Epiktetos
Romalıların kölesi büyük filozof Epiktetos, bütün yaşamını mutluluk, doluluk ve sakinlik yolunda harcamıştır. Yetkinleşmek yerine gelişmeyi vurgular ve günden güne geliştirilen erdemli bir yaşamı savunur.
83 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 2010

8/10 puan verdi
Epictetos, stoa felsefinin önemli isimlerinden biri, bu sebeple kitabını aldım. Adını Marcus Aurelius'un Kendime Düşünceler kitabında duydum ve aklıma yazmıştım. Epictetos'un aslında kendi yazdığı kitapları yok. Öğrencilerinden Arrianus ders notlarını kitap haline getirmiş. Epictetosla ilgili olarak ilgimi çeken şeylerden biri; hayatını,
İçsel Huzur İyi Yaşamın Kapısını Açar
İçsel Huzur İyi Yaşamın Kapısını AçarEpiktetos · Beta Yayınları · 20192,537 okunma
10/10 puan verdi
Çok güzeldi bazı bölümlerini tekrar tekrar okuduğum ve hiç bitsin istemediğim bir kitap oldu nasihat ve akıl vererek ilerliyor tamda herkesin ihtiyacı olan şey ben sevdim ve kesinlikle tavsiye ederim Keyifli Okumalar...
7/10 puan verdi
Mutlu olun.
Bilen bilir felsefe severim, ahlak felsefesi alanında
Marcus Aurelius
Marcus Aurelius
sevsem de
Epiktetos
'da sevdim. Kişisel gelişim tarzında, baş ucu kitabı olarak okunacak bir kitap. Dediği öğütleri dinlesem gerçekten mutlu olurum ama insanın kendini kontrol etmesi hele bide duygularını yönetmesi çok zor. Amacımız iyi insan olmak, yanında da hayatın zorlukları, çevrede nasıl davranmalıyız? Gibi soruların yanıtlarına cevap vermiş. Içsel huzur önemli ama akıl sağlığı daha mühim kanımca. İyi okumalar dilerim herkese ️
İyi Yaşama Giden Yol
İçsel huzur, bireyin kendisiyle barış içinde olması, duygusal dengeyi koruması ve dışsal faktörlerden bağımsız olarak huzurlu hissetmesidir. Bu durum, sağlıklı bir yaşamın temel yapı taşlarından biridir ve iyi bir yaşamın kapısını açan önemli bir faktördür. İçsel huzur, kişisel tatminin sağlanması, stresin yönetilmesi ve genel refahın artması için
9/10 puan verdi
Epiktetos
"Kiminle arkadaşlık ettiğinize dikkat edin..."(kitaptan) Arkadaşın elinde görünce, merak-ı sebeb okumak istedim ve bırakamadım. Epiktetos'un felsefesi aynı zaman da bir kişisel gelişim örneği sanırım. Bazen diyorum, yıllar önce (M.S. 50-130) adamlar böyle yaşadıysa, insanlık neden yıllar geçince bozulmaya başladı ki :) bunun sebebi ins'ân mı? Geçmişe insanlar ile birlikte gömülen değer-ler mi? Ellerine sağlık, çeviren
Cengiz Erengil
Cengiz Erengil
ve Beta Kitap ve Diğer emeği geçenler...Hürmetler.
Puan vermedi
Romalıların kölesi büyük filozof Epiktetos, erdemli ve ahlaklı bir yaşamı savunuyor. Kitapta, hayatta tecrübe ettiğimiz şeylerin birer özlü söz olarak karşımıza çıktığını görüyoruz. Her cümle ahlak ve erdem ölçeğinde altı çizilesi,herbiri 'kesinlikle doğru' dediğimiz türden. Okumayı bitirdiğimizde ise, tek bir tanesini bile hatırlamıyoruz ne yazık ki :)
İçsel Huzur İyi Yaşamın Kapısını Açar
İçsel Huzur İyi Yaşamın Kapısını AçarEpiktetos · Koleksiyon Yayıncılık · 20102,537 okunma
10/10 puan verdi
Romalıların kölesi Epiktetos ve onun yaşam ilkelerini kendi hayatına entegre etmek isteyen herkesin okuyabileceği türden bir eser. Ünlü filozof'un erdemli insan olma yolunda ki bu süreci kitabı okuyan herkese ışık tutacaktır.
