Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Düşünceler ve Sohbetler

Epiktetos

Düşünceler ve Sohbetler Hakkında

Düşünceler ve Sohbetler konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Son Stoa filozoflarından olan Epiktetos'un fikirlerini, talebesi Arrianos'un topladığı Diatribai - Sohbetler'de buluyoruz. Arrianos sekiz kitap tutan Sohbetler'in bir de hulasasını yapmayı, Enkheiridion ‘u ( Düşünceler'i ) vücuda getirmeyi faydalı bulmuştur. Bu iki eser elimize geçmiştir, yalnız Sohbetler'in son dört kitabı kayıptır... ( Önsözden )
Yazar:
Epiktetos
Epiktetos
Çevirmen:
Burhan Toprak
Burhan Toprak
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 1 dk.Sayfa Sayısı: 142Basım Tarihi: 1997Yayınevi: Milli Eğitim Bakanlığı YayınlarıOrijinal Adı: Pensees et Entretiens D'epictete
Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 47.8
Erkek% 52.2
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Epiktetos
EpiktetosYazar · 16 kitap
Epiktetos (d. 55 – ö. 135), Yunan stoacı filozof. Muhtemelen Hierapolis, Frigya'da köle olarak doğdu. Kuzeybatı Yunanistan'daki Nicopolis'e sürülene kadar Antik Roma'da yaşadı, hayatının büyük bölümü Nicopolis'de geçti ve orada da öldü. Şayet bir isim verilmişse, ailesince verilen ismi bilinmiyor. Epiktetos sözcüğü Yunanca'da en basit anlamıyla “kazanılmış, elde edilmiş” anlamına geliyor. Bilindiği kadarıyla, Epiktetos hiçbir şey yazmadı. Çalışmalarından kalan her şey Anabasis Alexandri'nin yazarı, öğrencisi Arrianus tarafından yazıya döküldü. Temel eseri, orijinali 8 kitaptan oluşan konuşmaların muhafaza edilmiş 4 cildidir. Arrianus ayrıca Enkhridion ya da el kitabı olarak başlıklandırılan bir özet de derlemiştir. Arrianus Konuşmalar'ın önsözünde Lucius Gellius'a hitabında şöyle der: “Ondan ne duyduysam, onun düşünce biçimini ve konuşmasındaki içtenliği kendim ilerde kullanmak üzere elimden geldiği kadar ve onun bir anı olarak muhafaza edilmesine çalışarak sözcüğü sözcüğüne yazıya döktüm.”