Elveda Aşk

Sinan Akyüz
6 Aralık 2021
Alfa Yayınları

Belki de yarım kalan hikayeler daha güzeldir.
2023 56. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2023 11:16
Sinan Akyüz 'ün okuduğum ikinci kitabı diğer eserini pek beğenmemiştim ama bu eser oldukça güzel. çanakkale savaşına katılan daha 17 yaşında olan İstanbul Sultanîsi, öğrencisi olan Süreyya, Fevzi, Hüsrev ve Yusuf'un okul, aile ve aşk hayatlarından bahsediliyor. Daha 17 yaşında okul sıralarını bırakıp gönüllü olarak askerlik yaptılar. Ellerine kalemler değil silahlar verildi. vatan için kimlerin ne kadar fedakarlık yaptığını hatırlatan çok güzel bir eser. Ve Onların sevdaları yarım kaldı çünkü vatanları için savaştılar. Bir Ana için evlat, kayada Gül yetiştirmektir! İnsanın hayal kurduğu yer vatanıdır. Ayrıca unutma ki vatan bir bebek gibidir. Sürekli bağrına basmak gerekir. Bütün çanakkale şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Keyifli okumalar....
İnceleme
Elveda AşkSinan Akyüz · Alfa Yayınları · 20211,681 okunma
Vatan aşkı nedir gelin bu kitabı okuyarak öğrenin
2023 110. kitabı
Okunma: 30 Temmuz 2023 13:11
Yusuf, Feyzi, Süreyya, Hüsrev hepsi daha on yedisinde 4 iyi arkadaşlar İstanbul Sultanisinin çalışkan talebeleridirler. İzci grubun en iyilerinden sayılıp kendi aralarında vatan için canını seve seve vereceklerini yemin etmiş ve o günden sonra vatan için neler yapabiliriz diye kendilerine görev bilmişlerdir. Çanakkale savaşında maalesef Yusuf hariçinde hepsi şehit oldu. Gerçekten vatan aşkı onlar için bir kara sevda haline gelmişti en güzel okullarını bırakıp vatan için kendini feda ettiler... Gerçek hayattan esinlenerek yazılmış bir romandır... RABBİM onlardan razı olsun, RABBİM MEKÂNLARINI CENNET MAKAMLARINI ÂLÎ EYLESİN....
2024 17. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2024 18:03
okurken gözyaşlarımı tutamadım... Yine her zamanki gibi muhteşem ötesi bir Sinan Akyüz kitabıydı.. eğer okumadıysanız mutlaka ve şiddetle okumalısınız.. tarih ve aşkın, vatan ve millet sevgisinin harmanlandığı bir Çanakkale destanı... Yusuf, Süreyya, feyzi ve Hüsrev İstanbul sultanisi'nde öğrencidir.. savaşın çıkmasıyla gönüllü olarak savaşa katılan 17yaşlarındaki bu dört genç geride ailelerini, sevdiklerini bırakarak kanlarının son damlalarına kadar savaşmaya giderler.. peki bu savaştan geri dönüp sevdiğine kavuşan olacak mı? Sevdikleri onların yokluğunda neler yaptı? Cevaplar kitabımızda..
