Yazar:
İlk Yayın Tarihi:
Haziran 2016
Kara Karga Yayınları

Puan vermedi
Bazı yaralar iyi ki varlar. Onlar iyi ki kaynayıp duruyorlar. Sinem Sal ismini ne zaman görsem eskilere, ta lise dönemlerime kadar gider bir güzel kanarım. Güzel de olur. O dönemlerde Afilifilintalar çetesi vardı. Murat Menteş hortlatmıştı. Onur Ünlü, Emrah Serbes, Menteş de vardı. Sinem Sal da ekibin üretken ve muzip kalemlerindendi. Bir de aynı adlı web sitesi vardı. Gün boyunca oradaki metinleri tarardım. Şimdi Sinem Sal'ı okurken edebiyatın bellek üzerindeki etkisini de tazelemiş oldum. Belki bir gün lazım olur deyip biriktirdiğim her ne varsa hiçbiri lazım olmadı. Meşhur belki bir gün de gelmedi zaten. Çok sonra dank etti. Dank, Sinem Sal'ın öykülerinden oluşuyor. On üç öykü. İki bölüm: Yiv ve Set. Öyküler özgün bir dille yazılmış. Muzip, kıvrak, zekice anlatım hakim. Gerçekleri evirip çevirmeden ama öyle başıboş da bırakmadan anlatan öyküler. Genel ağırlık ölüm teması üzerine. Her bir öyküde yeni soru, yeni bir bakış açısı ve yeni bir çıkarım. Usanıp sıkılmadan okunacak samimi bir anlatı. Hiçbir şey anlatmak zorunda olmadığı hâlde çok şey anlatan birbirinden güzel cümleler.
·240 syf.·
2024 58. kitabı
Sinem Şal'ın ilk kitabı olmasına rağmen bu kadar derin olması kaleminin ne kadar kuvvetli olduğunu gösteriyor aforizmalar toplamı denmiş bence haksızca bir eleştri olduğunu düşünüyorum ve aforizmalar toplamının nasıl olduğunu anlamdırmaları için net Özgür bacaksız'ın kitaplarını okumalarını/okumaya çalışmalarını tavsiye ederim. Sinem Şal'ı okumayı çok sevdim. Umarım yeni kitabı yakında çıkarda okurum.
2024 Okuma Raporları
·240 syf.·
2023 69. kitabı
Dank: Bir olay sebebiyle birden ayılmak, doğruyu anlamak. Yiv-Set: Namlu içindeki oyuklara "yiv", çıkıntılara ise "set" denir. Sinem Sal ile her biri ayrı bir roman konusu
2021 18. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2021 00:41
|kelime: tutunamamak| Hayata, bazen aşka, çoğu zaman da topluma tutunamayanların öykülerini anlatıyor bu kitap. Kimi zaman distopik bir hava yaratırken kimi zaman da gerçekleri acı acı yüzümüze çarpıyor. Cümlelerin ustalığına hayran kaldım. Hikayeler bazı zamanlar beni yorsa, içine alamasa da içinde altın değerinde sözler var bu kitabın.
Hayata Tutunamamak
2024 102. kitabı
Okunma: 19 Ağustos 2024 00:00
Sinem Sal’ın üslubunu beğeniyorum. Başlardaki öyküler biraz karanlık gelse de sonlara doğru kitap aktı. Birkaç hikayede kaybolabilirsiniz ama geneli asla öyle değil. Biraz Mine Söğüt Deli Kadın Hikayeleri tadında biraz da karanlık öyküler seviyorsanız hoşunuza gidecek bir kitap.
·219 syf.·
2023 55. kitabı
"Öleceksem Başka türlü görmekten Başka türlü duymaktan
·219 syf.·
2017 7. kitabı
Sinem Sal, küçük yaşlardan itibaren ölümü anlamlandırmaya çalışan bir insan. Bu yüzden öyķülerindeki işlediği ölüm teması birçok yazardan daha çok tüyleri diken diken ediyor. Ölümü anlatmadan evvel anlıyor. Hakkında çok eleştiri duymuş olsam da okumaktan ilginc derecede keyif alıyorum. Dank, titizlikle okunacak, hikayenin sonunda ne olacak dedirten bir kitap. Tavsiye edilir.
