Colorado Kid

Orijinal Adı:
The Colorado Kid

2026 10. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2026 01:05
Yıllar önce yaşanmış ve sırrı hâlâ çözülememiş bir cinayet… Colorado Kid, tam olarak böyle bir bilinmezliğin hikâyesidir. Stephen King, sonsözde bu romanı bir arkadaşının gönderdiği gazete haberinden esinlenerek yazdığını söyler. İlk bakışta sıradan görünen bu olay, yazarın zihninde yer etmiş ve zamanla derinleşerek bir romana dönüşmüştür. Kitap boyunca okur, çözülmeyi bekleyen bir gizemin içinde ilerler. Ortaya atılan her ihtimal gerçeğe yaklaşıldığı hissini uyandırır; ancak her adımda yeni sorular doğar. Hikâye bir çözüme ulaşmaz, aksine belirsizliğin içinde büyür. King’in amacı klasik bir polisiye kurgulamak değildir. Bu eser, bir cinayetin nasıl işlendiğinden çok, neden her şeyin açıklanmak zorunda olmadığını sorgular. Çünkü hayat da çoğu zaman böyledir: Bazı olaylar yarım kalır, bazı sorular cevapsız kalır. “Nereden geliyoruz? Nereye gidiyoruz?” gibi soruların kesin yanıtları olmayabilir. Colorado Kid, okura şu düşünceyi bırakır: Belki de önemli olan her sırrı çözmek değildir. Önemli olan, belirsizlikle yaşamayı ve bilinmeyenin yarattığı duyguyla yüzleşmeyi öğrenmektir. Bu roman, çözülmemiş bir cinayetten çok, hayatın kendisindeki gizemin anlatımıdır.
2025 22. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2025 12:49
Başlayıp yarım bırakıp tekrar başladım. King'in beğenmediğim çok az romanlarından bir tanesi oldu. Olay örgüsü dağınık, karakterler oturmuyor kafada.. Gerçekten çözemedim kitabı.Kitap yarım bırakmak istemediğim için okudum sonuna kadar ama zorlandım maalesef. Olmamış üzgünüm
2023 12. kitabı
Yazarın okuduğum 52. kitabı oldu. Ve maalesef sevmediğim kitapları içinde yerini aldı. Tabii benim fikrim ama bu kitabı yazmasına gerek yokmuş gibi hissettim. Çok sevdiğim için kendimi her kitabını okumak zorunda hissediyorum. Bu şekilde zorladığım için de beğenmediğim kitapları çıkıyor.
2023 16. kitabı
Stephen King efsanesi, ucu bilinmeyene doğru giden yepyeni bir soruşturmayla geri döndü. Maine sahili açıklarındaki bir adada ölü bir adam bulunur. Cesedin üzerinde kimlik yoktur. Birtakım ipuçları, iki yerel gazeteci ve adli tıp eğitimi gören bir öğrenci sayesinde ortaya çıkar. Ancak adamın kimliğinin belirlenmesi bir yıldan fazla sürecektir. Ölen adamın ve ölümünün şaşırtıcı koşulları hakkında bilgi sahibi olundukça, çözümden de o denli uzaklaşılmaktadır. Bu, olanaksız gibi görünen bir suç mudur, yoksa çok daha garip bir olay mı? Esrarın kalbindeki karanlık ve esrarlı olayları araştırma dürtümüz hakkında olan bu hikâyeyi Stephen King’den başkası anlatamazdı. Stephen King, Dashiell Hammett’in Malta Şahini’nden ve Graham Greene’in eserlerinden izler taşıyan bu kitabında, konusu esrarın doğasından aşağı kalmayacak kadar şaşırtıcı bir hikâyeyle karşımıza çıkıyor… Zevkli ve okuması eğlenceli bir hikaye türünde yazılmış , tam anlamıyla gizemini korumuş ve gizemi aydınlatmadan bırakılmış bir eser. Sonuna kadar soru işareti devam ediyor ve hixbir soru işareti aydinlanmadan kitabın kapağını kapatıyorsunuz. Fakat yazarında dediği gibi , aslında Colorado Kid'in o sahilde çöp kutusuna dayamış duran görüntüsüne aşıktı ve hiçbir detay da bu fikri değiştirmeden olduğu gibi kabul edilip yalnızca aşık olduğu görüntüde kalmış bir eserdi. Sevdim muhakkak . Zaten ben King’den çıkan her eseri severek okuyorum. Fakat itiraf etmeliyim ki King’in hikaye türüne de apayrı Bi hayranlık duyuyorum. Zaten adamın dergilerde dahi yayımladığı çok fazla hikayesi var iken , kitapta toplanan her hikayesi benim için nimet derecesinde . Okumak isteyenlere tavsiye ederim. King hayranı olanlar mutlaka okumuştur. Malum ben King serüvenini geç açtığım için resmen emekliyorum bu yolda. Sevgi sağlık ve
2026 4. kitabı
Okunma: 05 Mart 2026 01:30
Hikâye, ABD’nin Maine eyaletindeki küçük bir adada geçen bir gazete ofisinde başlar. Yerel bir gazetede çalışan iki yaşlı gazeteci, stajyer olarak gelen genç bir muhabire yıllar önce çözülememiş tuhaf bir olayı anlatmaya başlar. Yıllar önce sahilde bir adamın cesedi bulunur. Adamın kim olduğu başta bilinmez ve üzerindeki eşyalar da oldukça garip ipuçları verir. Yapılan araştırmalar sonunda kimliği tespit edilir, fakat olayın nasıl gerçekleştiği giderek daha da gizemli bir hâl alır.