2022 21. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2022 11:26
29 Ekim 1933 Cumhuriyeti Bayramı çoşkusuyla başlıyor kitabımız. Küçük Benanın babasına sorusuyla babamız geçmişe bir yolculuk yapıyor ve tabi bizde onunla. Yusuf yıllar öncesine gider kızının sormuş olduğu soru üzerine on yedisinde gençliklerinin baharında Yusuf, Süreyya, Fevzi ve Hüsrev İstanbul Sultaniyesinin gözde talebeleri ve okulun keşşaffaları yani sonradan ismi değiştirilen izcileri. Osmanlı donanmasının limanları bombalama saldırısı sonucunda herkes tedirgin olur. Bu bombalanma yeni bir saldırınında başlangıcını vermiş olur bu kez hedeflerinde Çanakkale vardır.Bütün halk tüm imkanları ile ordu için kendini seferber etmekten geri durmaz.Bu bizim yüce gönüllü Keşşaflarımız on yedisinde bir çocuktan bir talebeden daha fazla olan yürekleri vatan aşkı ile yanan gençlerimiz orduya gönüllü asker olarak katılırlar.Tabi aileleri bu durumu onaylamaz karşı çıkarlar, gönülleri razı gelmesede sevdiklerine bir mektup ile veda etmek zorunda kalırlar Süreyya geride Güzide'yi, Fevzi Refika'yı, Yusuf ise Mehpare'yi bırakır. Kalbi kırık, ağlamaktan perişan anneler, babalar,kardeşler de geriye kalanlardan. Fevzi'den; kahkahayı, eğlenceyi, cesareti, aşkı Hüsrev, Yusuf ve Süreyya'dan; dostluğu, kardeşliği ve sevdayı Refika ve Güzide'den; sadakati, bağlılığı, sevgiyi Mehpare'den ise nankörlüğü öğrendim. Birbirine bağlı dört sınif arkadaşı artık cephe arkadaşıdır. Onlar gönüllü er olurken sevdiklerini görme umudu ile gönüllü hastabakıcı olur Güzide ve Refika. Sevdiklerini aramaları sırasında gördükleri, yaşadıkları içler acısı manzaralar... Bugün evlerimizde sicak çatının altında,çocuklarımızla eşlerimizle mutlu mesut oturuyorsak eğer böyle genç keşşaflarımız 17 sinde vatan için gönlü büyük olan gençlerimiz sayesinde. Çanakkale Savaşında yer almış bütün şehitlerimizin ruhu şâd
2021 149. kitabı
Okunma: 10 Aralık 2021 12:09
Herkese merhabalar. Sizlere ne yazarsa hangi kitabı çıkarsa hemen alıp okuyacağım bir kitabın yorumu ile geldim. Her bir hikayesi yüreğe dokunuyor zira her birinin gerçek olması derinden etkiliyor. 29 Ekim 1933 Cumhuriyet Bayramı'nda Onuncu Yıl Marşı coşkusu vardır küçük Benan' un içinde. Bunu babasına sorar ve babası Yusuf ise dalar giden on yıl öncesine... Ve biz de onunla beraber. Yusuf, Feyzi, Süreyya, Hüsrev hepsi daha on yedisinde yeni yetme denilen zamanda İstanbul Sultanisinin güzide talebeleridirler. Keşşaflar yani kısa bir süre sonra da izci olarak adı değiştirilen Keşşaflar... Bir sabah her yer Osmanlı donanmasının Rus limanlarını bombalama haberleri ile sarsılır. Artık herkes tedirgin ve huzursuzdur. Süreyya'nın kalbi bir aşk için kanat çırpmakta arkadaşı Yusuf ona destek vermektedir. Ama o da aşkın çemberine takılır. Bu zaman aşık olma zamanı değil dese de Süreyya'nın ona yazdığı mektupla yarını düşünmeden sevmeye karar verirler. Ama bu sevda zordur, buluşmak ise hep bir fedakarlık. Değişen şartlar ve oluşan koşullar eğitimlerini de etkilemeye başlar. Onlar ile hem aşka doğru hem de dönem şartlarına doğru yolculuğa çıkıyoruz. Hain düşman Çanakkale Boğazına göz dikine Feyzi de kararını verir onlar yemin etmiş, söz vermiş Keşşeflardır. Bu vatan için canlarını vermeye hazırdırlar ve ilk adımı atan o olur. Hepsi üzerine gelse vazgeçirmeye çalışsa da sonunda Feyzi'ye hak verip kendileri de gönüllü asker olarak orduya katılırlar. Gönülleri yar aşkından vatan aşkına atılan cesaretli ve gözü kara yeni yetmeler şimdi birer askerdir. Kalem tutan eller şimdi silah tutacak hayatta kalmaya çalışacaklardır. Üstelik sevdikleri ile vedalaşmayıp birer mektup bırakarak gideceklerdir. Süreyya'nınn Güzide'sinden, Yusuf 'un Mehpare''sinden, Hüsrev'in Cavidan'ından ve
