaların kendine özel sırları olduğunu düşünen, gazetede staj yapan stapheni tekrar gündeme getiriyor. İki yaşlı gazetecenin stephani ye hikayeyi anlatmasıyla aktarılıyor bizede. Sahilde bulunan ceset intihar mı cinayet mi soruşturma sonuçsuz kalıyor hikaye boyunca bu genç kızımız olayı çözecek mi diye bekliyoruz.
Kitap bana göre King in de başarısız kitaplar yazabileceğinin bir kanıtıydı. Yanılmıyorsam King in kanserden öldürdüğü hayali yazar Richard Bachman a yazdırdığı öykülerinden biri olması lazım bu kitap.
Colorado KidStephen King · İnkılap Kitabevi · 2007508 okunma
Stephen King'in kıtabın sonunda da belirttiği gibi; bu kitabı ya seveceksiniz ya da nefret edeceksiniz. Ortası yok. Bence bunu demekle çok iyi yapmış. Aslında ben de öyle düşünüyorum. Normalde ortada bir gizem vardır ve kitabın sonlarına doğru bu gizem çözülür. Kitabı okurken bir yerden sonra bu gizemin çözülmeyeceğini anladım. Nasıl olur? diye düşünmekten kendimi alamasam da bence tarzıyla yine fark yaratmış Stephen King. Ucu açık bitmiş çünkü ortada çözülmüş kesin bir sonuç yok ve karakterler kendi aralarında olayın akışını bir sonuca bağlamaya çalışmış. Ama dediğim gibi kesin bir sonuç yok. Bu yüzden bu kitabı okuyanlar Colorado Kid'in gizemini kendince yorumlayabilir diye düşünüyorum....
Colorado KidStephen King · İnkılap Kitabevi · 2007508 okunma
Stephen Edwin King (d. 21 Eylül 1947, Portland, Maine), korku, doğaüstü kurgu, gerilim, suç, bilimkurgu ve fantazya türlerinde eserler üreten Amerikalı yazar ve senarist. Kitapları toplam 350 milyon kopyadan fazla sattı ve çoğunun film, televizyon dizisi, mini dizi ve çizgi roman uyarlamaları yapıldı. Yedi tanesi Richard Bachman müstear ismiyle olmak üzere, 62 roman ve 5 kurgu dışı eser yayınladı. Ayrıca çoğu, kitap koleksiyonlarında yayınlanan 200 kadar öykü yazmıştır.
İlki 1987 yılında Sadist (Misery) romanı başta olmak üzere toplam 15 kez Bram Stoker Ödülü'ne layık görüldü. 2003 yılında Ulusal Kitap Vakfı (National Book Foundation) tarafından "Amerikan Edebiyatına Üstün Katkı Ulusal Madalyası" ile onurlandırıldı. 2004 yılında Dünya Fantazya Konvansiyonu (World Fantasy Convention) tarafından "Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görüldü. 2007 yılında Amerikan Gizem Yazarları Organizasyonu (Mystery Writers of America) tarafından "Grand Master" ödülüne layık görüldü. Amerikan edebiyatına yaptığı katkılar nedeniyle, 2015 yılında Ulusal Sanat Vakfı (National Endowment for the Arts) tarafından "Ulusal Sanat Madalyası" ile onurlandırıldı.
İlk romanı Göz (Carrie) 1974 yılında yayımlanmıştır. Özellikle 1982 yılında başlayıp 2005 yılında sona erdirmiş olduğu Kara Kule (The Dark Tower) serisi ile ünlüdür. Yeşil Yol (The Green Mile), Esaretin Bedeli (the Man Who Loved Rita Hayworth aka the Shawshank Redemption) gibi pek çok kitabı senaryolaştırılıp beyaz perdeye aktarılmıştır. İlk profesyonel kısa öykü satışını The Glass Floor adlı öyküsüyle Starling Mystery Stories'e yapmıştır (1967). Kitaplarının çoğu memleketi Maine'de geçer.
Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Stephen_King