Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Avrupa'da Türk İşçi Çocukları

Daha Sesimizi Duyurmadık

Gündüz Vassaf

Daha Sesimizi Duyurmadık Hakkında

Daha Sesimizi Duyurmadık konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
7/10
3 Kişi
15
Okunma
3
Beğeni
1.440
Görüntülenme

Hakkında

Gündüz Vassaf'ın çalışması göçmen psikolojisini inceliyor. Kendilerinden 'kayıp kuşak' diye sözedildiğini söylediğim bir Türk işçi çocuğu öfkelenerek 'kayıp filan olmadıklarını', ancak 'seslerini de duyuramadıklarını' söylemişti."  İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları'nın "Göç Araştırmaları" dizisinde yayınladığı ikinci kitap Gündüz Vassaf'ın 20 sene önce yayımlanan Daha Sesimizi Duyurmadık kitabının genişletilmiş baskısı. 12 Eylül'le beraber öğretim üyeliği yaptığı Boğaziçi Üniversitesi'nden istifa ederek, kendi deyimiyle "misafir işçi" olan Gündüz Vassaf, 1964'te başladığı "göç" konulu araştırmalarına, yılların birikimini ekleyerek yazdığı Daha Sesimizi Duyurmadık kitabında, İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi Yard. Doç. Dr. Ayhan Kaya ve London School of Economics'ten Eva Ostergaard-Nielsen'in de birer makalesi bulunuyor.  Gündüz Vassaf'ın çalışması, "öteki"ni daha da "ötekileştiren" milliyetçi, tutucu ve etno-sentrik yaklaşımlar yerine, göçmen psikolojisini insanî bir tutumla çözmeye çalışan, örneklerle ilerleyen birinci kitap ve "göç araştırmaları"nın ideolojisi ve eleştirisi üzerine kurulan ikinci kitaptan oluşuyor.
Tahmini Okuma Süresi: 9 sa. 28 dk.Sayfa Sayısı: 334Basım Tarihi: Temmuz 2010İlk Yayın Tarihi: 1983Yayınevi: İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları
ISBN: 9789756857489Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 52.2
Erkek% 47.8
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Gündüz Vassaf
Gündüz VassafYazar · 20 kitap
Liseyi İstanbul Robert Koleji'nde tamamladıktan sonra aldığı futbol bursuyla psikoloji eğitimi gördüğü George Washington Üniversitesi’nden 1968'de mezun oldu. Gençlik yıllarında ABD’de bir akıl hastanesinde gardiyanlıktan, TRT’de radyo spikerliğine kadar oldukça çeşitli işlerde çalıştı. 1977'de Ankara Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden doktorasını alan Vassaf, uzun bir süre Ankara Üniversitesi Mediko-Sosyal Merkezi'nde öğrencilere psikolojik danışmanlık yaptı. Uluslararası Psikologlar Konseyi yönetim kurulu üyeliğinde bulunan Gündüz Vassaf, 12 Eylül askeri darbesinden sonra öğretim üyeliği yaptığı Boğaziçi Üniversitesi'nden istifa etti. Türkiye’de Psikologlar Derneği’nin kurucu üyelerinden olmasının yanı sıra 12 Eylül’e kadar Uluslararası Af Örgütü’nün İstanbul Şubesi başkanlığında, Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMÖD) yönetim kurulunda yer aldı. O tarihten sonra Kassel, Marburg ve Bremen üniversitelerinde öğretim üyesi, Kanada McGill Üniversitesi Center for Developing Area Studies’de “konuk” akademisyen, Amsterdam’da Averroes Stichting’de klinik psikolog, Viyana’da Institute für Höhere Studium ve Avrupa Bilim Vakfı’nda da konuk araştırmacı olarak çalıştı. Halen çalışmalarını, Amerika Birleşik Devletleri'nde, doğduğu şehir olan Boston, Massachusetts'de sürdürmektedir. Yazar, psikoloji alanındaki eserlerinden çok, tarihe farklı bir bakış açısıyla yaklaştığı çalışmalarıyla tanınmaktadır. Radikal gazetesinde Uçmakdere başlığıyla köşe yazıları kaleme almıştır. İnsan, tarih, sosyoloji, popüler kültür konularında her Pazar yayınlanan "Gerçek Orada Bir Yerde" adlı programda Murat Belge ve Şerif Mardin ile birlikte yer aldı.