2026 21. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2026 20:14
Colorado kid klasik King tarzından hayli bir farklı kitap olarak karşımıza çıkıyor. Bilinmeyen i merak etme arzusu ve hayatta her zaman bazı şeylerin net açıklaması olmadığını gösteren, gizemin hayatta her zaman suyun üstünde ki dubalar misali yükseleceğini anlatan bir kitap Colorado kid. İki gazeteci ve bir stajyer anlatımında devam eden hikaye de en çarpıcı özellik bir sonuca bağlanmasa da bir tatmine ulaşmışlık var okurda. Yazar gizem denen kavramın hayatın sonuçlarından biri olacağını ve bu sonucun sonu üç nokta da olsa kabul edilmesi gerektiğini detaylı işleyerek anlatmış adeta. Ana karakterlerin geçmişi hakkında bilgimiz yok. Tasvirler az. Ama karakterler çok akılda kalıcı. King'in çevre betimlemelerinin kitapta az olmasını hiç yadırgamadım. Çünkü anlatmak istediği gizemi öyle güzel betimlemiş ki asıl konumuz bu beyler demiş kalemiyle. Ve değişik bir türü kendince yorumlayıp yazmış. Başarılı da olmuş. Sonuç olarak da kitaptaki karakterlerimizden birinin sık sık dediği gibi "e ya" kitap kesinlikle tavsiye edilir bir kitap. King'in nadir gizem eserlerinden biri. Ve ders verici...
2023 78. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2023 19:18
STEPHEN KING || COLORADO KID Maine sahili açıklarında bir adada ölü bir adam bulunur ve cesedin üzerinde kimlik yoktur. Ölen adamın ve ölümünün şaşırtıcı koşulları ortaya çıktıkça çözümden uzaklaşılmaktadır. Colorado Kid için tam olarak bir King klasiği diyebilirim. Gizemli, esrarlı, şüpheli akıcı, merak uyandırıcı ve son sayfasına kadar yer alan soluksuz atmosferiyle bir soruşturma hikayesi okumaya hazır olun. Sağlam karakterleriyle ve güçlü anlatımıyla, okuyucusunu dipsiz bir kuyuya bakmaya davet eden Stephen King, bu kitabında "suçtan mı yoksa garip bir olaydan mı ibaret" ikilemini muazzam yansıtmış. İpuçları, tanıklar, gazeteciler ve adli tıp eğitimi gören bir öğrenci etrafında sessizce dolaşan bir ölümü anlatan kitap, karanlık bir düzlükte geçiyor. Colorado Kid'in dikkat çekici bir diğer yanıysa Dashiell Hammett'in Malta Şahini'nden ve Graham Greene'in kitaplarından izler taşıyor olması. Kitabın sonunda çok tatlı bir yazar notu var mutlaka okuyun. Ve sen King, gerçeği kurguyla, harika bütünleştiriyorsun.
Korku Romanı
2023 16. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2023 14:37
️King okuduğu bir gazete haberinden esinlenerek yazmış. Sonsöz de bu durumu çok güzel anlatmış. Hikayeyi neden öyle ucu açık bitirdiğini de söylemiş aslında okuyucusuna. Kumsalda koşuya çıkmış iki liseli bir adamın hareketsiz bir şekilde çöp kutusuna yaslandığını görüyor ve yakına gittiklerinde adamın ölmüş olduğunu anlıyorlar ve polise haber veriyorlar. Polis ve beraberinde iki gazeteci bir adli tıpçı araştırma yapmaya başlıyor. Fakat çok da kayda değer şeyler buldukları söylenemez. Olaydan 20 yıl sonra iki gazeteci bir cinayet haberinin ardından yaşadıkları bu garip olayı hatırlayıp diğer iş arkadaşları Stephane’e bu olayı anlatmaya başlıyorlar. ️ Çevirmenin mi editörün mü hatası bilemiyorum ama Dave(gazeteci) sürekli “E, ya.” Diyor. Bu ne saçma bir cümle anlamadım. Bu konuşmayı King yazdıysa daha da fena…Aşırı tilt oldum bu duruma. Bi insan neden sürekli “E, ya.” der !
