; 8/10
arkadaşlar öncelikle ben john tucker'dan razıyım! ben john tucker'dan razıyım ya, alın beni koyun tucker'ın yanına ben bundan da razıyım ben yani düşebileceğim en büyük
Hala bu serinin bu kadar abartıldığına inanamıyorum, her kitapta ekstra sıkılıyorum. Bu kitap beni öyle bir reading slump'a soktu ki, 6 ay elime kitap alamadım. Yarım da bırakmak istemedim ama kesinlikle hayal kırıklığıydı benim için.
HedefElle Kennedy · Yabancı Yayınları · 20221,144 okunma
Off-Campus serisinin dördüncü kitabı olan Hedef, Sabrina ve Tucker arasında geçiyordu. Sabrina’nın aile dinamiklerinin sarsıcı yanları hikayeye bütünlük katıyordu ki hikaye üvey babasıyla arasında geçen konuşma ile başlıyor. Düzensiz aile hayatı Sabrina’nın kişiliğine çok güzel yansıtılmıştı. Tucker ise babasız büyüyen birisi olarak ev işlerine, yemek yapmaya hakim, düzenli bir karakter olarak işlenmişti, annesinin yetiştirme tarzını Tucker’da görebiliyorduk. Kitabın dinamiği diğer 3 kitaba göre daha yavaş ilerlemesine rağmen kendisini okutuyordu. Rahatsız olduğum birkaç nokta oldu mesela Sabrina karakteri çok baskındı, karakterlerin duyguları kitabın belli bir noktasından sonra geri planda kalmıştı. Hikayeye girdikçe Tucker’ın pasiflik derecesindeki sabrı yeter dedirtti. Seri özelinde her kitabın dinamiğinin tek düze olmamasını beğendim genel olarak hikaye bence 7,5 puandı.
Hedef - Elle Kennedy
Bu kitabı da ani bir kararla okuyup bitirdim arkadaşlar evet... Saran kitaplar olunca şak şak okuyorum. Yazarın dili o kadar akıcı ki elimden bir yemek yemek için bıraktım 2-3 saatte bitirdim kitabı resmen. Aslında kitaplarda hep aynı şeyi oluyoruz ama farklı karakterleri farklı tepkiler olduğu için gayet okunuyor napalım. Galiba kitap olarak favorim Anlaşma olarak geri geldi birinciliğe ama erkek karakter olarak kesinlikle Tucker... Yok böyle bir karakter ya aslında bu kitabı da çok sevdim ama diğer üç kitapta olan bu kitaptan yoktu karakterler birbirleriyle çok az vakit geçirdiler. Sabrina hep uzak durdu onu da anlayabiliyorum ama bir yerden sonra yeter be kızım dedim açıkçası... Biraz daha normal birbirlerini tanıma üzerine sahneleri olsaydı daha fazla sevebilirdim. Dean ve Allie o konuda çok iyiydiler mesela... Birlikte pembe diziler izlediler resmen daha iyi vakit geçirme olayı olabilir mi??
Sabrina'nın bebeği doğurmaya karar vermesi ama ona rağmen hayallerinden vazgeçmeyip zorlanacak olacağını bilmesine rağmen Hukuk okumaya devam etmesi ve bunun üstünden güzelce ve Tucker ile birlikte gelmesi çok güzeldi. Son kısımda topluca maça gitmeleri Jamie'nin hangi amcasının isminin yazılı olduğu tişörtü giymesine karar verememesi çok tatlıydı. Miras'ı okumak için sabırsızlanıyorum...
Sabrina sen benim favorimsin bebek! Serinin final kitabı diğer kitaplar arasından sıyrılarak beni kendine bağladı. İlham verici bir öyküydü ve başarı için çalışmayı hatırlatan bir kamçı etkisi yarattı üzerimde. Nitelikli kitap tüketmeye bir ara verilmek ve eğlenceli bir şeyler okumak isteniyorsa Off-Campus serisine bir bakılabilir.
HedefElle Kennedy · Yabancı Yayınları · 20221,144 okunma
Bu inceleme Anlaşma,Hata,Hesaplaşma,Hedef kitapları için toplu bir inceleme olacak.
Bu tarz kitapları okumayı pek sevmiyorum bu ara kafam yoğun olduğu için okurken anlamakla uğraşmayım eforsuz
Seri kendisini tekrarlıyor her kitapta o yüzden daha fazla vakit kaybetmemek amaçlı yarım bırakıyorum. Zaten 1 aydır sürünüyor yanında 12 kitap bitirdim.
HedefElle Kennedy · Yabancı Yayınları · 20221,144 okunma
Az miktar spoiler içerir.
Kitabın ana karakterinin ikisinin de ayrı özelliklerine hayran kaldım. Sabrina'nın azmine, Tucker'ın sabrına.
Her ne kadar seri yetişkin içerikli olsa da duygulara, toplumsal ve kişisel olaylara dokunuşlar olduğu için daha gerçekçi.
Her iki karakterde zor şartlarda büyümüş. Sabrina'yı annesi terk etmiş, büyukannesi ve üvey babası( berbat ötesi bir adam) ile yaşamış. Bir yandan okuyup bir yandan çalışmış. Hukuk okuyor.
Tucker'ın babası küçük yaşta ölünce annesi onu zor şartlarda büyütmüş. Hokey bursu ile işletme okuyor.
