Beyaz Türklerin Büyük Sırrı

Efendi

Soner Yalçın

2020 3. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2020 17:20
İttihat ve terrakiden başlayarak Menderesi in asılma sürecine kadar siyaset sahnesinde yer alan hemen hemen herkesin akrabalık bağlarını inceleyen bir araştırma. O kadar çok isim geçiyor ki bir an benim de Menderes'in kayınçosunun, bacanağının, gelininin, kizeninin yeğni çıkacağımdan korktum Sanki sabetayistleri mazlum göstermeye çalışmış gibi geldi bana
2022 25. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2022 00:00
İkinci Meşrutiyet'in ilanından öncesi ve sonrası olan tarihsel olayların anlatıldığı kitabımızda İttihatçıların hepsini kim olduklarını Sultan Abdülhamid'in nasıl tahttan indirilişini en doğru ve açıklayıcı şekilde bu kitabımdan öğrendim diyebilirim
2020 20. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2020 19:49
Soner Yalçın'ın Saklı Seçilmişler kitabından sonra okuduğum ikinci kitabı olan Efendi Beyaz Türklerin Büyük Sırrı kitabı Yüzükler'in Efendisi ve Game of Thrones kitaplarını geride bırakarak en çok karakter barındıran bir kitap. Klasik Soner Yalçın anlatımıyla yazılan kitap çok karakter barındırdığından başta soy ağacı barındırsa da not tutup okumanız bir kitap olup Osmanlı'dan başlayıp , günümüze kadar gelip yer yer Koç Ailesi soylarını barındırırken Fenerbahçe ve Galatasaray gibi türk takımları hakkında bilgileri de barındırıyor.
Siyaset
Efendi
2020 60. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2020 09:34
Sürükleyici bir kitap olmasının yanı sıra biraz komplo teorisyeni ağzıyla yazılmış olması verdiği gerçek bildikleri de havada bırakıyor. Yazara inanmanız gereken yerde “Acaba abartıyor mu?” dedirtiyor. Osmanlı Devleti’nin son yıllardaki sosyal, iktisadi, siyasi durumu en azından sıkılmadan bir nebze okumak istiyorsanız başvurabilirsiniz. Araştırma yapmak, bilimsel veriler elde etmek amacındaysanız tatmin edeceğini düşünmüyorum.
Siyaset
Bu ülkenin gerçek efendileri
2025 61. kitabı
Soner Yalçın bu kitabında cumhuriyeti kuran kadroların tamamının Yahudi olduğunu yazıyor. Açıkça olmasa da dolaylı olarak Atatürk’ünde Yahudi olduğunu vurguluyor. Öyke ki ülkenin gerçek efendilerinin Yahudiler olduğunu söyleyerek şayet bir komünist parti ya da milliyetçi parti kurulacaksa onlarıda efendiler kurar diyerek Alparslan Türkeş vs gibi liderlerin Yahudi olduğunu söylemekte. Biraz abartımı var bilemedim ama okunması gereken bir kitap.
1000k
2020 5. kitabı
Efendi... Aslında çok fazla tarih kitabı okumaya meyilli olmadım. Bu kitabı tesadüfen burada bir arkadaşımda görünce ilgimi çekti ve bu kadar kalın olup en hızlı okuduğum kitaplardan biri oldu. Okudukça anladım ki yakın tarihimizden ne kadar az şey biliyoruz aslında toplum olarak. Ben kitapları okurken her yazılanın doğru ve net bilgi olduğunu düşünerek direk okuyup beynime almam. Daha çok tümden gelerek bugüne kadar edindiğim bilgilerle bir sentezleme yaparak kendi fikrimi oluşturmaya çalışırım. Bu kitaba da böyle yaklaştım. Okuduğunuzda ne kadar ilginç diyebileceğiniz uzun bir soydan, İzmir'li Evliyazadeler'den bahsediyor Soner Yalçın ve bu ailenin bazılarının da çok yakından tanımış isimlerden oluşmuş olup nasil hep böyle üst mevkilerde (özellikle siyasi) kaldıklarını sorgulamamızı istiyor.
2020 53. kitabı
Kitabi ilk okuduğumda genctim, 15 yil evvel. Türkiye'de onemli mevkilere gelen siyasetci sanatci yazar çizer işadamı vs hepsinin yahudi donmesi oldugunu dusunmeye baslamistim. Yalniz Cem Yilmaz gosterisi izleyip gosteri bitince nasıl bir arkadaşa oradaki esprileri anlatamiyorsak, Soner Yalçın kitabi okuyunca da ayni durumla karsilasiyordum. Bir suru bilgi yığını , birbiriyle baglantili ama daldan dala atlayan bir kafa karıştırma operasyonu gibi. Her bir bilginin dogrulugunu arastirmaya kalksan ömür yetmez ve birakiyorsun arastirmayi zaten :)) Simdi yeniden okumaya başladım. Ayni seyleri dusundum tekrar başlayınca.
2023 21. kitabı
Osmanlı'nın son dönemi ile Türkiye'nin 1960'a kadarki döneminin siyasi olaylarını, olayların perde arkasındaki kişileri, kişiler arasındaki bazen ailevi bazen duygusal ilişkileri anlatan bu kitap gerçekten ufuk açıcı. Vay be diyeceğiniz bir sürü bağlantı beni cahilliğimden vurdu. Meğer ne küçükmüşüz meğer ne kadar az biliyormuşuz. Özetlemek gereksizse de bu tuğladan farksız eserde Sabetayist olduğu tahmin edilen kişilerin gerek Osmanlı gerekse Türkiye'deki yönetimde ne kadar etkili olduğunu anlatıyor. Bulabilirse delil sunuyor, bulamazsa tahmin yahut varsayımla bu gruba ait olanlar ifşa ediyor.
2021 34. kitabı
kendi kültürümüzün içine sızmış düşünce yapimizi değiştirmiş inançımızı parçalamaya çalışmış bunuda tarikatlere sızarak başarmaya çalış düşünce sisteminde ki bilinmeye kişiler ve aileleler .
2021 98. kitabı
Okunma: 22 Temmuz 2021 23:55
Edebiyat Dışı 1800lü yılların son çeyreğinden 1961 kadar yaşanan tarihi olayları anlatımın içine magazinsel bir hava da katarak mikroskopik bir tarzla Evliyazadelerin Osmanlı Imp nun son dönemleri ile yeni kurulacak Cumhuriyetde nasil aktif rol aldığını yazmış. Tarih ve Tarih ile ilgili yazılanlar hep tartisilmis. " Tarih bir bilim midir değil midir?")