2023 34. kitabı
Okunma: 27 Ağustos 2023 00:00
Hayatta genellikle karşılaştığımız bilinmezliklere misilleme olsun diye yazılmış bir hikaye. Zaten kıtanın son sözünde de yazar bunu açıkça dile getirmiş. Evet bu bilinmezlik kitabı okurken hep acaba dedirtiyor, kitap bitince bu acaba hala yerini korumaya devam ediyor. Sanırım bundan dolayıdır ki genel okuyucuyu da tatmin etmeyecektir. Ve ne yazık ki bu da hayatın bir gerçeği. Belki olağanüstü olaylar örgüsü bekleyen hayranlarını da bu şekilde hayatla yüzleştirmek istemiştir usta!
Bilinmezlikler
·144 syf.·
2021 6. kitabı
Uzun bir maceraya girmek istemiyor ama yine de güzel bir gizem kitabı okumak istiyorsan rahatlıkla öneririm, max 3 saate biter, fazlasıyla rahatlıkla önermemin sebebi ise kitabın gerçekten "gizem içermesi" Normalde bir kitabın giriş gelişme sonuç olmak üzere üç aşaması vardır, ama bu kitapta sadece giriş ve gelişme var, sonuç yok. Belki de yazarın 'normal' olmadığından kaynaklıdır, Stephen King'ten bahsediyoruz sonuçta. Bahsedilen ölümü asla keşfedemeyeceğinin ve ihanete uğrayacağının bilincinde olarak başla, mantık seni A noktasından B noktasına götürür, doğru, fakat Stephen King kitabın sonsözünde üstü kapalı bir şekilde ' Colorado Kid'te mantık veya elle tutulur somut bir şey arama çünkü bunu sana vermeyeceğim' diye belirtiyor. Kitabın kapağının kitapla alakası yok demeden geçemeyeceğim, Sonsöz bölümünde yazarın dile getirdiği bir gazete küpurunda olan kırmızı çantalı yabancı bir ölü kadının yorumlanması büyük ihtimalle, bana göre çok bağdaşmış ikisi de. Son olarak çeviri kalitesini hiç beğenmedim, kopuklukların olmasını sağlayacak hatalar var ve gereksiz kelimeler italic bir şekilde yazılmış, benim bildiğim vurgulanmak istenen şey italic yazılır, bunlar dikkat ettiğim unsurlar olduğu için bana battı. Kitabı sevdim mi evet, özellikle kitaptan çok kitap kapağını
Colorado KidStephen King · Sayfa 6 · 2017508 okunma

Stephen KingYazar · 124 kitap
Stephen Edwin King (d. 21 Eylül 1947, Portland, Maine), korku, doğaüstü kurgu, gerilim, suç, bilimkurgu ve fantazya türlerinde eserler üreten Amerikalı yazar ve senarist. Kitapları toplam 350 milyon kopyadan fazla sattı ve çoğunun film, televizyon dizisi, mini dizi ve çizgi roman uyarlamaları yapıldı. Yedi tanesi Richard Bachman müstear ismiyle olmak üzere, 62 roman ve 5 kurgu dışı eser yayınladı. Ayrıca çoğu, kitap koleksiyonlarında yayınlanan 200 kadar öykü yazmıştır. İlki 1987 yılında Sadist (Misery) romanı başta olmak üzere toplam 15 kez Bram Stoker Ödülü'ne layık görüldü. 2003 yılında Ulusal Kitap Vakfı (National Book Foundation) tarafından "Amerikan Edebiyatına Üstün Katkı Ulusal Madalyası" ile onurlandırıldı. 2004 yılında Dünya Fantazya Konvansiyonu (World Fantasy Convention) tarafından "Yaşam Boyu Başarı" ödülüne layık görüldü. 2007 yılında Amerikan Gizem Yazarları Organizasyonu (Mystery Writers of America) tarafından "Grand Master" ödülüne layık görüldü. Amerikan edebiyatına yaptığı katkılar nedeniyle, 2015 yılında Ulusal Sanat Vakfı (National Endowment for the Arts) tarafından "Ulusal Sanat Madalyası" ile onurlandırıldı. İlk romanı Göz (Carrie) 1974 yılında yayımlanmıştır. Özellikle 1982 yılında başlayıp 2005 yılında sona erdirmiş olduğu Kara Kule (The Dark Tower) serisi ile ünlüdür. Yeşil Yol (The Green Mile), Esaretin Bedeli (the Man Who Loved Rita Hayworth aka the Shawshank Redemption) gibi pek çok kitabı senaryolaştırılıp beyaz perdeye aktarılmıştır. İlk profesyonel kısa öykü satışını The Glass Floor adlı öyküsüyle Starling Mystery Stories'e yapmıştır (1967). Kitaplarının çoğu memleketi Maine'de geçer. Kaynak: tr.wikipedia.org/wiki/Stephen_King