2022 3. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2022 22:58
Herkese merhabalar. Size bugün isminden dolayı hep bir ön yargıyla yaklaştığım ancak okudukça konunun çok başka olduğu bir kitapla geldim. Öncelikle çok üzgün olduğumu, yazarımızla ve kitabıyla bu kadar geç tanışmış olmanın derin üzüntüsünü yaşadığımı söylemem gerekir. Kitaba gelecek olursak, 29 Ekim 1933 Cumhuriyet Bayramının 10. yıl coşkusu tüm ülkede hakimdir. Aynı şekilde bu coşku küçük Benan içinde geçerlidir. Benan'ın babası Yusuf'a o dönemleri sormasıyla Yusuf'un dalıp gittiği ve bizleri de beraberinde götürdüğü koskocaman bir mazi.. Yusuf, Süreyya, Feyzi, Hüsrev dönemin en güzel okullarından İstanbul Sultanisi Mektebi öğrencileriydi.Yaşları henüz on yedi.. Hepsi de birbirinden yetenekli, akıllı keşşaflar ya da bugün ki ismiyle izciler.. Bir sabah bütün ülke Osmanlı donanmasının Rus limanlarını bombalama haberleri ile sarsılır. Yusuf, Süreyya, Feyzi, Hüsrev Çanakkale Savaşı'na gönüllü er olarak katılmak için başvuru yaparlar ve cepheye giderler. Süreyya geride Güzide'yi , Fevzi Refika'yı, Yusuf ise Mehpare'yi bırakır. Güzide ve Refika ... Sevdikleri orduya yazılıp askere gidince boş boş evde oturmak istemezler. Okullara da kapanmıştır ve onlar da endişelidir. Ne yapabileceklerini düşünürlerken gönüllü hasta bakıcı olarak yaralı askerler ile ilgilenmeye başlarlar... 18 mayısı 19 mayısa bağlayan gece korkulan olur ve taarruza geçilir.. Onlarca vatan evladı şehit düşer ancak Yusuf o kara geceden yaralı halde kurtulur, evlenir.. Her satırını ağlayarak okuduğum mükemmel kitap.. Ancak keşke savaştan sonra Güzide ve Refika neler yaptı, Yusuf kimle evlendi bu konulara da değinilse ve üstün körü geçilmeseydi... Elveda Aşk Sinan Akyüz
2022 1. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2022 19:36
Sevgili Sinan akyüz ün yeri bende ayrıdır. En sevdiklerim kategorisinde hep vardı ve var olacak gibi de. Yıllar önce okuduğum Piruze' yi asla unutamam mesela. Tavsiye istenildiğinde benden Piruze, İncir Kuşları,  Şahika ve Feraye, Yağmurun Gelini mutlaka olur. Aslında şöyle de bir gerçek var yazar ne yazsa okurum ve severim diyemem, nedeni de bazı kitaplarını sanki o yazmamış gibi geliyor. Daha açık konuşmam gerekirse bi Piruze ile Bir Evlilik Komedisi'ni aynı kişi yazmış olamaz gibi geliyor bana Neyse Elveda Aşk' ı değerlendirmem gerekirse yine bi Piruze olamaz benim için ama dönemi itibariyle çok hoşuma gitti. Yine bir savaş dönemi, bu sefer ki Çanakkale Savaşı ve tabii ki yarım kalan hayatlar, aşklar, umutlar.... Kendini okutturan bir kitap olmuş, kısaca tavsiyemdir. Kitaplarla ve sağlıkla kalınız efendim. (2022/1)
2026 4. kitabı
Sinan Akyüz’ün Elveda Aşk, 20. yüzyılın başlarında Osmanlı İmparatorluğu’nda geçen, tarihi ve romantik bir romandır. Romanın merkezinde İstanbul sultanîsinde okuyan gençler ve onların hayatları vardır. Hikâye, Cumhuriyet’in onuncu yıl kutlamalarıyla başlasa da esas anlatım 1914 yılında, Osmanlı’nın Birinci Dünya Savaşı’na girmesiyle devam eder. Ana karakterler Yusuf, Süreyya, Feyzi, Güzide ve Mehpare gibi lise öğrencileridir. Onlar daha genç yaşta hem ilk aşklarını yaşar, hem de savaşın gölgesinde büyük sorumluluklarla yüzleşirler. Süreyya ve Güzide’nin aşkı, Yusuf ile Mehpare’nin hikayesi gibi farklı duygusal çizgiler, savaşın gelişimiyle iç içe geçer. Savaşın etkisiyle, gençlerden bazıları gönüllü olarak cepheye gider ve bu fedakârlık acı kayıplarla sonuçlanır. Sonunda savaş, gençlerin hayatını derinden değiştirir; aşklarının ve hayallerinin bir kısmı “elveda”larla şekillenir.
