2023 51. kitabı
Okunma: 20 Haziran 2023 18:58
spoilersız iyi değildi, kötü de değildi sadece sıkıcıydı.. yazar, en sevdiğim serinin yazarı olduğu için başlarken aşırı hevesli ve beklentili olmamdan kaynaklı sıkıcılığı beni yordu, köstü, ömrümü çürüttü. okumak istediğimden değil, bu eziyetin bitmesini istediğimden bitirdim. kitapta güzeldi diyebilceğim tek şey ana karakter çocuktu, o da yollarını gözletip durdu. kitaba bi girdi sonra çıkıp 100 sayfa hiç görünmedi. sadece onu okumak istediğim için ortada kalmış oldum. hiçbir duygu bana geçmedi çünkü olayı yaşayan, ağlayıp kendini yerlere vurması gereken kızın üzülmesi 2 satır bile sürmediği için "yaşayan üzülmüyo ben niye üzüleyim" diye düşünüp her kötü olayı okuyup geçtim. kitabın bi potansiyeli varmış da 200 sayfa daha uzun olması yüzünden harcanmış gibi geldi, belki yarısı yazılmamış olsaydı -yani eziyet sürem kısalsaydı- severdim. gereksiz uzun ve çok betimleme, koyulmak için koyulmuş yaratıklar, uyarlanan masala uygun olsun diye karakterlerin aldığı saçma salak kararlar, asla sonuçlanmayan süründükçe sürünen bi olay okunmak isteniyorsa okunabilir
·400 syf.·
2024 89. kitabı
Yazarın okuduğum ilk kitabı. Ve kitabı sevdim, dili kesinlikle çok akıcı yazarın kendini okutturıyor. Ele aldığı masalı ismen bilmiyordum daha önce okuduğum kitaplarda görmüştüm ama detayını çok bilmiyordum, iyi ki de bilmiyormuşum. Okurken görme kesinlikle çok hoşuma gitti. Mitoloji zaten ilgi alanım olduğu için kitaptaki mitolojik detaylar beni asla rahatsız etmedi. Kitabın o büyülü dünyasını sevdim ama ilk sayfalar biraz düz devam ediyor, zaten kitabın esas karakterleri sonradan dahil oluyor kitaba ilk başta kızımızın hayatını yaşantısını okuyoruz. Serilda’nın Yalanlar ve Masal tanrısı tarafından kutsanmış olması, kurguya bence çok güzel uymuş. Ve anlattığı hikayelerin, kitabın sonunda sürpriz yaratması çok çok iyiydi. Biraz gıcık bir karakter gibi ama kendini okutturdu ve sevdirdi de. Gild karakterini çok sevdim, ve çok üzüldüm onun için. Kendini, nerden geldiğini, geçmişini bilmemesi.. Serilda ile olan dialogları ve ona davranış çok tatlıydı. Erlking’in yaptıklarının nereye dayanacağını ve neler olacağını merak ediyorum özellikle o sondan sonra daha da merak uyandırdı. Kitabın çevirisi ise eh işte olmuş, daha doğrusu düzenlemesi kötü olmuş. Editor işini yapamamış bence.
Kitap Yorumu
2024 4. kitabı
Ben bu seneye kadar neredeyse hiç kitap okumayan biriydim bu yüzden doğru bir eleştiri yapamazsam veya yanlış bir şey söylersem ilk öncelikle özür dilerim. Bence kitap çok güzeldi yani her şeyiyle konusu olsun,karakterleri olsun,kapağı olsun yani aklınıza gelebilecek her şeyi güzel bir kitap. Konusu rumpelstkin adlı bir masaldan geliyor aslında fakat hem bir o kadar benziyor hem de bir o kadar farklı bir kitap.Ben kitabı okuduğum sıralarda hikayeyi dinlemiştim ve hafif çok değil çünkü dediğim gibi farklı bir kitap spoiler yemiştim.Okumadan hiç spoiler yemiğim diyorsanız dinlememenizi öneririm ama bence çok da bir sorun değil. Dili bence çok güzeldi yani anlaşılır bir dili vardı.Puntosu iyiydi.Sayfa düzenine bayıldım.Almadan içine şöyle bir bakarsanız farkedersiniz her bir zamanı ayrı bir sayfaya koymuşlar. Ben tam anlatamadım ama zaten görürseniz demek istediğimi anlarsınız. Karakterler mükemmel ana kadın ve erkek karakter çok güzel bence. Bence +18 sayılmaz yani sanmıyorum ama bilemiyorum o yüzden siz yinede bir yaş sınırına bakın eğer +18 okumuyorsanız. Kapağını da çok anlamlı buldum.Belki siz ne önemi var diyebilirsiniz ama güzel ve anlamlı kapaklı kitapları ben bir ayrı seviyorum o yüzden ona da değinmeden geçmek istemedim. Bu arada bu da bir seri ikinci kitabı CursedCursed daha bende yok ama almak istiyorum. Umarım sizlere faydalı olabilmişimdir.