10/10 puan verdi
Filozof Epiktetos'un yüzyıllar önce yazmış olmasına rağmen her zaman güncel olan birbirinden akılcı söylevlerinden oluşuyor. Ben ne zaman içim sıkılsa, bana ışık tutacak birşey arasam bu kitabı tereddütsüz okuyorum. Bugün bile güncel olması gerçekten harikulade. Şiddetle tavsiye edilir..
9/10 puan verdi
ölümden kaçamam ama ölüm korkusundan kaçabilirim
yazar hakkında birkaç bilgi.. "Epiktetos, Stoacılık’ı benimseyerek, insanın kaderini Tanrı’nın ilahi bir hediyesi ve tasarımı olarak görüp ona teslim olması gerektiğini öğütlemiştir. Oldukça dezavantajlı fiziksel durumuna rağmen, Epiktetos’un felsefesi daima pozitiftir. Epiktetos’a göre, her insanda erdemli olma kapasitesi vardır. Tanrı herkese mutlu olma aracını bahşetmiştir ki bu da sarsılmaz bir karakter ve kendine hâkimiyet gerektirmektedir" Ekiptetos aslında bu kitapla kendi felsefesini bizle tanıştırıyor. kendi felsefesiyle bizi ikna etme çabasına girmeden ikna ediyor nasıl derseniz o bize insan gibi yaşamanın kurallarını öğretiyor öğretmekten çok hatırlatıyor da diyebilirim karşı çıkmak istediğim düşünceleri de oldu elbette fakat kitap okurken düşüncelere daldırdığı için arada durup gerçekten böyle miyiz veya böyle mi olmalıyız dedikten sonra yanıtsız kalan bi sorum olmadı. Tabii herkes aynı düşüncede olmayabilir fakat ölmeden önce yaşadığını gerçekten hissetmek isteyen herkesin doğru yolu bi şekilde bulacağına inanıyorum. yani kitabı yargılamadan okumak çok önemli "yolda yürürken bir çiviye basmamaya veya ayağınızı incitmemeye nasıl dikkat ediyorsanız, aynı şekilde zihninizin en üst yeteneği olan aklınızı zayıflatacak şeylerden kaçınmak için çok dikkatli olmalısınız. Erdemli yaşam akıl üzerine kuruludur. Eğer siz aklınızı korursanız, aklınız da sizi korur"
Puan vermedi
Harika bir kitap başından sonuna tutkuyla bırakmadan okuyabilirsiniz. Gerçekten güzel bir baş ucu kitabı olmayı hak ediyor. Ruhunuzu özgürleştirmede yardımcı

EpiktetosYazar · 16 kitap
Epiktetos (d. 55 – ö. 135), Yunan stoacı filozof. Muhtemelen Hierapolis, Frigya'da köle olarak doğdu. Kuzeybatı Yunanistan'daki Nicopolis'e sürülene kadar Antik Roma'da yaşadı, hayatının büyük bölümü Nicopolis'de geçti ve orada da öldü. Şayet bir isim verilmişse, ailesince verilen ismi bilinmiyor. Epiktetos sözcüğü Yunanca'da en basit anlamıyla “kazanılmış, elde edilmiş” anlamına geliyor. Bilindiği kadarıyla, Epiktetos hiçbir şey yazmadı. Çalışmalarından kalan her şey Anabasis Alexandri'nin yazarı, öğrencisi Arrianus tarafından yazıya döküldü. Temel eseri, orijinali 8 kitaptan oluşan konuşmaların muhafaza edilmiş 4 cildidir. Arrianus ayrıca Enkhridion ya da el kitabı olarak başlıklandırılan bir özet de derlemiştir. Arrianus Konuşmalar'ın önsözünde Lucius Gellius'a hitabında şöyle der: “Ondan ne duyduysam, onun düşünce biçimini ve konuşmasındaki içtenliği kendim ilerde kullanmak üzere elimden geldiği kadar ve onun bir anı olarak muhafaza edilmesine çalışarak sözcüğü sözcüğüne yazıya döktüm.”
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.