2022 1. kitabı
Okunma: 08 Ocak 2022 10:03
Sinan akyuz ne cikarsa okurum ve okudumda bana göre en güzel eseri sevmek zorunda değilsin beni... gerçi çok ön plana çıkamamış olsada en sevdığim kitabı .Kitaplarinin gerçek yaşam olmasida beni derinden etkiliyor. Bu kitabinda vatanin herseyin üstünde olduğunu bize göstermiştir. Sonunda boğazimin düğumlendiği eserlerinden kendisi.... vatan toprağinin nasıl kazanıldiğinı anlatiyor.
2022 41. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2022 12:50
Bazı yazarlar vardır kalemini özlersiniz işte Sinan Akyüz'de öyle benim için. Hangi kitabını okursam okuyayım pişman olmayacağımı bilirim. Elveda Aşk kitabı Çanakkale Savaşı'nı, oradaki kahramanları, cesareti, aşkı dostluğu, kardeşliği anlatan çok güzel bir roman. Henüz 17 yaşında İstanbul Sultaniye'sinin talebelerinden olan Yusuf, Süreyya, Fevzi ve Hüsrev'in yürekleri vatan aşkıyla doludur. Okulu, ailelerini ve sevdikleri kızları geride bırakıp orduya gönüllü yazılırlar. Sevdiklerine bir mektupla veda edebildiler. Peki ya sevdikleri kızlar? Sevdaları o kadar büyüktü ki onlar da sevdalarının peşinden savaşa gönüllü hemşire olarak gittiler. Sadece Yusuf'un aşkı Mehpare dışında. Kitapta her karakterden bir şeyler öğrendim. Eğlenceyi, cesareti, aşkı, dostluğu,fedakarlığı... Mehpare'den de nankörlüğü öğrendim. Ben o güzel yürekli kızlarla cepheye gittim ,savaştım, dönebilenlerle döndüm. Yazar öyle güzel yazıyor ki okumuyor yaşıyorsunuz. Bedros Efendi'nin sınıf yoklamasında ve Yusuf'un evliliğinde gözyaşlarımı tutamadım. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Rabbim onlardan razı olsun.

Sinan AkyüzYazar · 22 kitap
Nisan 1972'de Iğdır'da doğdu. Orta ve lise öğrenimini çeşitli okullarda tamamladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. Yirmi üç yaşında gazeteciliğe başladı. Gazeteciliğin hemen hemen her kademesinde çalıştı. Daha sonra gazeteciliğe ara verip Almanya'ya gitti. Bir süre sonra tekrar İstanbul'a döndü. 1996'da Sabah Gazetesi'nin dergi grubunda çalışmaya başladı. O dönem fotoğrafla tanıştı. Birçok yayın organına moda ve portre fotoğrafları çekti. 1999'da Sabah Gazetesi'nin hafta sonu eklerinde çalışmaya başladı. 2001'de fotoğrafçılık mesleğine ara verip ağırlıklı olarak kitap yazdı. 2006 yılında ise Takvim Gazetesi'nde köşe yazarlığına başladı. Şu anda Takvim Gazetesi'nde köşe yazılarına devam ediyor. Ayşen Akyüz ile evli olan yazar, ikiz erkek çocuk babası.