Hanımefendi

Doğan Kitap
Orijinal Adı:
The Missus

2025 182. kitabı
E. L. JamesE. L. James HanımefendiHanımefendi Hayattaki herkes en kıymetli şeyin sevmek olduğunu sanar, oysa sevmek değil, nasıl sevdiğin, sevgini nasıl gösterdiğin, ne kadar ilgilendiğin, ne kadar zaman ayırdığın, nasıl gönül aldığın önemli olan … Maxim in Alessia ya olan duyguları , hal ve hareketleri , duyarlılığı , sonsuz sabrı beni tek kelimeyle mest etti arkadaşlar… Kızın statüsünü umarsadan asla vazgeçmemesine hayran kaldım . Gönül bu kime konacağını bilemez ki... Merakla soluksuz okuduğum #hanımefendi eseri The Mister " Beyefendi " kitabının devamıymış 1.eseri okumadan 2.eseri okumuş bulunmaktayım umarım fazla birşey kaybetmemişimdir Kendimi oyle bi kaptırmış ki okurken pek bi eksiklik hissetmedim. Unutmadan arkadaşlar eser,sadece #aşkhikayesi değildi Kadın olmanın, sevilmenin ve yeniden dogmanın hikayesiydi Ben severek okudum.
Hayalkırıklığı
2025 33. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2025 13:33
Büyük bir güçlükle bitirdim kitabı bir haftada. Kesinlikle Grey serisi gibi bir kurgusu yok. Gereksiz detaylar uzun uzun anlatılmış, ilk 100 sayfa bu evlilik yasal mı değil mi kaygılarını okuduk, son 100 sayfada da her şeyi lokum haline getirip final yapmış yazar. Bir bölüm önce saygısızca konuşan, donuk, mesafeli anne, bir bölüm sonra şefkatli bir anneye dönüyor. Amerikan kapitalizminde zengin oğlan-fakir kız edebiyatı yapabilirsiniz ama İngiliz aristokrasisinin acımasız dünyasında Kont hizmetçisiyle evlenmez. Tutarlı bir anlatım yok, açık kalan noktalar kapatılmadan final yapılmış.
2025 190. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2025 18:24
Hanımefendi E. L. James “Bazı aşk hikâyeleri sadece kalpte değil, hayatta da sınanır.” E. L. James, Beyefendi’de başladığı Maxim ve Alessia’nın hikâyesini bu kitapta devam ettiriyor. Hikâye, Grinin Elli Tonu serisinden alıştığımız o tutkulu atmosferi taşısa da bu kez farklı bir çerçevede ilerliyor: sınıf farkları, kimlik arayışı ve kadının yeniden doğuş hikâyesi. Başlarda kitap beni epey sardı özellikle Arnavutluk’tan İngiltere’ye uzanan, farklı kültürlerin buluştuğu o hikâye dokusu çok hoştu. Alessia’nın kırılgan ama güçlü tavrı, Maxim’in sabırlı ve koruyucu haliyle birleşince klasik ama duygusal bir romantizm ortaya çıkıyor. E. L. James’in her zamanki gibi duygulara dokunan anlatımı sayesinde sayfalar hızla akıyor. Ancak itiraf etmem gerek: ilerleyen bölümlerde Christian ve Ana’nın gölgeleri bu çiftin üzerine düşüyor. Yazar belli ki kendi tarzını çok seviyor ama bu benzerlik bazen hikâyenin özgünlüğünü zedeliyor. Maxim’in yoğun tutkusu ve Alessia’nın saf, çekingen yapısı Grinin Elli Tonu serisini hatırlatıyor. Bu benzerlik yüzünden bir noktadan sonra kendimi “bu hikâyeyi daha önce okumuş muydum?” derken buldum. Yine de Hanımefendi yalnızca bir aşk romanı değil. Alessia’nın geçmişinden kaçarak kendini bulma süreci, kadın olarak var olma mücadelesi ve toplumun bakışlarına rağmen ayakta kalma çabası hikâyeye anlam katıyor. Maxim’in sınıfsal ayrıcalıklarıyla Alessia’nın sade yaşamı arasında kurulan denge, E. L. James’in karakter gelişiminde başarılı olduğu yerlerden biri. Kitabın temposu yer yer düşse de romantik kısımlar samimi, hatta bazı bölümlerde oldukça duygulandırıcı. Özellikle Maxim’in “statü, geçmiş, fark etmez” dercesine Alessia’ya olan sabrı ve sevgisi gerçekten iç ısıtıcıydı. Bu yönüyle kitapta aşkın sadece fiziksel değil, ruhsal yönünü de hissetmek
2024 122. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2024 23:35
Başladığımda o kadar sevmiştim ki kitabı hiç bitmesin istedim; ancak ilerleyen sayfalarda karakterler o kadar çok Christian ve Ana’yı anımsattı ki bu benzerliğe odaklanırken kitaptan zevk almayı unuttum. E. L. James, belli bir prototip yaratmış ve konuları onlar üzerinden aktarıyor gibiydi. Kitabın ilk yarısı “Yabancı Damat” modundaydı. O kısımları okurken eğlendim ama ne bileyim, ya, çok da matah değildi.
2024 266. kitabı
Öncelikle, bunun müstehcen kategorisine sokacak tek şey, bu insanların her bölümde iki kez seks yapmış olması. Konuya girmeden hemen baştan söyleyeyim; bu şimdiye kadar okuduğum en kötü en sığ kitaplardan biri. Kötü yazılmış, sayfalar boyu bitmek bilmeyen bir çöp ama hepsinden önemlisi kitabin ne kadar sıkıcı olduğu. Bu kitaba başlamadn önce ki içgüdülerime güvenmediğim için pişmanım. İyi ki para verip almamışım.. Kitabı bir kaç kelimeyle özetlemeye çalışırsam #themissus 1. Kitap #beyefendi 'nın bittiği yerden devam ediyor; en son Arnavutluk'taki küçük bir kasabada biten beyefendi yine Arnavutluk'taki kasaba da yatak sahnesi ile başlıyor kitabin konusu Maxim'in Alessia ile nişani ve sonra çevrelerinde olanlar serinin 3. Kitabı olabilir okurmuyum sanmıyorum.. #ireminkütüphanesi
2024 1. kitabı
The Mister kitabının devamı ve hikayenin sonu olan The Missus’ta Maxim ve Alessia’nın hayatlarının değişimine şahit oluyoruz. Merakım bir çiftin güzel romantik yaşamı ve seks hayatı üzerine de değil de Doğu ve Batı çatışmasında geçen olaylar üzerineydi. Maxim’in burjuva yaşamı ile Alessia’nın köyde geçmiş çocukluğu ve nahifliği farklı çatışmalara sebebiyet verdi. Yolun sonunda karakter gelişimleri ve olay örgüsüyle çok tatlı bir hikaye sunuluyor. İnsan sonunda böyle bir aşkın gerçek olup olamayacağını sorguluyor.
Romantik

E. L. JamesYazar · 9 kitap
Erika Leonard, asıl adı Erika Mitchell, E. L. James mahlasıyla üne kavuşan, erotik üçlemesiyle çoksatanlar listesini altüst eden İngiliz yazar. Çoksatan serinin kitapları; Grinin Elli Tonu, Karanlığın Elli Tonu ve Özgürlüğün Elli Tonu`dur. Üçleme Amerika`da 35 milyonun, dünya genelinde ise 65 milyonun üzerinde kopya satarak en hızlı rekor kıran kitap olarak tarihe geçti. Time dergisi 2012 yılında James`in aıdnı "Dünyanın En Etkili 100 İnsanı" arasında gösterdi.