Yorum
2024 18. kitabı
Okunma: 18 Ağustos 2024 00:00
Gilded kitabı, Alman halk masalı olan Rumpelstiltskin’den esinlenen bir genç yetişkin fantastik romanıdır. Yazar, daha önce The Lunar Chronicles ve Heartless gibi eserlerde masalları modern yorumlarla yeniden kurgulamıştır. Konusu; Gilded, Seryn adında bir genç kızın hikâyesini anlatıyor. Seryn, kasabasında yanlış anlaşılmış bir hikâye anlatıcısıdır ve tanrıların gazabına uğramamak için yalan söylemek zorunda kalıyor. Bu yalanlar, onu hayaletlerle, büyücülerle ve özellikle karanlık ve tehlikeli bir dünyayla yüzleşmek zorunda bırakıyor. Hikâye, karmaşık karakterler, büyülü bir atmosfer ve karanlık masalsı havasıyla çok güzel bir dünya okuyoruz. Kitabın güçlü atmosferi karanlık masalsı unsurları yazarın ustaca kaleme alışı bizi kitabın içine çekiyor. Ana karakterimiz Seryn, tipik bir kahraman değil; kırılgan, yaratıcı ve her an tehlike altında ve bunun bilincinde ve Seryn 'in onun anlatıcılık yeteneği, hikâyeyi daha ilginç hale getiriyor, o sahneleri okumak çok keyifliydi. Kitabın temposu bazı kişilere yavaş gelebilir, fakat ben sevdim çünkü dünyayı daha iyi anlamamızı sağlıyordu ve bu detaylar karakterimizin çok yönlü ve tuhaf yanlarını bize gösteriyordu. Eğer masalsı anlatımları, güçlü kadın karakterleri ve karanlık fantastik dünyaları seviyorsanız, Gilded sizin için keyifli bir okuma olabilir. Bu kitap, özellikle Meyer’in diğer eserlerini sevenler için etkileyici ve tatmin edici olacaktır.
2024 93. kitabı
Okunma: 10 Temmuz 2024 18:30
Yani kitap Bi masal ama cidden çok detaylı ve olayların oluşmasına yazar daha çok önem vermiş o yüzden yarısına kadar baya Bi sıkıldığım zorlandığım yerler oldu.ama sonra Cook başka yerlere gitti hikaye ve beğendim 2.sine en yakın zamanda başlayacağım
1000k
2025 35. kitabı
Okunma: 08 Ekim 2025 00:00
Kitap bence güzeldi okunula bilir.Rumpelstiltskin masalının retelingi Eğer bu tarz okumayı seviyorsanız beğenirsiniz. Benim ilk reteling okuma deneyimimdi ve beğendim.Konusu kendini okutuyor. Ancak tek sıkıntı puntoların aşırı derecede küçük olması okurken göz numaramın büyüdüğünü hissettim. SPOİLER Son bölümlerde yaşananlar bana çok zorlamaymış ve kitabın devam kitabı çıksın diye zorla yazılmış gibi geldi.Adehild(şehrin yazımı sanırım bu şekildeydi emin değilm) orda ki sahnelerde öok bişey katmadı benim için olsadaolur olmasa da olur sahnelerdi açıkçası. 52.Bölüme kadar hiç sıkıntı yoktu çok güzel ilerliyordu özellikle kendini ölü gibi göstermesi çok iyiydi ama dediğim gibi bana çok zorlama gibi geldi. Onun dışında güzeldi.
Gilded
2024 2. kitabı
Fantastik seven herkese tavsiye ediyorum. Karanlık bir peri masalının içindeymiş gibiydim ve diğer okuduğum hiçbir fantastik kitaba benzemiyordu. Açıkçası saf kötü karakter de özlemiştim. Yazarın yazım diline ve kurguladığı evrene zaten bir lafım olabileceğini sanmıyorum. Siz de benim gibi bir kitap arıyorsanız mutlaka bu kitaba bakmalısınız.
