·61 syf.·
2022 10. kitabı
Gezgin, Halil Cibran kitapları arasında belki de en beğendiğim hatta yazarın diğer kitaplarına nazaran daha sade bulduğum bir eserdi. Kitap kısa kısa hikayelerden oluşmaktadır. Her hikaye altında önemli dersler veriliyor. Bazı gerçekleri önümüze öyle açık seriyor ki... Her hikayesi bir atasözü gibi desem yanlış bir benzetme yapmış olmam sanırım. İçerik olarak hayattan dersler veren uslubu sade bir kitap. Bol bol kişileştirmeye yer verilmiş. Kitapta her hikaye çok güzeldi ama beni derinden etkileyen ve hislerimi öylesine coşkuyla canlandıran iki tanesi vardı. Birisi "Giysiler" diğeri ise "İki Avcı". Her okura içtenlik ile tavsiye ederim.
2024 18. kitabı
kısa hikayelerden oluşan bir kitap. Kısa ama derin anlamlar içeren hikayeler vardı bence. Okuması güzel keyifli bir kitap. ... ortalıkta görünmese dahi, iyi olan bir kişinin varlığı görünürde olan fakat yalnızca iyilik taslayan birçok insanın varlığından daha iyi değilmidir? .. Gerçi bazıları vardır ki onlar güzellik'in yüzünü görmüştür ve kıyafetlerine aldırmaksızın tanırlar onu. Bazıları ise Çirkinlik' in yüzünü bilir ve onların gözünde kıyafeti örtbas edemez kim olduğunu. İyi okumalar..
Venedik yayınlarından okumayın!!!
Puan vermedi·61 syf.·
2021 23. kitabı
Felsefik kısa öykülerden oluşan kitapta, duygular, yanılgılar, bakış açıları, anlayış farklılıkları vb konular işlenmiş. Anlatımda çoğunlukla metafor kullanılmış. !!!Halil Cibran kitapları kesinlikle venedik yayınlarından okunmamalı. Çevirisinde sıkıntılar olduğunu, kelimelerin doğru ve yerinde karşılıkları olmadığını düşünüyorum. Bu kitapta daha iyi anladım bunu. Okumakta, anlamakta zorlandığım, bazen de çok basit gelen öyküler (anlatımlar)oldu. Bunun çeviriden kaynaklandığını düşünüyorum. Diğer yayınların alıntılarına baktığımda, daha net gördüm!!! En beğendiğim öyküler; Giysiler(güzel-çirkin), Bulaşıcı Huzur(serçeler ve dalların konuşması), ve Nehir (iki ırmağın kavuşması) oldu.
2026 6. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2026 23:27
Her biri kısa hikayelerden oluşan,hayata dair vermek istediği mesajı az ve öz bir şekilde ele alan bir eser.Felsefi anlamda yaşama bakış açınıza olumlu katkıları olacak düşünce kitabı.
Düşünce
2021 11. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2021 19:05
Gezgin’de insana özgü duyguları, yanılgıları ve duraksamaları çözümlerken, tıpkı bir yol kavşağındaki tesadüfi karşılaşmalar gibi, her gün yaşadığımız sıradan olaylardan yola çıkar. Hayatın dünyevi yanlarından yüzyılların bilgeliğini damıtır. Sevgi, dostluk, ahlak, mutluluk, hüzün, güzellik, haz, emek, din, ölüm ve diğer temel meseleler üzerine kafa yoran bütün insanların ortak zenginliği olan ezeli ve ebedi bir bilgeliktir bu. Ancak Cibran’ın mutlu, doğru ve tatminli bir yaşam sürmek için herhangi bir reçetesi ya da formülü yoktur. Ona göre bunun yolu insanın kendini arayışından geçer.
2022 114. kitabı
Okunma: 01 Temmuz 2022 13:42
Bazı ünlü yazarların belli eserleri çıtayı çok yükseltince diğer eserleri otomatikman o eserle karşılaştırılıyor ve hakkettiği beğeniyi alamıyor maalesef. Evet Ermiş kitabının çok altında kalmış ama bu kitabın kötü olduğu anlamına gelmez. Kitap küçük küçük öykülerden oluşuyor. Herbiri derin ve ders çıkarıcı öyküler. Bence güzel bir kitaptı.
2021 43. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2021 23:03
Yine bir Halil Cibran klasiği. Kısa anekdotlar ve hikayeler söz konusu. Yalnız bu kez bir şey dikkatimi çekti: "hikayenin sonunu siz tamamlayın" dedirtecek türden bir metin var. Fabl ve şiirsel anlatım yine iç içe. Keyifli okumalar dilerim.