Sabrina'nın hayattan tek istediği yaşam şartları değiştirip iyi prestijli bir iş bulmak. Bunun için hayatında aşka yer yok. Etrafında kalın duvarları var. Ama bazen hayat istediğin gibi gitmez. Tucker ise şimdiye kadar okuduğum en sabırlı erkek karakter.
Tucker'ın annesine çokta kızamadım.
Ve Jamie. İyi ki vazgeçilmedin....
Özellikle kitabın son yarısı çok iyiydi. İlk yarısı daha çok tensel zevklerini tatmin etmek üzerine kurulu olsa da son yarısı duygular ve kararlılıkla ilgiliydi.
Kitabın konusu: Sabrina büyükannesi ve üvey babasıyla birlikte yaşamaktadır. İstediği tek şey başarılı olmak ve o evden kurtulmaktır. Arkadaşlarıyla dışarı çıktığı gece hayatını tamamen değiştirecek o adamla karşılaşır: John Tucker.
Bu kitabı bu kadar seveceğimi hiç düşünmemiştim. Ayrıca sürpriz hamilelik çok sevdiğim bir trope sayılmaz ama burada o kadar güzel işlenmişti ki. Kitapta saçma ayrılıklar, yanlış anlaşılmalar falan yoktu. Sadece ilişkiden kaçan bir Sabrina vardı ki ona da hak vermeden edemedim. Ama Tucker... Cidden harika bir adam. Bayıldım resmen. Hem saygılı, hem düşünceli, hem tatlı... Yani Sabrina'nın karşı koyması aşırı güç bir karakterdi. Kitapta Sabrina'nın ve Tucker'ın kendi arkadaşlarıyla sohbetlerini görmemizi, tekrardan Garrett ve Logan'ı görmeyi de çok sevdim. Sanırım kitapta sevemediğim tek şey biraz yüzeysel ilerlemesi ve çok fazla +18 olmasıydı.
Spoi olabilecek yorumumuza gelirsek bebişi okumak beni o kadar yumuş yumuş yaptı ki son 50 sayfayı gülerek okudum resmen. Bunun dışında Dean'a yine gıcık oldum. Ayrıca Tucker'ın annesi de Sabrina'ya resmen berbat davrandı. Ve Sabrina bütün o söylenmelere rağmen sabrı taşana kadar iyilikle yaklaştı resmen. Sabrina'nın üvey babasından bahsetmek bile istemiyorum. Resmen iğrençti.
Kısacası kitabı sevdim. Yaşınız 18'den büyükse okumanızı tavsiye ederim. Bugünlük yorumum bu kadar, kendinize iyi bakın!
HedefElle Kennedy · Yabancı Yayınları · 20221,144 okunma
Kitabı bitireli bayağı olmasına rağmen yeni paylaşıyor olmam, (unuttum! ) kesinlikle ama kesinlikle yaslandığım anlamına gelmiyor. İnsanlık hali.. Aslında birazda serinin bitecek olmasına üzülmemdendi. Çünkü abartılı #yetişkiniçerik kısımlarını bir kenara koyarsak çok güzel dostluklar, aşklar, keyifli üniversite anıları ve kendini bulma hikayeleri okuduk. Yazarın kaleminin akıcılığı zaten tartışılmaz ve ben güçlü kadınları abartmadan ama size hissettirecek derece özel yazan insanlara ayrı bir hayranım. Klişeler evet, sonuna kadar hemde. Ama tadından yemeyecek kadar şahaneler..
Okuduğunuz bütün güzel sevenleri unutun ve Tucker ile tanışın. Kendisinde lütuf niteliğinde bir sabır, şahane bir el lezzeti, umutsuz aşk, gülümseten bir gönül.. Yani her bir özellik özene bezene ruhuna işlenmiş bir adam kendisi. Seriyi bu kitapla neden sonlandırdılar inanın sırf Tucker 'dan ilerisi yazılamaz diye! Gerçi bir ara ağzına vurup 'Olmuyorsa zorlama be yavrum, ben burda kanser oldum.' dememek için zor tuttum kendimi ya neyse! Sabrina ne yaşarsa yaşasın hayata tutunma çabası ve güçlü karakteri ile beni kendine bağladı. Ama! Büyük bir AMA hatta! İnadı bende saç baş yoldurdu. Tamam arkadaşım anliyorum zorluklar çektin ve hep kendi kendine mücadele ettin ama bu çocukta milyon kere sana el uzattı ya.. Hele ki itmek için sunduğu bahaneler inanın onunda saçını başını yolma isteği uyandırdı bende. Tucker'ın annesi ise vurdu ve gol! Onada bir sinir oldum ama anlayışım ve kadının tavırları beni bayağı bi yumuşattı diyebilirim. Yine dostluğun ve aşkın be tabiki yetişkin içeriğin dibine kadar hissedildiği bir kitaptı.
Kanada doğumlu olan Elle Kennedy , New York Times , USA Today ve Library Journal çok satan yazarıdır. Erken yaşta yazar olmak istediğini biliyordu ve genç yaşlardayken bunu faaliyete geçirdi.
Elle şu an çeşitli yayın evleriyle çalışıyor ve genellikle romantik komedi tarzında romanlar yazıyor. Yazarın Off - Campus serisi Yabancı Yayınları tarafından çevrildi ve okuyuculara sunuldu.