2025 5. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2025 21:48
Son zamanlarda okuduğum kitaplar arasında; hem masalsı olup hem de bu denli keyif veren hiçbir kitap olmamıştı. Rumplestiskin masalının karanlık bir uyarlaması olduğunu bilerek başlamıştım zaten ama bilindik masala başka bir boyut kazandırılması çok hoşuma gitti. Karakterlerin her birini ayrı ayrı sevdim, kötü karakteri bile. Yazardan okuduğum ilk kitaptı ancak asla son olmayacak çünkü kalemine bayıldım, çok akıcı ve tam bir reading slump kurtarıcısıydı. Altın eğirdiğine dair karanlık lorda yalan söyleyen Serilda, yalanının peşinden istemediği yollara girip yaptığı hatanın sonucunun ölümüne sebep olacağını fark eder ve tam bu esnada Gild ile tanışır. İlk sayfadan kitaba hapsolacağınızın garantisini veriyorum.
2024 74. kitabı
Ay Günlükleri Serisi’nden tanıdığım ve o serisine bayıldığım yazar yine bir peri masalı uyarlaması ile karşımızda. Bu seferki masalımız Rumplestiltskin. Bir Alman peri masalı. Aslında benim bildiğim
Puan vermedi
Kitabımızı fantastik bir evrende geziyor.Zaten Alman folkloru bazı alınarak yazılmış.Kısaca kurgudan bahsedeyim.Serilda diye bir kız dolunay gecesinde Erlking'e ve diğer avcılara rastlıyor.Yaaln tanrısı tarafından lanetlendiğini söyleyemeyince de altın eğirebildiğini ve bu özelliği Huldson un verdiğini söylüyor.Her neyse kral sarayına çağırıyor orada Gild'le tanışıyor falan Kitabın akıcı olması güzeldi yani öyle uzun depresif cümleler vs.yok ama karakterler duygularını tam anlamıyla yaşayamadı bence.Hayır yani Serilda babasının attan düştüğünü öğrendikten kısa bir süre sonra normal haline dönüyor.İnsna biraz üzülür yani bu kısım çok saçmaydı.Son kısımlar işte o ölme numarası falan ok ama o en son Serilda'nın hamile olması vs.zorlama geldi Karakter olarak bence Serilda iyi yazılmıştı.Birçok yönden inceleyebiliyorduk ama neden bilmiyorum Gild'e ısınamadım.Serilda'yı kullandı gibi geldi.Yan karakterler falan iyiydi Okumadan önce beklentim çok yüksekti ama baya altında kaldı.İlk kısımlar biraz sıkıcıydı bence.En son işte kralın Karanlıklar Şatosu ile arasındaki ilişkiyi merakımdan okudum zaten.Karakter Dinamikleri o kadar da iyi değildi.Fantastiğe yeni başlıyorsanız ideal ama beklentinizi o kadar da yüksek tutmayın

Marissa MeyerYazar · 14 kitap
Meyer , Washington Tacoma'da doğdu ve Pacific Lutheran Üniversitesi'ne girdi ve burada yaratıcı yazarlık üzerine derece aldı. Cinder'i yazmadan önce , Meyer, beş yıl boyunca bir kitap editörü olarak çalıştı ve Alicia Blade'in kalem adı altında Sailor Moon hayranı kurgu yazdı . The News- Tribune'ye verdiği röportajda, hayran kitlesinin yapımının yazılı el sanatlarını öğrenmesine yardımcı olduğunu, anlık geri bildirimini verdiğini ve ona eleştiri almanın yollarını öğrettiğini söyledi. Meyer, o başlangıçta yazmak için ilham kaynağı oldu belirten kül 2008'de katıldıktan sonra Ulusal Roman Yazma Ay o fütüristik bir sürümü odaklanan bir hikaye yazdı yarışmasında Çizmeli Kedi . Ayın Günlükleri , Cinderella , Küçük Kırmızı Başlıklı Kız , Rapunzel ve Kar Beyazılığının hikayelerine dayanan dört kitap dizisidir (tetraloji). İlk kitap olan Cinder , New York Times'ın en çok satan kitabıydı. Meyer, 2013'te Alice Harikalar diyarı olan Queen of Hearts'un yer aldığı genç bir yetişkin seriyle Feiwel & Friends'den iki kitaplık bir anlaşma imzaladı . İlk kitap olan Heartless , 2016 sonbaharında bir yayın için hazırlandı . Tek başına bir roman. Yayıncılar Haftalık sonradan bir süper kahraman serisi yazacağını açıkladı.