2017 76. kitabı
Okunma: 28 Ağustos 2017 00:08
Dank, uzun anlatılsa muhteşem romanlar olacak kısa hikayelerden oluşan bir kitap. Kitabı okurken birçok alıntı ve metafor göz kırpıyor insana, dikkatli okumak gerek fark edebilmek için.. Yazarın zeki ve pesimist dili her hikayeye biraz da korku öğesi yüklemiş. Benzetmeler, söz oyunları '' başkası akıl edemezdi bunu''dedirtecek türden orijinal ve akıllıca. Bence Dank, kimselere benzemeyen bir kitap.
2026 32. kitabı
Sinem Sal’ın ilk öykü kitabıymış Dank. İçindeki 13 hikâye, 13 sayısının kötü şöhreti kadar tekinsiz. Ot dergisinde yayımladığı hikâyelerle kendine has bir okuyucu kitlesi edinen Sal’ın, şiirlerinden sonra öyküleriyle de ben buradayım demeye başladığı zamanların ürünü bir kitap bu. Kitapta en dikkat çeken şey, yazarın dili kullanmaktaki ustalığı sanırım. Hikâyelerin kurgusu, olay örgüsü muhteşem ilerliyor ama özellikle Sal’ın kelimelere hakimiyeti ve onları kullanırken ki rahatlığı müthiş bir okuma zevki yaşatıyor. 13 öykü arasından en beğendiğim hikâye ise, SET bölümünde geçen Hissizlik Çağı hikâyesi oldu. Hafif çaplı bir distopik öykü olan bu hikâyeden çok etkilendim. Bununla birlikte diğer öyküler de hiç de yabana atılacak cinsten değil. Hayatta Dank diye başımıza gelebilecek tüm absürtlükleri bir de Sinem Sal’dan dinleyin. Keyifli okumalar…
Puan vermedi·219 syf.·
2022 221. kitabı
Sinem Sal
Dank ilk öyku kitabı. Yiv ve Set başlıkları altında toplanan iki bölümden ve 13 öyküden oluşuyor. Yivin içindeki öyküler aile içi şiddeti baskıyı anlatırken, Set'in içindeki öyküler ise toplumsal dayatmalara zorluklara odaklanıyor.. Sinem Sal zorlanarak okunan bir kıtap oldu Benım için. Arka kapak bıze ne fısıldıyor bakalım Ben Deli Derviş! Bir tekkede oturuyorum. Bir gün biri gelirse, kendime inanacağım. Herkesin bir hikâyesi vardır. Ama herkesin bir anlatıcısı yoktur. Süper olmayan süper kahramanlar, tekkesini terk eden dervişler, bir yıldız tohumunun peşinde ellerini kana bulayanlar, sarı bir tablo için yokuş yukarı koşmasını öğrenenler, tüm şehri etkisi altına alan hissizlik hastalığıyla savaşanlar,yastıklarının altına mayın döşeyen aileler,gizli teşkilatlar, patlayan silahlar, patlamayan silahlar, devam eden hayatın akısında yasananlar.... Nesnelere, anlamı insanın katması garip değil belki ama, nesnelerin hafızasının olması şaşırtıcı. Mekânların ve nesnelerin hafızası vardır. Siz bir şeyi unutmak istediğinizde, bunları size incelikle hatırlatırlar. (S: 202) Kitaptan Farklı bir kıtap okumak isteyenler için Buyurun
Edebiyat Hikaye Öykü

Sinem SalYazar · 6 kitap
1989’da İstanbul’da doğdu. "Lakuna", "Anekta", "Yine de Amin", "Dank", "Geçtiğimiz Altı Ayda Çok Şey Oldu", "Bizim Zamanımız" ve "Behice’nin Yarım Kalan İşleri" adlı kitapların yazarıdır.