Soner YalçınYazar · 20 kitap
İlk yılları Soner Yalçın, Cemile Yalçın ve Mehmet Ali Yalçın'ın oğulları olarak 1 Ocak 1966'da Çorum'da doğdu. Anne tarafı Tercanlı, baba tarafı ise Horasanlıdır. Annesi ev hanımı, babası ise gıda ticareti ile uğraşan bir tüccardır. Üniversite eğitimini Hacettepe Sağlık İdaresi Yüksek okulunda tamamladı. Daha sonra idarî bilimler konusunda yüksek tahsile karar verdi. Kariyeri 1987'de 2000'e Doğru adlı dergide çalışmaya başladı. Uzun süre Ankara bürosunda muhabirlik yaptı. Burada Adnan Akfırat, Hikmet Çiçek ve Serhan Bolluk’le birlikte çalıştı. 6 Mayıs 1990'da Ankara İstihbarat Şefliğine getirildi. 1993-94 yılları arasında günlük gazete olarak çıkan Aydınlık'ta çalışmaya başladı. 1995'te haber araştırma müdürü iken ayrıldı. Bir ara Doğan Yurdakul'un Siyah – Beyaz gazetesinde çalıştı. 1996 yılında televizyonculuğa giriş yapıp Show TV Ankara bürosunda çalışmaya başladı. Aynı yıl içerisinde Star TV'ye geçti ve haber müdürlüğüne getirildi. Daha sonra Efendi: Beyaz Türklerin Büyük Sırrı, Efendi 2: Beyaz Müslümanların Büyük Sırrı adlı kitaplarını yayımladı. CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'le birlikte 5N1K adlı programı hazırladı. Kurtlar Vadisi adlı dizinin ilk iki yılında konsept danışmanlığını üstlendi. CNN Türk'te yayınlanan Oradaydım adlı politik belgeselin hazırladı. 4 Şubat 2007 tarihinden itibaren Hürriyet gazetesinde, pazar günleri “Not Defteri” adlı köşesinde yazmaya başlamış, Mart 2012'de işine son verilmiştir. Odatv davası kapsamında 14 Şubat 2011 tarihinde tutuklanan Yalçın, yaklaşık 22 ay sonra 27 Aralık 2012'de tahliye oldu. Hâlen Sözcü gazetesi ve Odatv İnternet sitesinde yazılarına devam etmektedir. Özel hayatı Soner Yalçın'ın, avukat Feza Kutanoğlu ile evliliği 10 yıl sürdü ve bu evlilikten Aren Soner (d. 2000) adında oğlu dünyaya geldi. Kitapları Binbaşı Ersever'in İtirafları (1994) Millî Nizam'dan Fazilet'e: Hangi Erbakan? (1994) Behçet Cantürk'ün Anıları (1996) Reis: Gladio'nun Türk Tetikçisi (1997, Doğan Yurdakul ile birlikte, Doğan Kitap) Bay Pipo (1999) The Özal: Bir Davanın Öyküsü (2001) Teşkilat'ın İki Silahşoru (2001) Efendi: Beyaz Türklerin Büyük Sırrı (2004) Efendi 2: Beyaz Müslümanların Büyük Sırrı (2006) Siz Kimi Kandırıyorsunuz! (2008) Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor (2009) Samizdat (2012) Erbakan: Eziyet Edilerek Yalnızlığa Yükseltilen İnatçı Bir Siyasal Liderin Portresi (2012) Silivri Cezaevinde hazırladığı kitapta Necmettin Erbakan'ın hayatını ve mücadelesini anlatan kitap, Erbakan'ın bilinmeyenlerine ışık tutmaktadır.[2] Kayıp Sicil: Erdoğan'ın Çalınan Dosyası (2014) Galat-ı Meşhur: Doğru Bildiğiniz Yanlışlar (2016) Saklı Seçilmişler (2017) Kara Kutu: Yüzleşme Vakti (2019)