2021 43. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2021 15:48
Gezgin | #gezgin Adı: Gezgin Orijinal Adı: L'errant Yazarı: Halil Cibran Türü: edebiyat Sayfa: 61 sayfa #kitapalıntısı "Ortalıkta görünmese dahi, iyi olan bir kişinin varlığı görünürde olan fakat yalnızca iyilik taslayan birçok insanın varlığından daha iyi değil midir?" (Tanrı'yı Bulmak) #kitapyorumu Halil Cibran'ın diğer kitapları gibi bu kitap da bir çok hikayeden oluşuyor. Benim en beğendiğim öykü 'Giysiler' oldu. Bu hikayede güzellik ve çirkinliğin birbirine çok kolay bir şekilde karıştırılabileceğini ama bazı dikkatli insanların hakikati anlayabileceğini anlatıyor.
Halil Cibran-Gezgin
2021 13. kitabı
Okunma: 17 Mart 2021 00:01
Eser kısa hikâyelerden oluşmakta ve her hikâye kendi içinde derin anlamlar içermekte. Hikâyelerin kendisi kısa olsada anlam derinlikleri oldukça fazla. Özellikle sırtlan ve timsah arasında geçen diyalog benim en çok etkilendiğim nokta oldu. Olayların ve kişilerin diyalogları düşünmeye ve derinlemesine mesaj vermeye yönelik. Yüzeysel bulduğum bölümler olmakla beraber ilgi duyanlar okuyabilir.
Yolcu...
2023 6. kitabı
Halil Cibran'ı Ermiş ile tanındı olan kişiler için tanıdık gelecek bir eser. Ancak beklentiyi çok yüksek tutmamak gerekiyor vasat bir eser olmuş diyebiliriz. Kısa kısa hikmetli hikayelerden oluşan bir oturuşta bitirilecek bir kitap
Düşünce

Halil CibranYazar · 93 kitap
Cibran, 1883 yılında Osmanlı İmparatorluğu kontrolündeki Cebel-i Lübnan Mutasarrıflığı'nda Maruni bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Ailesi ve kardeşleriyle 1895'de ABD'ye göç etti. Annesi terzi olarak çalışırken Boston şehrinde bir okula başladı. Cibran'ın yaratıcılığını fark eden öğretmeni Cibran'ı fotoğrafçı ve yayıncı F. Holland Day'le tanıştırdı. Gibran, Beyrut'taki Collège de la Sagesse'e kaydolmak için on beş yaşında ailesi tarafından memleketine geri gönderildi. 1904'te, Cibran'ın çizimleri ilk kez Boston'daki Day's stüdyosunda sergilendi ve Arapça ilk kitabı 1905'te New York'ta yayımlandı. Cibran, yeni tanıştığı hayırsever Mary Haskell'in mali yardımıyla 1908'den 1910'a kadar Paris'te sanat okudu. Oradayken, Jön Türk Devrimi'nden sonra Osmanlı İmparatorluğu'nda isyanı destekleyen Suriyeli siyasi düşünürlerle tanıştı; Gibran'ın aynı fikirleri ve aynı zamanda antiklerikalizmi dile getiren bazı yazıları, sonunda Osmanlı yetkilileri tarafından yasaklanacaktı. Eserleri ve düşünceleri dünya üzerinde geniş yankı uyandırdı. Şiirleri yirmiden fazla dile çevrilmiş olan Cibran aynı zamanda başarılı bir ressam idi. Resimlerinin bazıları günümüzde dünyanın birçok şehrinde sergilenmektedir. Yaşamının yaklaşık son yirmi yılını ABD'de geçiren yazar, ölümüne kadar kaldığı bu ülkede eserlerini İngilizce yazmıştır. Halil Cibran'ın en ünlü eserlerinden biri olan ve ilk kez 1923 yılında basılan Nebi adlı eseri, toplam 26 adet şiirden oluşan bir karma şiir denemeleri kitabıdır. El Mustafa adındaki bir kahinin 12 sene kaldığı Orphalese şehrinden ayrılıp evine gitmek üzereyken bir grup halk tarafından durdurulması ve ana kahraman ile halk arasında insanlık ve hayatın genel durumu hakkında geçen konuşmalar kitabın kendisini oluşturmaktadır. Cibran'ın bu kitapta El Mustafa isimli şahsa verdiği bu isimle peygamber Hz. Muhammed'i işaret ettiğini iddia edenler vardır. Fakat kitaptaki metinler çoğunlukla Matta'ya göre İncil'in 5. bölümünde yer alan İsa'nın Dağdaki Vaaz'ıyla içerik ve üslup açısından benzerlik ve paralellik gösterir. Yazarın İnsanoğlu İsa adlı kitabındaki çalışmalar da dikkate alınırsa El Mustafa'nın Meryemoğlu İsa Mesih olabileceği iddiaları daha da güç kazanmaktadır. Ermişin Bahçesi Halil Cibran'ın Ermiş kitabının devamı niteliğindedir. Türkçeye çevirisi R.Tanju Sirmen tarafından yapılmıştır. Yayın yılı 1999.